رئیس جمهور السالوادور درسازمان ملل«سلفی»می گیرد
نجیب ابوکیله(نایب بوکله) رئیس جمهور ۳۸ ساله السالوادور روز پنج شنبه، ۴ مهر ۱۳۹۸دردقایق اولیه سخنرانی خود در مجموع عمومی سازمان ملل، از مخاطبان خواست که یک لحظه صبر کنند و سپس در اقدامی عجیب گوشی موبایلش را از جیبش بیرون آورد در مقابل جمعیت حاضر، از خود سلفی گرفت!.
درادامه به معرفی کشور«السالوادور »خواهیم پرداخت.
بعد از آنکه« ابوکیله »فلسطینی تبار سلفی خود را با آیفون ۱۱ جدیدش گرفت رو به سران کشورهای سراسر دنیا کرد و به کنایه گفت:
باور کنید، تعداد مردمی که این سلفی را میبینند خیلی بیشتر از آنهایی است که به سخنرانی من گوش خواهند داد.
در یکی دیگر از لحظههای سخنرانی آقای ابوکیله که مشخصا برای شبکههای اجتماعی طراحی شده بود، همسرش «گابریلا »دختر کوچک شان «لیلا »را به مجمع آورده بود تا سخنرانی پدر تازه کارش را بشنود.
ابوکیله بعد از تمام کردن سخنرانی اش عکس خود را در توییتر پست کرد و به خاطر همان یک عکس ۷ هزار لایک را در کمتر از یک ساعت از ۱.۱ میلیون دنبال کننده اش دریافت نمود. در این تصویر او در حالی که مقابل لوگوی سازمان ملل متحد (نقشه ای از جهان که با شاخه های زیتون احاطه شده) و مارتین گارسیا موریتان نماینده آرژانتین در سازمان ملل متحد و یکی از معاونان دبیر کل سازمان ملل ایستاده است به دوربین لبخند می زند.
او که پیشتر شهردار پایتخت السالوادور (سن سالوادور) بوده و چندماهی از تکیه زدنش به کرسی ریاست جمهوری این کشور نمی گذرد از کاربران فعال شبکه های اجتماعی است. او در سخنرانی خود موفقیتش در انتخابات ریاست جمهوری السالوادور را مدیون پلتفرم هایی نظیر فیسبوک لایو دانست که به اعتقادش رقبای انتخاباتی اش از آن غافل بودند.
ابوکیله در صحبتهایش اظهار کرد: شاید در سالهای آینده لازم نباشد که به نیویورک بیاییم تا در این ساختمان دور هم جمع شویم. تنها با چند ویدیو کنفرانس هم میتوان این کار را انجام داد و چندین میلیون در هزینهها صرفه جویی کرد و من مطمئنم که اگر اثر این ویدیو کنفرانسها بیشتر از گردهماییهای نیویورک نباشد از آنها کمتر نیست.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آشنایی باکشور«السالوادور »:
نایب بوکله(نجیب ابوکیله)در انتخابات ریاست جمهوری السالوادور و شهردار سابق شهر سان سالوادور، پایتخت، با کسب ۵۳ درصد آرا توانست به پیروزی برسد./۱۵ بهمن ۱۳۹۷
ابوکیلهاز سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ شهرداربود.
کشور«السالوادور»کجاست؟
«السالوادور »بامساحت ۲۱۰۴۱ کیلومترمربع ،دارای ۷میلیون جمعیت است.
پایتخت«سان سالوادور» با نیم میلیون نفرجمعیت.
السالوادور کوچکترین جمهوری آمریکای مرکزی است که از شمال و مشرق به هندوراس، از جنوب به اقیانوس آرام، و از مغرب به گواتمالا محدود است.
السالوادور بیش از ۳۰۰ رودخانه دارد که مهمترین آن رود لمپا است که از گواتمالا سرچشمه میگیرد و تنها رودخانه قابل کشتیرانی در السالوادور است. لمپا و شاخههای آن حدود نیمی از کشور را آبیاری میکند.
شهرهای مهم السالوادرور:سانتا آنا, سان میگل،سویاپانگو،سویاپانگو،سویاپانگو
شهر تازومال
این کشور میان دو کشور هندوراس و گواتمالا قرار گرفته است. در غرب و جنوب آن اقیانوس آرام قرار دارد.
السالوادور را مانند اغلب کشورهای قاره آمریکا برای نخستین بار اسپانیاییها در قرن شانزدهم کشف کردند و به این ترتیب خاک این کشور مستعمره اسپانیا شد. سرانجام در سال ۱۸۲۱ السالوادور استقلال خود را به دست آورد.
اتوبوس (چیکن باس) شهر کولونیال ، فاصله ۹۰ کیلومتری پایتخت
در دهه ۸۰ میلادی این کشور درگیر جنگی داخلی شد که در نتیجه آن حدود ۷۰ هزار نفر یا جان خود را از دست دادند یا مجروح شدند.
در سال ۱۹۹۲ با دخالت سازمان ملل متحد جنگ داخلی در آن به پایان رسید اما پیش از آنکه زخمهای جنگ درمان شود حوادث طبیعی در آن آغاز شد و خسارات زیادی بر جای گذاشت.
ارتش «السالوادور»
تاسال ۱۳۹۸: کل نیروهای مسلح کشور«السالوادور» ۴۴هزارنفر بوده . ودرهمین سال خدمت سربازی دراین کشورملغی شد.
مذهب مردم السالوادور
۴۷ درصد مردم السالوادور مسیحی کاتولیک و ۳۳ درصد پروتستان هستد. ۱۷ درصد مردم به هیچ دینی تعلق ندارند و ۳ درصد باقی شاهدان یهوه، کریشنا، مسلمان، یهودی و بودایی هستند. جمعیت مسیحیت انجیلی در این کشور رو به رشد است.
سیاست در السالوادور
رئیس حکومت و رئیس دولت در این کشور رئیس جمهور است که او و معاون اولش با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند.
قوه قانونگذاری این کشور شامل مجلس ملی است که ۸۴ کرسی دارد. نمایندگان این مجلس با رای مردم برای دورهای سه ساله انتخاب میشوند.
اقتصاد در السالوادور
تولید ناخالص داخلی این کشور ۶۵/۴۱ میلیارد دلار است. دو میلیون و ۹۱۳ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در این کشور ۲/۶ درصد است. ۷/۳۰درصد از مردم زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال ۲۰۰۷ نرخ تورم در آن ۹/۳ درصد بود.
اقتصاد این کشور بستگی زیادی به پولی دارد که کارگران السالوادوری از دیگر کشورها برای خانوادههایشان ارسال میکنند.
محصولات صادراتی این کشور شامل کالاهای مونتاژ شده، قهوه، شکر، میگو، منسوجات، مواد شیمیایی و الکتریسیته است که به کشورهای آمریکا(۶/۴۹ درصد)،گواتمالا(۴/۱۴ درصد)، هندوراس (۸/۸درصد) و نیکاراگوئه (۵ درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل مواد اولیه، کالاهای مصرفی، کالاهای اساسی، سوخت، مواد غذایی، نفت و الکتریسیته است که از کشورهای آمریکا (۲/۳۲ درصد)، گواتمالا (۳/۹درصد)، مکزیک (۴/۷ درصد)، آلمان (۳/۶ درصد) و چین (۷/۴درصد) وارد میشود.
هزینه صرف یک وعده غذای در رستوانهای پایتخت حدود ۱۵ دلار ودرشهرهای دیگر،زیر۱۰دلارمی باشد.
قیمت یک لیتربنزین: ۳ دلار(پایتخت)
درپایتخت(سان سالوادور)هزینه تاکسی شهر ۵دلار(پابه رکاب،کوتاهترین فاصله) و به ازای هر یک کیلومتر ۵ دلار به مبلغ اضافه می می شود.