همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید


همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

یکی از مشکلاتی که در بسیاری از افراد با آمدن فصل بهار شروع می شود آلرژی می باشد البته برخی از افراد به بعضی از مواد غذایی نیز حساسیت دارند، این مشکل به دلیل آزاد شدن هیستامین در بدن ایجاد می شود، هیستامین نوعی ماده شیمیایی می باشد و زمانی که در معرض عامل حساسیت زا قرار می گیرد به شکل طبیعی در بدن تولید می شود و در واقع آنتی هیستامین می تواند از...

یکی از مشکلاتی که در بسیاری از افراد با آمدن فصل بهار شروع می شود آلرژی می باشد البته برخی از افراد به بعضی از مواد غذایی نیز حساسیت دارند، این مشکل به دلیل آزاد شدن هیستامین در بدن ایجاد می شود، هیستامین نوعی ماده شیمیایی می باشد و زمانی که در معرض عامل حساسیت زا قرار می گیرد به شکل طبیعی در بدن تولید می شود و در واقع آنتی هیستامین می تواند از آزاد سازی هیستامین جلوگیری کند که قرص لوراتادین این مشکل را درمان می کند، این قرص یکی از معروف ترین قرص های آنتی هیستامین می باشد، در ادامه مطلب شما را با این قرص آشنا خواهیم کرد.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

اطلاعات دارویی قرص لوراتادین

قرص لوراتادین به منظور درمان یا کاهش نشانه های آلرژی استفاده می شود، این قرص اثرات هیستامین را از قبیل آبریزش بینی، عطسه، قرمزی چشم ها و اشک ریزش را مهار می کند، عوارض جانبی این قرص کند شدن ضربان قلب، افزایش حساسیت به نور آفتاب، کهیر، عصبانیت، گیجی، تغییر در بینایی می باشد.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

موارد منع مصرف لوراتادین

۱. افرادی که به مشکلات ضعف کبدی و یا بیماری های کلیوی مبتلا هستند قبل از مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کنند.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

۲. افرادی که به اجزای موثر تشکیل دهنده ی لوراتادین حساس می باشند.

۳. کسانی که به نادر فنیل کتونوری (Phenylketonuria) و اختلال مادرزادی با علامت اختصاری PKU مبتلا هستند.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

مصرف داروی لوراتادین در بارداری

قرص لوراتادین از داروهای گروه B می باشد و برای جنین خطری ندارد اما بهتر است که خانم های بارداری یا خانم هایی که قصد باردارشدن دارند قبل از مصرف این قرص و هر نوع داروی دیگری با پزشک مشورت کنند، اما مصرف این قرص ضد آلرژی در دوران شیر دهی توصیه نمی شود و اگر پزشک شما این قرص را برای شما تجویز کرده است به او اطلاع دهید که در دوران شیر دهی هستید.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

عوارض لوراتادین

داشتن حس خواب آلودگی شکم درد خشک شدن دهان و گلو خشکی چشم اسهال احساس وحشت، هیجان و عصبی شدن که محرک سیستم اعصاب مرکزی می باشد و با حالت خستگی و خواب آلودگی متناقض است.

عوارض جانبی جدی این دارو

تشنج آسیب کبدی درد و گرفتگی قفسه سینه یا مجاری تنفسی غش یا بیهوشی کاهش پلاکت خون

تداخلات دارویی

قرص لوراتادین نیز مانند بسیاری از داروها ممکن با داروهای دیگر تداخل داشته باشد بنابراین، در صورت مصرف انواع داروهای گیاهی، داروهای نسخه ای، داروهای بدون نسخه، داروهای غیر مجاز، رژیمی، مکمل‌های تغذیه و مکمل‌های ورزشی باید پزشک و یا دارو ساز را از مصرف این دارو ها مطلع سازید.

قرص رانکسا (Ranexa) که به نام رانولازین هم معروف است و به منظور درمان نوعی بیماری قلبی عروقی به نام آنژین صدری استفاده می شود مصرف همزمان این قرص با قرص لوراتادین خطرناک می باشد و اگر هر کدام از داروهای زیر را مصرف می کنید قبل از مصرف لوراتادین با پزشک مشورت کنید.

داساتینیب (Dasatinib) با نام تجاری اسپریکل (Sprycel) داریوناویر (Darunavir) با نام تجاری پرزیستا (Prezista) آمیودارون (Amiodaron) با نام‌های تجاری کوردارون (Cordarone)، نکسترون (Nexterone) و پاکرون (Pacerone)

نکته :تا زمانی که قرص لوراتادین مصرف می کنید از مصرف الکل پرهیز کنید زیرا هر دو باعث خشکی دهان، خواب آلودگی و خشکی چشم می شوند.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

مصرف لوراتادین و گریپ‌فروت

کبد لوراتادین و گریپ فروت را از طریق واکنش شیمیایی مشابهی تجزیه می کند به همین مصرف همزمان این دو باهم امکان دارد که خطرناک باشد و بهترین کار این است که در این باره با پزشک مشورت نمایید.

میزان مصرف لوراتادین

لوراتادین در بازار به صورت قرص، کپسول و شربت وجود دارد، این دارو برای کودکان زیر شش سال ممنوع می باشد و برای بزرگسالان مصرف روزانه آن بیشتر از یک عدد قرص، کپسول و یا دو قاشق چای خوری از شربت آن توصیه نمی شود، مگر اینکه پزشک تشخیص داده باشد که باید بیشتر مصرف کنید و در صورتی که بیش از دوز روزانه مجاز که ده میلی گرم می باشد این دارو ضد حساسیت را مصرف کرده اید ممکن است دچار سردرد، تپش قلب و خواب آلودگی شوید و در کودکان نیز مصرف بیش از ده میلی گرم ممکن است عارضه موقت شبیه به بیماری پارکینسون به همراه داشته باشد که در صورت مصرف بیش از دوز روزانه بلافاصله با فوریت ها پزشکی تماس بگیرید.

همه چیز درباره قرص لوراتادین و انچه باید درباره این داروی پرمصرف بدانید

مصرف لوراتادین برای حیوان سگ

به دلیل اینکه مقدار خواب آلودگی قرص لوراتادین به اندازه دیفن هیدرامین یا بنادریل (Bnaderyl) نمی باشد با نظر دام پزشک می توانید از این قرص به منظور درمان آلرژی سگ نیز استفاده کنید فقط باید دقت داشته باشید که سگ بیماری کبدی ندارد و همچنین از مصرف به طور همزمان این قرص با سایر قرص های آنتی هیستامین دیگر مانندکتوکونازول (Ketoconazol)، اریترومایسین (Erythromycin) و سایمتیدین (Cimetidine) خودداری نمایید، دام پزشک باید میزان مصرف این قرص را برای سگ تعیین کند همچنین برای سگ قرص یا کپسول لوراتادین بهتر است زیرا مقدار الکل در شربت این قرص ممکن است برای سگ قوی باشد.

سایر نام های این دارو

والیتین لوراتادین ردیتب آلاورت کلاریتین قرص تاویست ان دی قرص تاویست ان دی قرص حساسیت باکتیمیسینا قرص مسکن بیست و چهار ساعته روز و شب ویکس قرص مسکن حساسیت اهم قرص کودکان آتادین قرص مسکن کهیرکلاریتین قرص حساسیت مخصوص کودکان دایم تپ

نکات قابل توصیه به بیمار

۱. قرص لوراتادین را فقط یک بار در روز مصرف کنید اگر نشانه های آلرژی درمان نشد به پزشک اطلاع دهید.

۲. دارو را حداقل دو ساعت بعد از غذا با معده خالی مصرف نمایید و تا حداقل یک ساعت بعد از مصرف دارو از خوردن غذا پرهیز نمایید.

شرایط نگهداری

قرص لوراتادین همانند سایرداروها باید از دسترس و دید کودکان دور نگهدارید. قرص را دور از نور و رطوبت و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری نمایید. شربت این دارو را نیز دور از نور و در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنید. از مصرف داروهایی که تاریخ انقضای آن گذشته خودداری کنید.

نکته : اگر مصرف یک دوز دارو را فراموش کردید به محض اینکه به یادتان آمد آن را مصرف کنید ولی اگر زمان نوبت بعدی رسیده است دیگر آن دوز را مصرف نکنید و به روش برنامه عادی پیش بروید.

منبع : آرگا



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی