برگزاری جشنواره گلمحمدی از سال آینده به صورت ملی در عنصرود
فرماندار شهرستان اسکو گفت: جشنواره برداشت گل محمدی از سال آینده به صورت ملی در عنصرود برگزار میشود.
فرماندار شهرستان اسکو گفت: جشنواره برداشت گل محمدی از سال آینده به صورت ملی در عنصرود برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، نهمین جشنواره گلمحمدی در شهرستن اسکو با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.
بابک رضیمنش، فرماندار شهرستان اسکو در جمع خبرنگاران گفت: هدف از برگزاری جشنواره گل محمدی در روستای هدف گردشگری عنصرود، شناساندن ظرفیتها و پتانسیلهای ویژه در بخش کشاورزی شهرستان برای گردشگران و سرمایهگذاران است.
وی افزود:شهرستان اسکو با داشتن ۶۵۰ هکتار سطح زیرکشت گلمحمدی، قطب تولید این محصول چند منظوره در استان آذربایجان شرقی بوده و سالانه شاهد برداشت بیش از ۲۳۰۰ تن گل محمدی در چهار روستای عنصرود، مجارشین، گنبرف و کردآباد هستیم و تمام تلاشمان بر این است که اجازه ندهیم حتی یک شاخه گل محمدی بدون فراوری از شهرستان اسکو خارج شود.
نماینده عالی دولت در اسکو یادآور شد: با توجه به اینکه چهار درصد کل باغات استان در شهرستان اسکو واقع شده، شناساندن ظرفیتهای مختلف باغی و زراعی به گردشگران و سرمایه گذاران یکی دیگر از اهداف ما در برگزاری جشنواره گل محمدی است و میخواهیم با جذب سرمایه گذار، کارخانه فرآوری این محصول با ارزش را در منطقه اسکو دایر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: موطن اصلی محصول گلمحمدی در ایران، شهرستان اسکو بوده و شهرستان کاشان که مهد عرقیات سنتی در کشور است؛ گلمحمدی مورد نیاز برای فرآوری عرقیاتی خود را از اسکو خریداری میکند.
فرماندار اسکو بیان داشت: هر ساله حدود ۲۲ هزار نفر گردشگر خارجی و ۶۵۰ هزار نفر گردشگر داخلی از اماکن تاریخی و باغات گل محمدی اسکو دیدن میکنند که این مهم یک فرصت بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذار خارجی و داخلی در جهت ایجاد کارخانجات فرآوری محصولات باغی و زراعی اسکو است.
رضی منش در پایان گفت: از زمان شروع بکار دولت تدبیر و امید در سال 92 سطح زیر کشت گل محمدی از 400 هکتار به 700هزار هکتار رسیده است و همچنین با تلاش های صورت گرفته نزدیک به 100 هکتار از باغات گل محمدی این شهرستان اصلاح شده و به جرات میتوان گفت که شهرستان اسکو قطب تولید گل محمدی در استان است که 80 درصد بازار گل محمدی استان را تامین میکند.
لازم به توضیح است، بیش از ۹۰۰۰ نفر در این جشنواره شرکت داشتند که اکثر آنها از شهرهای استان آذربایجان شرقی، غربی، اراک، تهران، مشهد و سایر نقاط ایران بودند.