بیتحرکی، افسردگی و چاقی از معضلات دانشجویان
تهران (پانا) - بهگفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، موضوع خوابگاه و تغذیه را دو چالش بزرگ در دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد پیشنهاد میکنم برای حل این دو مشکل کارگروههایی کلان تشکیل شود.
تهران (پانا) - بهگفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، موضوع خوابگاه و تغذیه را دو چالش بزرگ در دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد پیشنهاد میکنم برای حل این دو مشکل کارگروههایی کلان تشکیل شود.
بهگزارش ایلنا، رشید حیدریمقدم در شانزدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در همدان گفت: از معاون وزیر بهداشت تقاضا میکنم با توجه به مدت زمان اندکی که تا پایان عمر دولت تدبیر و امید باقی است، برای حل مشکل خوابگاه و تغذیه، کارگروههایی در ستاد وزارتخانه متشکل از پنج نفر از معاونان فرهنگی و دانشجویی و پنج نفر از معاونان توسعه دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل شود.
تشکیل کارگروههای کلان برای حل مشکل تغذیه و خوابگاه
او با بیان اینکه با نگاه سنتی نمیتوان موضوع خوابگاه و تغذیه را در سطح دانشگاههای علوم پزشکی حل کرد، اظهار کرد: ۵۰ درصد خوابگاههای ما فرسوده است و باید تلاش کرد از طریق بخش خصوصی، اوراق، خزانه، وامها و... به حل مشکل خوابگاه و تغذیه کمک کنیم.
حیدریمقدم افزود: معاونان توسعه دانشگاههای علوم پزشکی بهخوبی میدانند اگر ما به یک فرمت و مدل مشخصی در حوزه مثلا تغذیه مثل صنعتی کردن غذا و یکسان سازی آن در همه دانشگاههای علوم پزشکی برسیم، میتوان بر خیلی از مشکلات در این حوزه غلبه کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، یکی از مشکلات دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه فرهنگی را موضوع پوشش حرفهای ذکر کرد و گفت: بحث پوشش حرفهای چه در دانشگاهها و دانشکدهها و چه در بیمارستانها و شبکههای بهداشت و درمان از اهمیت خاصی برخوردار است.
او گفت: پیشنهادم این است که برای حل این موضوع کارگروهی متشکل از پنج نفر از مسوولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای علوم پزشکی و پنج نفر از معاونان تشکیل شود؛ چرا که این موضوع بهعنوان یک چالش در همه دانشگاههای علوم پزشکی مطرح است و باید به یک راهکار و دستورالعمل مشخصی در این حوزه برسیم.
بیتحرکی، افسردگی و چاقی معضلات روز دانشجویان
او، با اشاره به اینکه بیتحرکی، چاقی و افسردگی در دانشگاهها خطراتی است که اگر به آنها توجه نشود، ممکن است عواید جبرانناپذیری داشته باشد، اظهار کرد: باید با برگزاری کارگاهها و کلاسهای آموزشی زیر نظر مدرسان مجرب و مدیریت خوب در این حوزه، بر خیلی از مشکلات در این زمینه فائق شویم و در اینجا نقش شما معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی بسیار حیاتی و مهم است.
حیدریمقدم گفت: باید با برگزاری این کارگاهها به دانشجویان یاد دهیم که چطور از بحرانهای مختلف و چالشهای پیشرو عبور کنند. شما بهعنوان متولیان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی با برگزاری اقدامات چارهساز از طریق کارگاههای آموزشی میتوانید خیلی از دغدغههای دانشجویان و خانوادههای آنان را در زمینه آسیبهای اجتماعی مرتفع کنید.
فضای دانشگاهها را در زمان انتخابات آلوده مسائل حاشیهای نکنیم
او با اشاره به اینکه امسال و سال آینده با دو چالش جدی انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست جمهوری مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: این دو رویداد مهم سیاسی میتواند کانون بحرانهای دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی بهخصوص دانشگاههای کوچک باشد؛ چرا که در دانشگاههای کوچک، کوچکترین گزارشی در حوزه سیاسی و انتخابات میتواند یک چالش برای دانشگاهها و وزارت بهداشت ایجاد کند.
حیدریمقدم گفت: تلاش ما باید این باشد که فقط به سمت و سویی حرکت کنیم که شور و نشاط انتخابات در فضای دانشگاهها بهصورت معقول زیاد شود و دانشجویان وارد مسائل حاشیهای نشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی را یک حوزه پرچالش عنوان کرد و گفت: نقش معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها در پیشبرد اهداف فعالیتهای حوزه کاریتان بسیار تعیینکننده است. این معاونت بهلحاظ اهمیت موضوع و بهدلیل پرتنش بودن، در همه ابعاد مثل خوابگاه، تغذیه، نشریات، کانونهای فرهنگی، نهادهای دانشجویی، انجمنهای علمی و .... به مثابه اورژانس میماند و فردی که معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه میشود واقعا ایثار میکند.