مساجد محور فعالیت‌های قرآنی شود/ لزوم ساده‌نویسی المیزان


مساجد محور فعالیت‌های قرآنی شود/ لزوم ساده‌نویسی المیزان

گروه اجتماعی ــ مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با بیان اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های قرآنی و عزاداری باشد به تفسیر المیزان اشاره و تاکید کرد: این تفسیر باید ساده‌نویسی شود تا همه اقشار مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

مساجد محور فعالیت‌های قرآنی شود/ لزوم ساده‌نویسی المیزانبه گزارش ایکنا، مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) امروز سوم مردادماه در چهارمین همایش سیدالعابدین(ع) با عنوان فرزندان و امامزادگان منسوب به امام سجاد(ع) که در این دارالقرآن برگزار شد به اهدای پرچمی از سوی بارگاه مطهر امام حسین(ع) به این دارالقران اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی عشق و اراده خاصی به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) داشتند.

وی به ذکر خاطره‌ای در این زمینه پرداخت و افزود: آیت‌الله علوی بروجردی می‌فرمودند ما یکروز به اتفاق پدرم و مرحوم علامه مداح خدمت علامه طباطبایی رسیدیم؛ ایشان به علامه مداح گفت که روضه بخوانید و ایشان هم روضه خواند و اشعار ایرج میرزا را در وصف حضرت علی اکبر(ع) خواند و علامه گفت ای کاش ایرج میرزا ثواب همین یک بیت شعر را به من می‌داد و من تفسیر المیزان را به ایشان می‌دادم.

مدیردارالقرآن علامه طباطبایی(ره) افزود: وقتی از ایشان سؤال کردیم که آیا ایرج میرزا را می‌شناسید که شاعر هزل‌گو است فرمودند بله و دیوان او را هم دارم مع ذلک حاضرم این یک بیت را با تفسیرم عوض کنم زیرا ممکن نیست که کسی شعری در وصف امام حسین و فرزندانش بگوید و ایشان توجه نکنند.

علامه طباطبایی؛ احیاگر روش تفسیر قرآن به قرآن

نجفی قدسی با بیان اینکه چقدر ظلم است که برخی درک روشن از علامه ندارند و می‌گویند چون روش تفسیری علامه قرآن به قرآن بوده نمی‌خواسته تفسیر را از اهل بیت بگیرد افزود: این در صورتی است که ایشان به مقدار زیادی از روایات متقن اهل بیت استفاده کرده است؛ اساسا شیوه روش قرآن به قرآن، روش خود اهل بیت(ع) است نه ابداع علامه زیرا در روایات بیان شده که اهل بیت برای تبیین یک آیه از آیات دیگر استفاده کرده‌اند و علمای قبل از علامه نیز این روش را داشتند و علامه آن را مجددا احیا کرد.

این فعال قرآنی بیان کرد: امروزه تفسیر المیزان در جهان اسلام می‌درخشد، آیت الله جوادی آملی می‌فرمود المیزان تا قیامت باقی است و آیت الله نوری همدانی هم می‌فرمود که چنین تفسیری از صدر اسلام تاکنون بر قرآن نوشته نشده است.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین اثرات وجودی علامه نوشتن این تفسیر بوده که در مدت 23 سال و روزانه 16 ساعت تلاش علمی منجر به تالیف این تفسیر شده و باید برای استفاده اقشار مختلف جامعه ساده‌نویسی شود تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.

وضع مساجد خوب نیست

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با بیان اینکه متاسفانه وضعیت مساجد شیعه کشور برخلاف مساجد اهل سنت خوب نیست بیان کرد: از 75 هزار مسجد کشورحدود 35 هزار مسجد امام جماعت دارد و مابقی نیز یک یا دو وعده نماز جماعت دارند و اغلب مساجد کارکرد قدیم خود را از دست داده است.

نجفی قدسی تاکیدکرد: مسجد باید 24 ساعته باز باشد و یکی از طرح‌ها در این زمینه، استخدام خادم افتخاری شیفتی برای مساجد است.

نجفی قدسی با بیان اینکه هیئات را از مساجد بیرون و به منازل بیرون برده‌اند تاکید کرد: محوریت فعالیت‌های قرآنی و هیئت‌ها باید در مساجد باشد نه اینکه مجالس عزاداری و قرائت را به خانه‌ها ببریم؛ امروز کانون‌های مساجد رسالت سنگینی دارند و ما باید مساجد را احیا کنیم.

خالی شدن مساجد از مردم، فاجعه است

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره)افزود: امام فرمودند ما از فانتوم‌های دشمن نمی‌ترسیم ولی از آن می ترسیم که مساجد از جمعیت خالی باشد؛ آیا امروز مساجد این طور نیست در حالی که اول انقلاب، مساجد پر از مردم بود البته برخی استدلال می‌کنند که عملکرد برخی مسئولان سبب دور شدن مردم از دین شده است در صورتی که همه باید بداینم مسجد محل رابطه انسان با خداست و ربطی به عملکرد مسئولان ندارد.

مدیر دارالقران علامه طباطبایی بیان کرد: اینکه مساجد خالی باشند فاجعه است لذا همه باید تلاش کنیم تا مساجد مملو از جمعیت شود و از هر راهی که هست باید مردم را به مساجد بیاوریم زیرا انقلاب از مساجد آغاز شده و استمرار آن هم در پرتو فعالیت همین مساجد است.

همه احساس وظیفه کنند

وی افزود: اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هر کدام می‌توانند مساجد را احیاء کنند که از اعظم فرائض است؛ احیای مساجد آنقدر ارزش و ثواب دارد که قابل توصیف نیست؛ همه باید در این رابطه احساس وظیفه کنند و مساجد باید پر شوند و حتی المقدور سه وعده نماز در آن اقامه شود زیرا در پرتو اقامه نماز است که اخلاق و اعتقادات تقویت خواهد شد.

نجفی قدسی ادامه داد: شما مخاطب آتش به اختیاری که مقام معظم رهبری فرمودند هستید و یکی از خلاهای مهم که نیازمند فعالیت آتش به اختیاری است همین وضع کنونی مساجد است زیرا غالب مساجد، متاسفانه رونق ندارند و ما باید تدابیری برای رونق بخشی به مساجد بیاندیشیم.

یادآور می شود در بخشی از این همایش از خانواده شهدای مدافع حرم با حضور آیت الله استادی، تجلیل شد.

انتهای پیام



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم