«یک دیدارمحرمانه»دیدار۲همتای ایرانی وامریکایی
«سوزان رایس»، سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد در کتاب خاطراتش که به تازگی منتشر شده ادعا کرده با «محمد خزاعی»، سفیر، نماینده اسبق ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرده است.
سوزان رایس »مشاور امنیت ملی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما
«سوزان رایس»، سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد در کتاب خاطراتش که به تازگی منتشر شده ادعا کرده با «محمد خزاعی»، سفیر، نماینده اسبق ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرده است.
رایس در بخشی از کتابش با عنوان «عشقِ مخصمهآفرین: حکایتهای من درباره آنچه ارزش جنگیدن داشتند» نخستین دیدار خود با آقای خزاعی را اینطور شرح میدهد: «نخستین ملاقات من با سفیر ایران در سازمان ملل متحد از یک روز بعد از ظهر در شهر نیویورک، در روز روشن شروع شد.»
وی اضافه کرد: «به جای پیدا کردن کنجی ساکت در سازمان ملل که موجب حیرت همه میشد یا میزبانی از او در مقر نمایندگی آمریکا که پر از روزنامهنگار بود قرار شد در محل اقامتش با ایشان ملاقات کنم.»
سوزان رایس بعد از نوشتن اینکه به محل اقامت خزاعی مراجعه کرده نوشته است: «به آرامی سمت در رفتیم و زنگ را به صدا درآوردیم که معمولترین کار ممکن بود. دستیار سفیر جواب داد و سفیر، پایین پلهها با ما سلام و احوالپرسی کرد. دستهایم را بیرون آوردم تا با او دست بدهم- همان کاری که روزی چندین بار در سازمان ملل انجام میدهم- ولی او خودش را جمع کرد و دستش را روی سینهاش قرار داد. بعد یادم آمد که مردهای مذهبی ایران با زنها دست نمیدهند.»
«رایس» در ادامه نوشته است: «سفیر ایران( محمد خزاعی) بود؛ یک فرد تحصیلکرده در آمریکا که سابقاً عضو مجلس ایران و نماینده این کشور در بانک جهانی بود.»
«پانیت تالوار»، کارشناس ارشد مسائل خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا مرا در این دیدار همراهی می کرد.
سوزایس رایس در بخش دیگری از کتاب به محورهای مسائل مطرحشده در دیدارها و گفتوگوهای ادعایی خود با محمد خزاعی هم اشاره کرده است. او مینویسد: «بسیاری از ملاقاتها و تماسهای تلفنی گاهگاه من با سفیر ایران، برای رد و بدل کردن پیامهایی میان پایتختهای دو کشور یا رایزنی درباره مسائل محل نگرانیی انجام میشود.»
«من دنبال آزادی سه کوهنورد آمریکایی بازداشتشده در ایران که سرانجام آزاد شدند، بودم؛ ضمن اینکه میخواستم آنها رابرت لوینسون، مأمور اسبق افبیای را که از سال ۲۰۰۷ در ایران ناپدید شده و هنوز هم مفقود است برگردانند.»
خانم رایس می گوید: «خواستار اتمام حملات نیروهای ایران به پرسنل ارتش آمریکا در عراق شدم و عزم آمریکا برای تلافی آن حملات را به آنها منتقل کردم. از طرف وزارت دفاع آمریکا پیشنهاد راهاندازی یک هاتلاین نظامی میان نظامیان دو کشور به منظور جلوگیری از درگیریهای ناخواسته در خلیج [فارس] را مطرح کردم که ایران آن را نپذیرفت. گاهاً مجبور بودم گلایههای خزاعی درباره شنودهای افبیآی از او و همکارانش در نیویورک را تحمل کنم. اغلب درباره برنامه هستهای ایران رایزنی میکردیم و هشدار میدادم که آمریکا متعهد به متوقف کردن این برنامه با هر ابزار ممکن است.»
سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل مدعی شده این «کانال محرمانه» تا سالها برای عده زیادی علنی نشد و غیر از افبیآی و احتمالاً اسرائیلیها کسی از آن با خبر نبوده است. /۱۶ مهر ۱۳۹۸فارس.
توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:
خانم« سوزان رایس » ازسال ۱۳۸۸تاخرداد۱۳۹۲سفیر آمریکا در سازمان ملل بود وبعدازآن مشاوررئیس جمهور(اوباما)شد.
«محمدخزاعی» ازپنجم تیر۱۳۸۶ تا دواده اسفند۱۳۹۲ سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد بود.قبل ازخزاعی محمدجوادظریف همین سمت راداشته است.
مأموریت« محمد خزاعی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد درمورخه،اسفند۱۳۹۲ ،پس از ۷ سال به پایان رسید و «حمید ابوطالبی» معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور به عنوان جایگزین خزاعی معرفی شد.
۱۲ مهر ۱۳۹۸-مصلی رشت
اما آمریکا با صدور ویزا برای ابوطالبی به بهانه همکاری وی با تسخیرکنندگان لانه جاسوسی(سفارت سابق آمریکا در ایران) مخالفت کرد.اما «محمد خزاعی»پس از گذشت ۶ماه ازعزلش ،همچنان -موقت-سفیر دائم در سازمان ملل بود.
خزاعی» کارشناسی ارشد-روابط بین الملل-را از دانشگاه جرج میسون «آمریکا» اخذکرده است.
«محمدخزاعی» متولد۲۳ فروردین ۱۳۳۲ کاشمرمی باشد ولی نماینده مردم رشت دراولین دوره مجلس شورای اسلامی بود(دانشجوی دانشگاه گیلان بود وهمسرش گیلانی-سنگری-است)
۲۶ آبان ماه ۱۳۹۷آقای خوشرو(بازنشسته شد)و«مجیدتخت روانچی»از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران،جایگزین«خوشرو»شد.
ماجرای ۳کوهنوردچیست؟کی زندانی شدند وکی آزاد؟
سه کوهنوردامریکایی نفر روز ۸ مرداد ۱۳۸۸که در کوههای مرزی ایران و کردستان عراق ، توسط نیروهای سپاه پاسداران دستگیر شدند.(شین باوئر و «جاش فتال»و«سارا شورد»
خانم«سارا شورد» که به عنوان نویسنده، معلم و فعال حقوق زنان فعالیت دارد
آنها به اتهام ورود غیرقانونی به ایران و نیز “جاسوسی” به ۸ سال زندان محکوم شدند.
سارا شورد در شهریور سال ۱۳۸۹، پس از گذراندن ۱۴ ماه در زندان، به دلیل بیماری و با قید وثیقهی ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد و به آمریکا بازگشت. شین باوئر و «جاش فتال» در مهرماه سال ۱۳۹۰ به قید وثیقه آزاد شدند.
نفرسمت چپ(شین باوئر) و سارا شورد در دوران حبس در ایران با یکدیگر نامزد کرده بودند وبعدازآزادی باهم ازدواج کردند.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:باتوجه به اینکه این دیداردرسال۱۳۹۲بوده،یک امرمتداول ومرسوم می باشد،بقول خانم رایس«درروزروشن»ودرمحل کار۲همتا،رُخ داده است وموضوح مذاکره «آزادی کوهنوردان زندانی»بوده،البته به مباحث دیگرهم کشیده شده باشد هم عجیب نیست.