بررسی ردمی نوت 8 پرو
سری ردمی و ردمی نوت شیائومی در سالهای گذشته همواره به عنوان باجت فونهایی قدرتمند و شیک در بین کاربران معروف بوده اند. در ابتدای سال جاری میلادی، شیائومی ردمی نوت 7 و ردمی نوت 7 پرو غوغایی در بازار میان ردهها به پا کردند، به طوری که این دو اسمارت فون به ترتیب به […] نوشته بررسی ردمی نوت 8 پرو اولین بار در نت نوشت. پدیدار شد.
سری ردمی و ردمی نوت شیائومی در سالهای گذشته همواره به عنوان باجت فونهایی قدرتمند و شیک در بین کاربران معروف بوده اند. در ابتدای سال جاری میلادی، شیائومی ردمی نوت ۷ و ردمی نوت ۷ پرو غوغایی در بازار میان ردهها به پا کردند، به طوری که این دو اسمارت فون به ترتیب به عنوان اول و سوم در لیست پرفروش ترین اسمارت فونهای سال در سرتاسر دنیا دست یافتند. حال شیائومی برای حفظ برتری خود در ایامی که سامسونگ با میان ردههای سری A خود جولان میدهد، دست به تغییراتی بزرگ در سری ردمی نوت خود زده و اسمارت فونهای ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۸ پرو را با ویژگیهایی چشمگیر روانهی بازار نموده است. در این بین Xiaomi Redmi Note 8 Pro به عنوان پیشرفته ترین مدل از سری خود با استفاده از پردازنده قدرتمند Helio G90T، طراحی شیشهای و دوربین ۶۴ مگاپیکسلی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. در ادامهی این مطلب از نت نوشت با بررسی ردمی نوت ۸ پرو همراه ما باشید.
بررسی ردمی نوت ۸ پرو
نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
طراحی مستحکم با روکش گوریلاگلس ۵ در پشت و جلوی گوشی، نمایشگر پرنور، پردازندهی بسیار قوی و نسبتا کم مصرف، عمر باتری فوق العاده بالا، دوربین ۶۴ مگاپیکسلی اصلی در روز و شب بسیار قوی عمل میکند، دوربین سلفی بسیار خوب، کیفیت بالای ضبط ویدیو، پشتیبانی از شارژ سریع و وجود شارژر مخصوص در جعبهی گوشی
نقاط ضعف:
دوربین ماکرو و فوق عریض تقریبا بلااستفاده میباشند، کیفیت ویدیو در رزولوشن ۱۰۸۰P کمی پایین تر از حد انتظار است
بیشتر بخوانید: مشخصات ردمی نوت ۸ پرو / مشخصات ردمی نوت ۸
شیائومی این بار با استفاده از چیپست مدیاتک به جای اسنپدراگونهای معروف، دست به ریسک بزرگی زده است، اما خوشبختانه این ریسک جواب داده و قدرت پردازشی ردمی نوت ۸ پرو را میتوانیم با پرچمداران اندرویدی سال ۲۰۱۸ (که عموما از اسنپدراگون ۸۴۵ استفاده میکردند) مقایسه کنیم. نمایشگر این دستگاه پرنور و باکیفیت است و بدنهی شیشهای آن نیز با استفاده از نسخهی ۵ گوریلاگلس بسیار محکم و مقاوم میباشد.
در قسمت باتری، وجود یک باتری بزرگ ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی که از تکنولوژی شارژ سریع ۱۸ وات پشتیبانی مینماید، خیال شما را به طور کلی آسوده خواهد نمود. و در قسمت اتصالات هم، وجود جک ۳٫۵ میلی متری هدفون و USB تایپ C کاملا برای یک میان رده ایده آل میباشند. اما بزرگترین ویژگی ردمی نوت ۸ پرو به قسمت دوربین آن برمی گردد.
این گوشی ۵ دوربین دارد (۴ تا در عقب و یکی در جلو) که مجموع رزولوشن آنها ۹۶ مگاپیکسل است! دوربین اصلی این گوشی به تنهایی ۶۴ مگاپیکسل رزولوشن دارد که از این نظر در دنیا بی رقیب میباشد. در واقع شیائومی ردمی نوت ۸ پرو اولین اسمارت فون پیشرفتهی دنیا است که رزولوشن سنسور دوربین آن ۶۴ مگاپیکسل میباشد. حال باید ببینیم که عملکرد این دوربین در دنیای واقعی به چه شکل است. در ادامه با بررسی ردمی نوت ۸ پرو ، این اسمارت فون دوست داشتنی را از زوایای گوناگون بررسی خواهیم نمود.
قیمت و دسترسی
بررسی ردمی نوت ۸ پرو را با این جمله آغاز مینماییم: ردمی نوت ۸ پرو یکی از جالب ترین و قدرتمندترین اسمارت فونهای دنیا است که فقط ۲۴۹ یورو قیمت دارد! در واقع از نظر قیمت، تقریبا هیچ برندی در دنیا قادر به رقابت با شیائومی نیست. این گوشی که در ماه آگوست ۲۰۱۹ معرفی شد، از اواخر سپتامبر به فروش جهانی رسیده و قیمت مدلهای ۶۴ و ۱۲۸ گیگ آن به ترتیب در بازار اروپا در حدود ۲۴۹ و ۲۶۹ یورو میباشد. قیمت مدل رجیسترنشدهی ردمی نوت ۸ پرو در بازار ایران هم از ۳ میلیون تومان آغاز میشود.
بررسی طراحی ردمی نوت ۸ پرو
حال به بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر طراحی میرسیم. از این نظر، ردمی نوت ۸ پرو تفاوت عمدهای با مدلهای قبلی خود ندارد. البته ردمی نوت ۷ پرو دارای طراحی بسیار خوبی بود، پس عدم تغییرات بزرگ در طراحی ردمی نوت ۸ پرو نمیتواند خبر بدی باشد! همانند ردمی نوت ۷ پرو، سطوح جلو و پشت ردمی نوت ۸ پرو با گوریلا گلس ۵ محافظت میشوند. اما متاسفانه فریم دور گوشی از جنس پلاستیک است که در مقایسه با فلز در برابر ضربات آسیب پذیر میباشد. اما خبر خوب این است که طراحی مات فریم، حداقل ظاهری زیبا به آن بخشیده است.
ردمی نوت ۸ پرو در ۴ رنگ آبی، قرمز، مشکی و سفید عرضه میشود و مثل گذشته، شدت رنگها در سرتاسر بدنهی دستگاه تغییر میکند و در واقع با طراحی گرادیانت، ظاهر اسمارت فون از سادگی خارج شده و شکل زیباتری به خود میگیرد.
ردمی نوت ۸ پرو با ۲۰۰ گرم وزن به عنوان اسمارت فونی سنگین شناخته میشود که از گلکسی نوت ۱۰ پلاس هم سنگین تر است. ابعاد این گوشی هم چندان کوچک نیستند. در واقع ردمی نوت ۸ پرو از هر نظر بزرگتر از ردمی نوت ۷ پرو شده و ابعاد آن تقریبا با گلکسی نوت ۱۰ پلاس برابری میکند.
این گوشی ۸٫۸ میلی متر ضخامت دارد و طول و عرض آن نیز به ترتیب ۱۶۱٫۴ و ۷۶٫۴ میلی متر میباشند. ولی طراحی خمیدهی قاب پشتی گوشی باعث شده تا در دست گرفتن آن چندان بد نباشد. در واقع ردمی نوت ۸ پرو را نمیتوان در دستهی اسمارت فونهای خوش دست طبقه بندی کرد، ولی استفاده از آن و در دست گرفتن آن هم چندان ناخوشایند نیست.
البته در این مورد (وزن و ابعاد بالا) نمیتوان چندان از شیائومی خرده گرفت، زیرا محدودیتهای تکنولوژیکی دنیای امروز باعث میشوند تا یک اسمارت فون با چنین مشخصاتی، تا این اندازه سنگین و بزرگ شود. ردمی نوت ۸ پرو به یک نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی مجهز است (در مقایسه با ۶٫۳ اینچ در ردمی نوت ۷ پرو) و باتری آن هم ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی میباشد (در مقایسه با ۴۰۰۰mAh در ردمی نوت ۷ پرو).
بیشتر بخوانید: بررسی ردمی نوت ۷ / مشخصات ردمی نوت ۷ پرو
همچنین استفاده از ۴ دوربین و مخصوصا یک دوربین بسیار بزرگ ۶۴ مگاپیکسلی وزن دستگاه را تا حد زیادی افزایش میدهد. بنابراین با توجه به این مشخصات فنی، ارگونومی کلی ردمی نوت ۸ پرو بسیار خوب میباشد.
همچنان با بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر طراحی در خدمت شما هستیم. قاب پشتی این دستگاه نسبتا لغزنده است و فریم پلاستیکی آن هم اگرچه با تقلید از فلز ساخته شده، اما کمکی به کاهش لغزندگی کلی گوشی نمیکند. و با وجود وزن بالا و بدنهی شیشه ای، لغزنده بودن یک موضوع بسیار خطرناک برای ردمی نوت ۸ پرو به شمار میرود.
بر روی قاب پشتی گوشی سه دوربین به همراه سنسور اثر انگشت به صورت عمودی در وسط قاب دیده میشوند. متاسفانه برآمدگی این سیستم از سطح قاب پشتی گوشی نسبتا زیاد است و وقتی ردمی نوت ۸ پرو را بر روی سطحی صاف قرار دهیم، متوجه لق زدن گوشی بر روی سطح خواهیم شد.
در سمت راست سیستم دوربین ردمی نوت ۸ پرو یک فلش LED و یک دوربین کوچک دیگر در زیر آن دیده میشود. این سنسور که به عنوان چهارمین دوربین ردمی نوت ۸ پرو محسوب میشود، یک دوربین اختصاصی ماکرو برای عکاسی از سوژههای نزدیک است که در مبحث دوربین به عملکرد آن خواهیم پرداخت.
بر روی لبههای ردمی نوت ۸ پرو چه میگذرد؟ دکمههای پاور و تنظیم صدا بر روی سمت چپ دستگاه گنجانده شده اند که دسترسی و استفاده از آنها بسیار آسان میباشد. سینی سیمکارت بر روی لبهی سمت چپ دستگاه دیده میشود و اسپیکر خروجی، کانکتور USB-C و درگاه هدفون در لبهی زیرین دستگاه قرار دارند.
سنسور اثر انگشت همان طور که گفتیم بر روی قاب پشتی و در زیر سیستم دوربین گنجانده شده است. متاسفانه محل قرارگیری این سنسور کمی بالا است و دسترسی به آن چندان آسان نیست. همچنین گاهی اوقات برای لمس سنسور اثر انگشت، به اشتباه انگشت شما کمی بالاتر رفته و لنز دوربین فوق عریض را کثیف خواهید کرد!
و در انتها، بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر طراحی را با قسمت جلویی دستگاه تمام میکنیم. حاشیههای دور نمایشگر این گوشی به طور کلی بسیار کوچک میباشند و مخصوصا حاشیهی زیر نمایشگر در ردمی نوت ۸ پرو نسبت به ردمی نوت ۷ پرو نازکتر شده است. NOTCH روی نمایشگر ظاهری V-شکل دارد که به غیر از دوربین سلفی، سنسورهای مجاورت و شدت نور محیط را در خود جای میدهد.
اسپیکر مخصوص تماسهای تلفنی (earpiece) هم در بالای NOTCH و در حاشیهی بسیار باریک بالای صفحه نمایش جای گرفته است. به طور کلی با توجه به قیمت دستگاه، میتوان به طراحی کلی شیائومی ردمی نوت ۸ پرو نمرهی خوبی داد. شما از طریق این لینک میتوانید تمام جوانب شیائومی ردمی نوت ۸ پرو را به صورت ۳۶۰ درجهای مشاهده نمایید.
بررسی نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو
به بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر نمایشگر میرسیم. این گوشی به یک پنل ۶٫۵۳ اینچی IPS LCD با نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹ و رزولوشن فول اچدی پلاس (۱۰۸۰ * ۲۳۴۰ پیکسل، با تراکم ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ مربع) مجهز شده است. اما مهم ترین ویژگی نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو پشتیبانی آن از ویدیوهای HDR میباشد، یعنی ویژگی بسیار جالبی که معمولا در پرچمداران بزرگ سراغ داریم و نظیر آن را در کمتر میان ردهای تاکنون دیده بودیم.
حداکثر نور صفحه نمایش ردمی نوت ۸ پرو زمانی که اسلایدر تنظیم روشنایی آن را تا آخر بکشید به ۴۶۰ نیت میرسد که عدد بسیار خوبی است. اما با روشن کردن حالت اتوماتیک (auto mode) نور نمایشگر این گوشی به ۶۴۰ نیت هم میرسد که قابل مقایسه با پرچمداران است. بنابراین حتی در زیر نور مستقیم خورشید، خواندن نوشتههای روی صفحه نمایش گوشی به سهولت انجام میپذیرد.
اما در بحث یکنواختی و دقت رنگ، نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو چندان درخشان عمل نمیکند. در حالت رنگ پیش فرض نمایشگر (default color mode) میانگین dE2000 برابر با ۶٫۸ بوده و زمانی که رنگهای آبی تیره، کبود و مانند آنها بیشتر بر روی نمایشگر ظاهر شوند، این عدد به ۱۲٫۷ هم میرسد.
متاسفانه در حالت پیشتنظیم رنگ بر روی “سرد (cool)” شرایط بدتر هم میشود: رنگهای گرم نقش کمرنگی پیدا میکنند، رنگهای سفید هنوز به آبی میگرایند و رنگهای آبی تیره و کبود بیش از حد اشباع میشوند و عدد میانگین و حداکثر dE2000 به ترتیب برابر با ۵٫۷ و ۱۰٫۶ خواهد بود.
در بحث یکنواختی رنگها در سرتاسر نمایشگر هم کمی مشکل وجود دارد. در لبههای دور نمایشگر و مخصوصا در اطراف notch بالای نمایشگر اثراتی از هالههای نور دیده میشود. البته شدت این نایکنواختی رنگ بر روی نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو زیاد نیست و کاربران عادی اصلا متوجه آن نخواهند شد.
در جدول زیر که از سایت gsmarena.com استخراج شده، نسبت کنتراست و روشنایی رنگ نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو در مقایسه با رقبا در زمانی که نور نمایشگر بر روی صد درصد تنظیم شده است را ملاحظه میفرمایید:
رنگ مشکی (نیت) | رنگ سفید (نیت) | نسبت کنتراست | |
Xiaomi Redmi Note 8 Pro | ۰٫۳۴۷ | ۴۶۰ | ۱۳۲۶ |
Xiaomi Redmi Note 8 Pro (حداکثر در حالت اتوماتیک) | ۰٫۴۸۶ | ۶۴۰ | ۱۳۱۷ |
Samsung Galaxy A50 | ۰ | ۴۲۴ | بی نهایت |
Samsung Galaxy A50 (حداکثر در حالت اتوماتیک) | ۰ | ۵۵۱ | بی نهایت |
Samsung Galaxy A60 | ۰٫۳۶۹ | ۴۸۵ | ۱۳۱۴ |
Samsung Galaxy A60 (حداکثر در حالت اتوماتیک) | ۰٫۴۹۸ | ۶۶۱ | ۱۳۲۷ |
Huawei P30 Lite | ۰٫۳۹ | ۴۸۰ | ۱۲۳۱ |
Huawei P30 Lite (حداکثر در حالت اتوماتیک) | ۰۴۱۳ | ۵۰۱ | ۱۲۱۳ |
Xiaomi Redmi Note 7 | ۰٫۳۵۸ | ۴۷۹ | ۱۳۳۸ |
با این اوصاف در بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر نمایشگر میتوانیم بگوییم که اگرچه پنل LCD این گوشی کیفیت نمایشگر اسمارت فونهایی چون گلکسی A50 را ندارد، ولی در عوض بسیار روشن و پرنور میباشد و در رنج قیمتی خود از خوبهای موجود در بازار است.
#gallery-2#gallery-2 .gallery-item#gallery-2 img#gallery-2 .gallery-captionبررسی سخت افزار و عملکرد ردمی نوت ۸ پرو
بررسی ردمی نوت ۸ پرو را با قسمت سخت افزار و عملکرد دستگاه پی میگیریم. این اسمارت فون به چیپست بسیار جدید MediaTek Helio G90T مجهز شده که اساسا برای استفادهی گیمرها طراحی شده است. این چیپست مبتنی بر فرآیند ساخت ۱۲ نانومتری FinFET از TSMC است که البته نسبت به چیپستهای ۷ و ۱۰ نانومتری موجود در بازار پرمصرف تر میباشد.
در این چیپست یک CPU هشت هستهای دیده میشود که از دو هستهی بزرگ و قدرتمند ۲٫۰۵ گیگاهرتزی Cortex-A76 به همراه ۶ هستهی کوچکتر ۲ گیگاهرتزی Corext-A55 تشکیل شده است. واحد پردازش گرافیکی این چیپست Mali-G76 MC4 میباشد که برای پردازشهای سه بعدی سنگین در گیمهای مختلف کاملا مناسب است.
فناوری HyperEngine این چیپست اولا گیم پلی بسیار روان تری را برای کاربر به همراه میآورد و ثانیا با استفادهی همزمان از WiFi و LTE، اتصال پایدار و بسیار قدرتمندی به شبکهی اینترنت را به ارمغان خواهد آورد. همچنین با پشتیبانی از وای فای دوباندهی نسل ۵، ردمی نوت ۸ پرو میتواند به طور همزمان به ۲ روتر WiFi متصل شده و از مزایای هرکدام از آنها بهره ببرد.
از نظر حافظه، Xiaomi Redmi Note 8 Pro دارای دو مدل ۶۴ و ۱۲۸ گیگ میباشد که قیمت هرکدام از آنها را در ابتدای مطلب بیان کردیم. این گوشی دارای ۶ گیگ حافظه RAM میباشد که قطعا برای یک میان رده کافی است. ضمن اینکه شما میتوانید به جای سیمکارت دوم از یک کارت حافظه جانبی میکرو اسدی برای اسمارت فون خود استفاده کنید.
در ادامهی بررسی ردمی نوت ۸ پرو ، چیپست Helio G90T را به زیر ذره بین بنچمارکها میبریم تا عملکرد CPU و GPU آن را با دیگر اسمارت فونهای هم رده مقایسه نماییم.
متاسفانه هنوز خبری از نمرات بنچمارک Geekbench برای ردمی نوت ۸ پرو نیست و بنابراین از عملکرد دقیق پردازندهی این گوشی اطلاعی نداریم. اما با تست AnTuTu میتوانیم تا حد زیادی به قدرت این گوشی پی ببریم. البته AnTuTu فقط به بررسی CPU یک اسمارت فون نمیپردازد، بلکه CPU و GPU را در ترکیبی از بارگذاریهای بسیار سنگین قرار میدهد. خوشبختانه نمرهی کسب شده توسط رذدمی نوت ۸ پرو از بنچمارک AnTuTu 7 شگفت انگیز است و در حد پرچمداران سال ۲۰۱۸ مثل گوگل پیکسل ۳ که از چیپست Snapdragon 845 استفاده میکردند میباشد (منبع: gsmarena.com):
اما در بحث گرافیکی، تستهای مختلف نشان میدهند که واحد پردازش گرافیکی Mali-G76 MC4 موجود در چیپست Helio G90T بسیار ضعیف تر از Adreno 630 موجود در Snapdragon 845 میباشد، اما همچنان بهتر از اکثر میان ردههای دنیا بوده و همان طور که گفتیم، این اسمارت فون انتخابی ایده آل برای گیمرها است.
بررسی نرم افزار و رابط کاربری ردمی نوت ۸ پرو
به بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر نرم افزاری میرسیم. این گوشی با سیستم عامل اندروید ۹ به همراه پوستهی محبوب MIUI 10 پا به میدان گذاشته است. MIUI 10 همچنان ظاهر سادهی نسخههای قبلی MIUI را حفظ کرده و این بار به حالت dark mode سیستمی مجهز شده است. البته dark mode اندروید ۱۰ با چیزی که هم اکنون در پوستههای مختلف اندرویدی میبینیم فرق دارد.
در اندروید ۱۰، تمامی اپها از dark mode پشتیبانی خواهند نمود، اما در MIUI 10 فقط منوهای سیستم، اپهای مخصوص شیائومی و آن دسته از اپهایی که دارای dark mode اختصاصی هستند، میتوانند جای رنگهای سفید را با مشکی عوض کنند تا در هنگام شب چشم شما در هنگام استفاده از تلفن همراه کمتر خسته شود.
ضمن اینکه استفاده از حالت dark mode در اسمارت فونهایی که دارای نمایشگر اولد هستند باعث کاهش چشمگیر مصرف باتری خواهد شد، اما اسمارت فونهایی مثل ردمی نوت ۸ پرو که به پنل LCD مجهز شده اند در هنگام استفاده از dark mode دارای این مزیت نخواهند بود، زیرا تمامی پیکسلهای آنها همچنان روشن است.
MIUI 10 قابلیت شخصی سازی بسیار بالایی دارد. شما میتوانید status bar را به دلخواه خود تنظیم کنید و یا حتی نوار کنار notch را حذف نمایید. شما میتوانید رنگهای روی نمایشگر را متمایل به گرم یا سرد تغییر دهید و حتی برای این کار یک برنامهی زمانی مشخص در طول روز تعریف نمایید. در منوی Lock screen هم چندین ویژگی جالب دیده میشود. مثلا میتوان با دوبار ضربه زدن بر روی صفحه نمایش، نمایشگر دستگاه را روشن نمود و با دوبار فشردن متوالی دکمهی صدا، اپ دوربین را باز کرد.
علاوه بر حسگر اثر انگشت، شما میتوانید با تعریف چهرهی خود برای دستگاه، از دوربین سلفی برای باز کردن قفل گوشی استفاده نمایید. خوشبختانه تشخیص چهرهی دوبعدی ردمی نوت ۸ پرو به خوبی و به سرعت عمل میکند. با این حال این روش برای باز کردن قفل دستگاه چندان امن نیست و بهتر است تا به همان سنسور اثر انگشت بسنده نمایید.
از دیگر ویژگیهای جالبی که در بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر نرم افزاری به آن برخوردیم، ویژگیهای Game Turbo و Quick replies میباشند که برای بهبود عملکرد دستگاه در هنگام اجرای بازی طرحی شده اند. Game Turbo با بهینه سازی منابع سیستم، حداکثر قدرت اسمارت فون را در هنگام اجرای گیم در اختیار شما قرار میدهد. Quick replies هم همانطور که از اسمش پیدا است، برای پاسخ سریع به ناتیفیکیشنهایی که در هنگام اجرای گیم به دست شما میرسند کاربرد دارد. البته فقط برخی از اپها از ویژگی Quick replies پشتیبانی میکنند.
در مجموع و در پایان بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر نرم افزاری، میتوانیم به MIUI 10 نمرهی قبولی دهیم. علاوه بر قابلیت شخصی سازی بالا و وجود یکی دوجین ویژگی مفید، نرم افزار ردمی نوت ۸ پرو کاملا پاسخگو بوده و در حال استفاده از آن متوجه هیچگونه لگ و کندی سرعت نخواهید شد.
بررسی دوربین ردمی نوت ۸ پرو
بررسی ردمی نوت ۸ پرو را با قسمت دوربین آن ادامه میدهیم. ۴ دوربین در پشت و یک دوربین قدرتمند در جلو، قطعا بیشتر از چیزی است که از یک میان رده انتظار داریم! اما عملکرد این دوربینها به چه شکلی است؟
دوربین اصلی این گوشی از یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی بسیار بزرگ (قطر ۰٫۵۹ اینچ) با بازشدگی دیافراگم f/1.9 و سایز پیکسل ۰٫۸ میکرومتر تشکیل شده است. طبق انتظار با وجود تکنولوژی ترکیب پیکسلی، این دوربین میتواند با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل هم عکاسی نماید. دوربین دوم گوشی یک سنسور ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با بازشدگی دیافراگم f/2.2، سایز پیکسل ۱٫۱۲ میکرومتر و سایز ۰٫۲۵ اینچ میباشد.
متاسفانه خبری از فوکوس خودکار برای این دوربین نیست. دوربین سوم و چهارم ردمی نوت ۸ پرو را هم به ترتیب یک سنسور ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق و یک دوربین اختصاصی ماکروی ۲ مگاپیکسلی دیگر با بازشدگی دیافراگم f/2.4 و سایز پیکسل ۱٫۷ میکرومتر تشکیل میدهند. در قسمت سلفی از یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی f/2.0 استفاده شده که انتظار عملکرد درخشانی از آن داریم.
ضمنا، دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی در سیستم دوربین ردمی نوت ۸ پرو در وسط قرار گرفته است، دوربین فوق عریض در زیر آن قرار دارد، سنسور تشخیص عمق در بالای دوربین اصلی بوده و دوربین اختصاصی ماکرو هم در زیر فلش LED جای گرفته است.
منوی اپ دوربین ردمی نوت ۸ پرو هر آنچه که ضروری باشد را در خود دارد، مثل حالتهای پرتره، ویدیوی کوتاه، پانوروما، پرو و غیره. با سوایپ کردن به چپ و راست شما میتوانید از یک منو به منوی دیگر حرکت کنید. ضمنا یک حالت اختصاصی برای عکاسی با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسل در منوی دوربین ردمی نوت ۸ پرو دیده میشود.
در هنگام روز، دوربین اصلی ردمی نوت ۸ پرو بسیار خوب عمل میکند: جزئیات تصاویر به شدت بالا است، رنگها مطبوع میباشند، خبری از اشباع بیش از حد در رنگها نیست و کنتراست تصویر کاملا قابل قبول است. اما اگر کمی بر روی تصویر زوم کنید میبینید که تصاویر کمی بیش از حد شارپ میباشند و اگرچه HDR کار خود را به خوبی انجام میدهد، اما گاهی اوقات هایلایتها را به صورت افراطی در تصویر نشان میدهد. به صورت پیش فرض، ثبت تصاویر با دوربین اصلی گوشی با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل انجام میشوند، ولی شما میتوانید حالت ۶۴ مگاپیکسل را از تنظیمات انتخاب نمایید.
اما متاسفانه عملکرد دوربین فوق عریض ردمی نوت ۸ پرو چندان خوب نیست. کیفیت کلی و جزئیات به نمایش در آمده در تصاویر فوق عریض این گوشی چندان مناسب نمیباشند و محدوده دینامیکی هم اصلا قابل قبول نیست، تصاویر بسیار سافت میباشند و در مجموع دوربین فوق عریض ردمی نوت ۸ پرو چندان قابل استفاده نیست. البته تقریبا در تمامی میان ردههای زیر ۳۰۰ یورو این مشکل وجود دارد و دوربین میان ردهی آنها بیشتر به عنوان یک اسباب بازی به درد میخورد!
وجود سنسور ۶۴ مگاپیکسلی بدین معنی است که شما میتوانید به راحتی با دوربین گوشی خود و بدون وجود لنز تله فوتو بر روی سوژههای دوردست زوم نمایید. با اینکه عمل زوم کردن در ردمی نوت ۸ پرو به صورت نرم افزاری و با برش و کشیدن تصویر انجام میشود، اما رزولوشن دوربین آن به قدری بالا است که تصاویر خروجی با زوم ۲X کاملا قابل قبول خواهند بود.
خوشبختانه با وجود کوچک بودن سایز پیکسلهای دوربین اصلی، عملکرد آن حتی در حالت ۶۴ مگاپیکسلی در هنگام شب چندان بد نیست. اما با وجود حالت Night mode میتوانید سنسور را در معرض نور بیشتری قرار داده و تصاویر قابل قبولی را در نور بسیار کم ثبت کنید. البته برای دوربین فوق عریض، حتی حالت Night mode هم کمکی به بهبود کیفیت تصاویر نمیکند!
در ادامهی بررسی ردمی نوت ۸ پرو به دوربین ماکروی آن میرسیم. متاسفانه عملکرد این دوربین که برای عکاسی از سوژههای بسیار نزدیک طراحی شده علاوه بر اینکه چندان خوب نیست، بلکه به نظر میرسد وجود آن کاملا اضافی بوده و فقط جنبهی تبلیغاتی دارد، زیرا شما با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی گوشی قادر به ثبت تصاویر ماکروی بسیار زیباتری خواهید بود. البته دوربین ۶۴ مگاپیکسلی برخلاف دوربین ماکرو قادر به فوکوس کردن بر روی فواصل خیلی نزدیک نیست، ولی اگر از فاصلهی دورتر از سوژه عکس بیندازید و سپس کنارههای تصویر را برش دهید، نتیجهی حاصله بسیار بهتر از عکاسی با دوربین ماکرو خواهد بود.
اما خوشبختانه سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی ردمی نوت ۸ پرو کار خود را به خوبی انجام میدهد و تصاویر پرترهی ثبت شده با این گوشی قابل قبول میباشند. در بحث دوربین سلفی، ردمی نوت ۸ پرو یکی از بهترین میان ردههای دنیا است. تصاویر سلفی ثبت شده با این گوشی دارای محدوده دینامیکی بالایی بوده و جزئیات بسیار خوبی را به نمایش میگذارند. حتی با کاهش نور محیط هم شما میتوانید بر روی دوربین جلوی ۲۰ مگاپیکسلی ردمی نوت ۸ پرو حساب باز کنید.
بررسی ردمی نوت ۸ پرو را با قسمت فیلمبرداری ادامه میدهیم. شما با این گوشی قادر به ضبط ویدیوهای ۴K در سرعت ۳۰fps، ویدیوهای فول اچدی در سرعت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه و حالت سوپر اسلوموشن (ویدیوهای ۷۲۰P در سرعت ۹۶۰ فریم بر ثانیه) خواهید بود. ویدیوهای ۴K دارای کیفیت بالایی هستند، محدوده دینامیکی بالایی مشاهده میشود و جزئیات ویدیو در مجموع عالی است. البته کنتراست تصویر کمی بالا میباشد و رنگها کمی بیش از حد اشباع میشوند. در حالت ۱۰۸۰P هم وضعیت به همین شکل است و فقط کمی از جزئیات کاسته میشود. دوربین فوق عریض گوشی هم میتواند ویدیوهای ۱۰۸۰P را ضبط کند، ولی کار آن اصلا تعریفی ندارد. ضمنا با وجود رزولوشن بسیار بالای دوربین اصلی، شما میتوانید ویدیوها را با زوم ۲X ضبط کنید و نگران کاهش جزئیات آن نباشید.
برای مشاهدهی نمونه تصاویر و ویدیوهای ضبط شده با دوربینهای ردمی نوت ۸ پرو میتوانید به این صفحه مراجعه نمایید.
بررسی باتری و صدا ردمی نوت ۸ پرو
به بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر طول عمر باتری میرسیم. یک باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی برای این میان رده قطعا باید قانع کننده باشد، و در عمل هم همینطور است! اگرچه چیپست ۱۲ نانومتری این اسمارت فون خیلی کم مصرف نیست، و نمایشگر LCD پرنور آن هم در مصرف انرژی چندان صرفه جویی به عمل نمیآورد، ولی طول عمر باتری ردمی نوت ۸ پرو به طرز قابل قبولی بالا است. این گوشی از تست طول عمر باتری gsmarena نمرهی بسیار خوب ۱۱۴ ساعت را کسب کرده که حتی از آیفون ۱۱ پرو مکس و گلکسی نوت ۱۰ پلاس بالاتر میباشد. شاید چیپست Helio G90T کم مصرف تر از چیزی است که به نظر میرسد!
خوشبختانه ردمی نوت ۸ پرو از تکنولوژی شارژ سریع ۱۸ وات و USB Power Delivery پشتیبانی میکند و با شارژر مخصوص با کانکتور USB-C به USB-C که در جعبهی گوشی وجود دارد، باتری گوشی در عرض ۳۰ دقیقه از صفر تا ۳۹ درصد شارژ میشود. این نتیجه فوق العاده نیست، ولی برای یک میان رده قابل قبول میباشد.
اما در بررسی ردمی نوت ۸ پرو از نظر سیستم صوتی، به غیر از وجود جک ۳٫۵ میلی متری هدفون چندین نکته مثبت دیگر هم دیده میشود. این گوشی فقط به یک اسپیکر خروجی (بر روی لبهی زیرین) مجهز شده و خبری از اسپیکرهای استریو در آن نیست. حجم صدای خروجی از این اسپیکر خیلی بالا نیست و در واقع کمتر از اسمارت فونهایی مثل Huawei P30 Lite و Samsung Galaxy A50 و حتی Xiaomi Redmi Note 7 میباشد. اما کیفیت صدای خروجی از بلندگوی این گوشی عالی است و آن را میتوان با پرچمداران بزرگ دنیا مقایسه کرد.
جمع بندی و نتیجه گیری
به پایان مطلب بررسی ردمی نوت ۸ پرو میرسیم. شیائومی باز هم نشان داد که در یک محدودهی قیمتی خاص میتواند یکی از بهترین اسمارت فونهای دنیا را تولید کند. در واقع اگرچه ردمی نوت ۸ پرو اسمارت فون کامل و بی نقصی نیست، ولی ارزش خرید بسیار بالایی دارد و در قیمت کمتر از ۳۰۰ یورو میتواند هر اسمارت فونی را در دنیا شکست دهد.
طراحی ردمی نوت ۸ پرو با توجه به استفاده از ۵ دوربین و یک باتری بسیار بزرگ کاملا قابل قبول میباشد. ضمن اینکه با استفاده از پوشش گوریلاگلس ۵ در پشت و جلو، ردمی نوت ۸ پرو تا حد زیادی از آسیبهای احتمالی در امان خواهد بود. نمایشگر این گوشی اگرچه از نوع نمایشگرهای اولد نیست، ولی بسیار پرنور و باکیفیت بوده و فقط در بحث دقت رنگها چندان تعریفی ندارد.
سخت افزار این گوشی بسیار قدرتمند است، نرم افزار خوب، روان و بدون مشکلی دارد، در بحث باتری فوق العاده عمل میکند و با وجود NFC، پورت مادون قرمز، USB-C و جک ۳٫۵ میلی متری هدفون در کنار وای فای دوبانده، بلوتوث ۵ و سنسورهای شتاب سنج، قطب نما و ژیروسکوپ از نظر ویژگیها هم هیچ کم و کسری ندارد.
در بحث دوربین، دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی این گوشی عملکرد فوق العاده خوبی دارند و در مقام مقایسه، سیستم دوربین اسمارت فونی چون گلکسی A50 در برابر آنها بازیچهای بیش نیست! البته دوربین فوق عریض و دوربین اختصاصی ماکروی ردمی نوت ۸ پرو عملکرد چندان خوبی ندارند و بود و نبود آنها یکی است! اما در عوض، رزولوشن بسیار بالای دوربین اصلی نیاز شما به یک دوربین تله فوتو را هم برطرف میسازد و شما میتوانید تصاویر و ویدیوهای فوق العاده را با زوم دوبرابری ثبت و ضبط نمایید.
با تمام این تفاسیر سخت است تا در محدوده قیمت زیر ۳۰۰ یورو رقیبی برای ردمی نوت ۸ پرو بیابیم. شاید گلکسی A50 یکی از گزینههایی باشد که هم اکنون در ذهن شما حک شده است، ولی در عمل ردمی نوت ۸ پرو هم از نظر سرعت و عملکرد، هم از نظر طراحی و جنس بدنه و هم از نظر باتری و دوربین بسیار بهتر از گلکسی A50 است. تنها مزیت A50 نسبت به ردمی نوت ۸ پرو در پنل سوپرامولد آن میباشد.
Nokia 6.2 هم میتواند از رقبای ردمی نوت ۸ پرو باشد، ولی چیپست اسنپدراگون ۶۳۶ آن اصلا قابل مقایسه با Mediatek Helio G90T نیست. هواوی P30 لایت هم اگرچه به عنوان رقیب ردمی نوت ۸ پرو شناخته میشود، ولی تقریبا در تمامی قسمتها حداقل یک درجه ضعیف تر از همتای خود بوده و حرف چندانی برای گفتن ندارد. شاید تنها رقیب واقعی ردمی نوت ۸ پرو در دنیا، اسمارت فون Realme XT باشد که متاسفانه فعلا خبری از آن در بازار ایران نیست.
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty