کلسیم یک ماده معدنی بسیار مهم برای سلامت استخوان هاست که به روش های مختلف می توان میزان جذب آن را افزایش داد
کدام غذاها به جذب بهتر کلسیم کمک می کنند؟
حتی ثابت شده که کلسیم نقش مهمی در کنترل ضربان قلب، پیشگیری از لخته شدن خون و حفظ توانایی عضلات دارد. خوشبختانه راه های طبیعی برای بهبود جذب کلسیم شناخته شده اند و به کارگیری آنها مانع از ابتلا به بیماریهای ناشی از فقر این ماده معدنی می شود:
بیشتر بدانید : 11 ماده غذایی که کلسیم بالایی دارند
بیشتر بدانید : 10 راه پنهانی برای افزایش کلسیم
افزایش مصرف کلسیم
میزان نیاز به کلسیم بر اساس سن، جنس و قد متفاوت است. با این حال مصرف 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود. این میزان می تواند به 1200 میلی گرم در زنان باردار و سالمندان افزایش یابد. برخی منابع طبیعی کلسیم عبارتند از محصولات لبنی، کلم بروکلی، تخم مرغ، ماهی، سویا و مشتقات آن، نخود.
مصرف ویتامین D به اندازه کافی
کمبود ویتامین دی یکی از عواملی است که منجر به فقر کلسیم در بدن می شود. ویتامین دی از طریق نور خورشید و توسط پوست سنتز می شود و جذب کلسیم در روده ها را بهبود می بخشد. راه های دیگر برای به دست آوردن این ویتامین از طریق مصرف روغن ماهی، تخم مرغ، ماهی ساردین، ماهی سالمون، قارچ و شیر است.
بیشتر بدانید : معجزه ویتامین D در بدن ، چه زمانی مکمل ویتامین D نیاز دارید؟
کاهش مصرف چربیهای ناسالم
رژیم های غذایی پرچرب از علل جذب محدود کلسیم در بدن هستند. با کاهش مصرف غذاهای سرخ کرده، سوسیس و سایر چربی های اشباع باعث افزایش جذب کلسیم در بدن شوید.
اعتدال در مصرف پروتئین
پروتئین ها اساس و پایه هر رژیم غذایی هستند و تا حدی برای جذب کلسیم ضروری به نظر می رسند. با این حال مصرف بیش از حد آنها اثرات مخرب دارد و جذب کلسیم را محدود می کند.
بیشتر بدانید : علائم کمبود پروتئین در بدن چیست؟ + میزان پروتئین مورد نیاز بدن
بررسی نحوه طبخ غذا
روش پخت و پز مواد غذایی ممکن است از مواردی باشد که شما نادیده می گیرید. طبخ غذا در دمای بسیار بالا باعث حذف بسیاری از مواد معدنی می شود. به همین دلیل کمترین حرارت را برای طبخ در نظر بگیرید.
اجتناب از غذاهای اسیدی
خوردن غذاهای اسیدی باعث کاهش جذب مواد معدنی ضروری شده و فقر آنها را در میان مدت و بلند مدت به همراه دارد. برای اطمینان از جذب کافی کلسیم، از مصرف بیش از حد قهوه، قند، نوشابه های گازدار، وعده های غذایی آماده پخته، مواد غذایی کنسرو و گوشت های خرد شده اجتناب کنید.
مصرف کلروفیل بیشتر
مصرف کلروفیل یک عادت سالم برای جذب بهتر کلسیم است و منجر به بهبود سوخت و ساز بدن می شود.
بیشتر بدانید : منابع کلسیم در مواد غذایی ، این گیاهان بیشتر از شیر کلسیم دارند
بیشتر بدانید : آیا خوردن مکمل کلسیم باعث مرگ زودرس می شود؟
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: آوای سلامتی