چهار گورستان عجیب در روستایی در ایران که همیشه بهار است! + تصاویر
روستای ده چناشک یکی از زیباترین روستاهای کوهستانی استان گلستان است. روستایی که با شروع تابستان بوی برنج تازه از تمام قسمت های آن به مشامتان میرسد.
روستای ده چناشک یکی از زیباترین روستاهای کوهستانی استان گلستان است. روستایی که با شروع تابستان بوی برنج تازه از تمام قسمت های آن به مشامتان میرسد. امروز در بخش پیشنهادات ایرانگردی لست سکند به این روستای زیبا سر میزنیم تا اگر میخواهید برای سفر آخر هفتهتان از حالا برنامهریزی کنید، این روستا را هم به عنوان یکی از گزینهها مد نظر داشته باشید!
روستای ده چناشک
استان گلستان شرقیترین استان در حاشیه دریای خزر است. این استان به علت همجواری با ترکمن صحرا اقلیم متفاوتتری نسبت به دو استان دیگر حاشیه دریای خزر دارد. علاوه بر تفاوت اقلیم گلستان در خطه شمال ایران، اقلیمهای متفاوتی نیز در میان شهرها و روستاهای این استان دیده میشود که باعث ایجاد مناظر و چشم اندازهای بینظیری میگردد.
در میان روستاهای زیبا و بکر استان، ده چناشک جزو روستایی با اقلیم کوهستانی است. این روستا که بعد از تنگهی چهل چای و در میان رشته کوههای البرز واقع شده است، تحت تاثیر اقلیم کوهستانی، دارای زمستانهای سرد و تابستانهایی با هوای مطبوع است. از مینودشت که به طرف تنگه چهل چای بروید، بعد از حدود بیست کیلومتر به پلی خواهید رسید که راه را به دو نیم تقسیم میکند. راه سمت چپ شما را به ده چناشک میرساند.
روستا با مزارع گندم، برنج، گل گاوزبان، زعفران و بابونه احاطه شده و به لحاظ بصری چشم اندازی بی نظیر خلق کرده است.
مردم روستا به زبان فارسی صحبت میکنند و شغل اکثر افراد در این روستا کشاورزی و دامپروری است. ساختمانها و خانههای روستا به مانند اکثر خانههای خطه شمال ایران از گل، کاهگل، چوب، خشت و سنگ ساخته شدهاند. اما در ساخت خانههای جدید از سیمان، تیر آهن، آجر و گچ نیز استفاده شده است. در مورد قدمت روستا تاریخ دقیقی وجود ندارد اما شواهد و بقایا نشان از تاریخ طولانی روستا دارند. در نزدیکی ده چناشک قبرستانی قدیمی نیز وجود دارد که تاریخ آن به ششصدسال قبل باز میگردد.
به گفته مردم محلی روستا، محل ده چناشک چهار بار تغییر کرده است که این جا به جایی را از قبرستانهای قدیمی اطراف روستا میتوان، تشخیص داد. علت انتخاب نام روستا به طور دقیق مشخص نیست، به روایت برخی از مردم محلی این منطقه چنارهای بسیاری داشته و شاید نام روستا از این درختان گرفته شده است.
جاذبههای گردشگری روستا
روستا ده چناشک چهار قبرستان دارد که یکی از قبرستانها در حال حاضر مورد استفاده مردم محلی است. اما سه قبرستان دیگر مربوط به گذشتهی روستا است. یکی از این قبرستانها در میان درختان انبوه و بر دامنهی کوه واقع شده که با گذر از رودخانه و شالیزارها در میان درختان، سنگ قبرهای قدیمی را خواهید دید. مکان اصلی قبرستان در میان درختان است که به گفته مردم محلی این منطقه بسیار خطرناک است.
روستا دارای دو رودخانه است که این روخانهها از میان درههای عمیق گذر کرده و به روستای ده چناشک میرسند و روستا را به سه قسمت تقسیم میکنند. مسیر عبور و اطراف رودخانه بسیار زیبا و دیدنی است. در کنار اینها، کوههای سر به فلک کشیده که با مراتع، زمینهای کشاورزی و جنگل پوشیده شدهاند نیز چشم انداز بینظیری ایجاد کردهاند.
در اطراف روستا چشمههای متعددی وجود دارد که آب این چشمهها بسیار شیرین و سبک هستند. نام برخی از این چشمهها عبارت است از: چشمه تاشته، چشمه ارویس، چشمه تنگه، چشمه سرچشمه و چشمه حسن. آب آشامیدنی روستا نیز از یکی از این چشمههای طبیعی تامین میگردد.
برفچال یکی دیگر از جاذبههای دیدنی روستا است. این منطقه در چند کیلومتری روستا و در قسمت مرز گلستان و شاهرود واقع شده است. برای رفتن به این منطقه بهتر است پیاده بروید اما با تراکتور یا قاطر نیز به این منطقه میتوان رفت. بعد از گذر از میان زمینهای کشاورزی و مراتع، به میان درختان تنومند و بلند میرسید. با عبور از میان درختان در میان کوهپایه، برفچال را خواهید یافت. این قسمت در گرمترین روزهای سال هم با یخ و برف پوشیده شده است. هوا در این نقطه بسیار سرد بوده و حس عجیبی را به شما منتقل میکند.
سخن نهایی
کوهها و مراتع زیبای روستای ده چناشک میتواند برای روزها شما را محو خود کند. معماری و بافت زیبای روستا نیز از جمله جاذبههای روستا است که با ورود به روستا میتواند شما را جذب کند، اما تمام این موارد تا زمانی در این روستا باقی میمانند که با حضورمان در روستا به حفظ و حمایت این جاذبهها کمک کنیم. روستا، سه اقامتگاه بومگردی دارد که در لحظه ورود کدهای اخلاقی روستا را گوشزد میکنند. نوع پوشش و رفتار ما در حضور مداوم گردشگران و پذیرش از طرف مردم محلی روستا اهمیت دارد امیدواریم از دیدن تصاویر این منطقه لذت برده باشید و در برنامهی سفر بعدیتان، به این روستا نیز فکر کنید.
منبع: لست سکند