به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، خسرو شهبازی در نشست تخصصی زراعت چوب در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، افزود: توسعه زراعت چوب یکی از اقدامات مهم در زمینه حفاظت از جنگل ها است.
وی اظهار داشت: با معرفی کلونهای پرمحصول در زراعت چوب و ارائه نهال و قلمه رایگان به دنبال توسعه این بخش هستیم و امید داریم امسال با آغاز کاشت نهال از آذرماه بتوانیم به عدد قابل توجهی در زمینه توسعه زراعت چوب برسیم.
شهبازی در ادامه از پیگیری تامین تسهیلات ارزان قیمت از محل بند الف تبصره ۱۸ خبر داد و افزود: در حال رایزنی برای در نظر گرفتن این رسته فعالیت به عنوان یک کسب و کار مهم در بهره مندی از اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری هستیم.
وی گفت: به دولت پیشنهاد دادهایم که ۱۵ هزار هکتار توسعه زراعت چوب را با استفاده از آبهای غیر متعارف به انجام برسانیم و وزارت نیرو نیز مکلف به تامین آب باشد.
مسئول اول منابع طبیعی کشور با بیان اینکه در بخش جنگل نیازمند نگاه تحولی هستیم، افزود: در طرح جایگزین جنگلهای شمال (طرح تنفس) همکاری و مساعدت موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع می تواند به پیشبرد این طرح بسیار کمک کند.
مناطق مستعد زراعت چوب شناسایی می شوند
در ادامه رییس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع به چگونگی انجام طرح ها و زحمات یکساله تیمی متشکل از ۶۰ محقق در بخشهای مختلف طرح زراعت چوب اشاره داشت و گفت: طرح پتانسیلیابی مناطق مستعد زراعت چوب نیز در حال انجام است که تا پایان آذرماه امسال نهایی و در اختیار سازمان جنگل ها قرار خواهد گرفت.
عادل جلیلی افزود: با اجرای طرح زراعت چوب میتوان برنامه جامع مبتنی بر اطلاعات دقیق برای زراعت چوب کشور تهیه کرد که قابلیت اجرایی تدقیق شدهای داشته باشد که لازمه آن برنامهریزی صحیح و مشخص و حمایتهای تسهیلاتی مناسب توسعه این بخش است.
جلیلی تاکید کرد: سازمان جنگلها مقوله زراعت چوب و گیاهان دارویی را باید با یک نگاه جدی پیگیری کند، زراعت چوب میتواند به عنوان یک نهضت بزرگ به اقتصاد معیشتی کمک بسیاری کند.