شب گذشته فینال عصر جدید برگزار شد. مردم در شبکههای اجتماعی البته نگاه مثبتی به فینال این برنامه داشتند، برخلاف قسمتهای اولیه که نگاهها به برنامه عصر جدید احسان علیخانی مثبت نبود، آهسته آهسته اقبال عمومی نسبت به این برنامه بیشتر شد و شرکت کنندگان این برنامه توانستند هر چه زمان بیشتری از پخش عصر جدید میگذرد آرای مردمی بیشتری به دست آورند.
در برنامه فینال عصر جدید، پنج اجرای برتر از مجموع ۱۸۰ اجرا حضور داشتند. پارسا خائف، فاطمه عبادی، گروه دختران نینجا، محمد زارع و سعید فتحی روشن برای جایزه نیم میلیارد تومانی مسابقه رقابت میکردند.
شب گذشته کاربران شبکههای اجتماعی واکنشهای زیادی به این برنامه داشتند؛ حتی مخالفان جدی نظام و کسانی که معمولا با برنامههای رادیو و تلویزیون رسمی ایران میانهای ندارند، نسبت به این برنامه واکنش داشتند؛ این به آن معنا بود که برنامه عصر جدید با تمام ضعف و محدودیت در انتخاب استعدادها، توانسته بود مخاطبان مخالف را نیز به واکنش وادارد. از این جهت عصر جدید را باید برنامهای موفق قلمداد کرد و امیدوار بود که روزی فرا برسد که صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران حاضر باشد تمام استعدادهای کشور را جذب کند، نه آنکه بخواهد گزینشی و بر اساس یک سلیقه خاص دست به انتخاب بزند.
حسام الدین آشنا درباره این برنامه و برنامههای مشابه در توییتی نوشته بود: «به شبکه سوم (شبکهای برای برنامه سازیهای الگویی) خوش آمدید: «الگوی سرگرمی=عصر جدید» «الگوی داستانی=گاندو» «الگوی مستند=قدیس» و «الگوی برنامههای جاری=سلام صبح به خیر»
یکی از واکنشهای کاربران، پخش برنامه مداحی در میانه پخش عصر جدید بود. کاربری در این باره نوشت «از صدا و سیمایی که وسط پر بینندهترین برنامهاش نیم ساعت تبلیغات، بیست دقیقه اخبار و یک ربع مولودی و هزار جور چیز دیگه پخش میکنه و از بیننده سوء استفاده میکند نباید انتظار بازتاب دادن درد و مشکلات مردم داشت.»
فارغ از این واکنش که انتقاد به خاطر قطع برنامه و پخش آیتهای نامربوط به آن بود، عمده واکنشها درباره اجراهای شرکتکنندگان بود. پارسا خائف اولین اجرای برنامه را داشت، آواز این پسر خوش صدای اردبیلی، واکنش مثبت سلبریتیها را هم به همراه داشت، بسیاری از چهرههای مطرح اینستاگرام با انتشار ویدئوی اجرای پارسا خائف از او حمایت کردند.
بعد از پارسا، نوبت شن بازی فاطمه عبادی بود، او با شن، داستانی روایت کرد که مربوط به اهدای عضو بود. یکی از کاربران توییتر درباره اجرای فاطمه عبادی نوشت: «برای آیندگان تعریف کنید یه دختر بود از خوستان یه سطل از اون خاکهایی که همیشه بر سرشان ریخته میشود و مسئولاش کور و کر هستند را آورد و با قلب ۸۰ میلیون ایرانی بازی کرد.»
اجرای فاطمه عبادی اشک سید بشیر حسینی را هم در آورد و همین سوژه شوخی در شبکههای اجتماعی شد. یکی از کاربران توییتر در این باره مینویسد برای احسان علیخانی و برنامهسازان صداوسیما، شب عید نوروز باشد یا غدیر؛ محرم، صفر و رمضان باشد یا شعبان و به طور کلی عید باشد یا عزا، تفاوتی ندارد. سنتِ گریاندن و بهرهبرداری از غم در تلویزیون نهادینه شده و در عصر جدید تا ماه عسل تقریباً طبق چارچوبی خاصِ جلو میرود.»
دیگر شرکت کننده برنامه شب گذشته، گروه دختران نینجا بودند، کاربران شبکههای اجتماعی از حضور دختران نینجا در این مرحله ابراز شگفتی میکردند. یکی از کابران نوشته بود: «برنامه عصر جدید بسیار محدودیت و نواقص زیادی دارد، اما با این محدودیت گروه دختران نینجا به نظرم با رای بالا مردم میتوانند یک نمونه باشند برای اعتراض به سیاستهای جریانهای تندرو که دنبال حذف زنان از عرصههای سیاسی، فرهنگی و ورزشی هستند. آنها نماد دختران و زنان قدرتمند ایران هستند.»
خود سید بشیر حسینی هم از حضور زنان در این مرحله از مسابقه به وجد آمده بود و جملاتی با مضمون بالا گفت که البته باعث ناراحتی دوستان انقلابی او شد. کاربری ارزشی در این باره نوشته «یکی به این سید بشیر بگه الگوی تراز زن دختران نینجا نیستند. زن برای ژانگولر بازی نیست، زن برای تکمیل خلقت خدا و تجلی ربوبیت خداست.»
اجرای دیگر مربوط به سعید فتحی روشن بود. شعبده باز مسابقه مثل برنامههای قبل باعث حیرت کاربران شبکههای اجتماعی شد و از اجرای او هم تعریف زیادی کردند.
آجرای آخر اجرای حرکات آکروباتیک محمد زارع بود که با استقبال مواجه شد، کاربری نوشته «محمد زارع تو عصرجدید نشون داد بدون ادامه تحصیل دادن چقدر میشه موفق بود. او استعداد و دیوانه دوست داشتنی است.»
برخی از کاربران خانم و دختران جوان (به شوخی) نوشته بودند دوست دارند با جوانی مثل محمد ازدواج کنند. اگر محمد زارع برنده عصر جدید نباشد به نظر میرسد توانسته خواستگاران زیادی پیدا کند.
در پایان اجرای دیشب هم واکنشها به این برنامه ادامه داشت. یکی از کاربران مشهور اصولگرا نوشت اصلاحطلبان منتظرند چه کسانی چهره برنامه عصر جدید میشوند و بعد میروند روی طرف سرمایه گذاری میکنند اول؛ برای انتخابات. دوم؛ برای زدن حرفای خودشان از دهان آنها. ما هممثل همیشه نظاره گریم! همین.