فواید مصرف نان سبوس دار
منبع خبر /
تغذیه و سلامت /
12-06-1398
نان سبوس دار دارای ویتامینB2 و نیاسین بوده و این ویتامین ها باعث تمرکز و دقت عمل می شوند که برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند
شفا آنلاین>تغذیه>یک متخصص تغذیه گفت: نان سبوس دار به طور میانگین، دو برابر بیشتر از نان سفید ویتامین B۲، مواد معدنی و فیبری دارد.
به گزارش شفا آنلاین، حسین جزایری روز سه شنبه افزود: نان سبوس دار دارای ویتامینB۲ و نیاسین بوده و این ویتامین ها باعث تمرکز و دقت عمل می شوند که برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند.
وی با بیان اینکه نان سبوس دار منیزیم بیشتری دارد که باعث تقویت ماهیچه های روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می کند، اظهار داشت: آهن موجود در نان سبوس دار نیز به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب، سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می شود و در بزرگسالان با افزایش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری توان عملکردی فکری و جسمی را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع گرفتگی روده و یبوست است و این مواد جزو مواد غذایی مطلوب باکتری های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام و سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند، مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، کلسترول(Cholesterol) و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می کنند.
جزایری با بیان اینکه آرد سبوس دار دارای ماده ای است به نام اسید فیتیک که مواد معدنی مثل آهن، منیزیم یا کلسیم را جذب کرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود، تصریح کرد: اگر برای تهیه سریع نان از جوش شیرین استفاده شود، تجزیه اسید فیتیک انجام نمی شود، در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و کلسیم می شود. به همین دلیل گفته می شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث کمبود آهن در بدن می شود که به نوبه خود مشکلات فراوانی را برای زنان و کودکان ایجاد کند.
وی ادامه داد: این در حالی است که اگر در مدت طولانی، خمیر توسط خمیر ترش ور بیاید، ماده اسید فیتیک توسط آنزیم های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می تواند از مواد معدنی نان استفاده کند. با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم کشور ما است، حذف جوش شیرین از مراحل تولید نان می تواند سبب ارتقای سلامت افراد جامعه شود.
پزشکان بر این باورند که مصرف نان سبوس دار برای سلامت چشم ها مفید بوده، وجود ویتامین های روی و نیاسین در سبوس می تواند به افزایش سلامت عمومی چشم کمک کند. همچنین باعث کاهش ریسک بیماری دژنراسیون ماکولای چشمی ناشی از سن می شود که علت اصلی از بین رفتن بینایی در افراد بالای ۶۰ سال است.
به گزارش شفا آنلاین، حسین جزایری روز سه شنبه افزود: نان سبوس دار دارای ویتامینB۲ و نیاسین بوده و این ویتامین ها باعث تمرکز و دقت عمل می شوند که برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند.
وی با بیان اینکه نان سبوس دار منیزیم بیشتری دارد که باعث تقویت ماهیچه های روده می شود و از دردهای ماهیچه ای جلوگیری می کند، اظهار داشت: آهن موجود در نان سبوس دار نیز به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب، سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می شود و در بزرگسالان با افزایش تمرکز ذهنی و بازدهی کاری توان عملکردی فکری و جسمی را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: مواد فیبری در نان سبوس دار راهی برای رفع گرفتگی روده و یبوست است و این مواد جزو مواد غذایی مطلوب باکتری های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده اقدام و سیستم ایمنی بدن را فعال می کنند، مواد فیبری موجود در نان سبوس دار، کلسترول(Cholesterol) و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می کنند.
جزایری با بیان اینکه آرد سبوس دار دارای ماده ای است به نام اسید فیتیک که مواد معدنی مثل آهن، منیزیم یا کلسیم را جذب کرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود، تصریح کرد: اگر برای تهیه سریع نان از جوش شیرین استفاده شود، تجزیه اسید فیتیک انجام نمی شود، در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و کلسیم می شود. به همین دلیل گفته می شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث کمبود آهن در بدن می شود که به نوبه خود مشکلات فراوانی را برای زنان و کودکان ایجاد کند.
وی ادامه داد: این در حالی است که اگر در مدت طولانی، خمیر توسط خمیر ترش ور بیاید، ماده اسید فیتیک توسط آنزیم های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان می تواند از مواد معدنی نان استفاده کند. با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم کشور ما است، حذف جوش شیرین از مراحل تولید نان می تواند سبب ارتقای سلامت افراد جامعه شود.
پزشکان بر این باورند که مصرف نان سبوس دار برای سلامت چشم ها مفید بوده، وجود ویتامین های روی و نیاسین در سبوس می تواند به افزایش سلامت عمومی چشم کمک کند. همچنین باعث کاهش ریسک بیماری دژنراسیون ماکولای چشمی ناشی از سن می شود که علت اصلی از بین رفتن بینایی در افراد بالای ۶۰ سال است.
یکی از فواید مصرف نان سبوس دار کمک به کاهش وزن(Weight Loss) است. سبوس موجود در نان باعـث احساس سـیری در فرد می شود و غلات سبوس دار بیشتر از غلات سبوس گیری شده در دستگاه گوارش می مانند و آب به خود می گیرند و احساس سیری بیشتری به فرد می دهند. بنابراین کسانی که قصد کاهش وزن سالم را دارند می توانند با مصرف نان سبوس دار در رژیم غذایی به هدف خود برسند.
مصرف نان سبوس دار به عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده برای درمان بیماری هایی نظیر ورم معده و روده مفید بوده و از خواص گندم سبوس دار درمان پولیپ های موجود در کولون یا روده است.
سبوس مهم ترین راه درمان طبیعی یبوست به شمار می رود. جلوگیری از یبوست(Constipation) نیز از بروز هموروئید، التهاب دیورتیکول (کیسه ای مدور به اشکال و اندازه های مختـلف است که در جـدار داخـلی روده ایـجـاد می شود)، سرطان کولون، شقاق، فیستول و عفونت های دستگاه گوارش (که غالباً در میان افراد مسن مشاهده می گردد) پیشگیری می کند و توصیه می شود همراه با مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.