پروژه‌های فناورانه بدون در نظر گرفتن نگاه علوم انسانی قابل پیاده سازی نیستند


کرمان - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه عملکرد در حوزه علوم انسانی پایین‌ است گفت: پروژه‌های فناورانه بدون در نظر گرفتن نگاه علوم انسانی قابل پیاده سازی نیستند و اگر پیاده‌سازی شوند مشکلات اجرایی خواهند داشت.

بازار | ایرنا | 23 دقیقه پیش |12/4/2019 5:22:03 PM 56 بازدید

پروژه‌های فناورانه بدون در نظر گرفتن نگاه علوم انسانی قابل پیاده سازی نیستند

مسعود برومند روز چهارشنبه در حاشیه شورای مدیریتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اعداد و ارقام طی سال‌های اخیر نشان‌دهنده این است که مجموعه آموزش عالی در حوزه‌های مختلف پژوهش و فناوری رشد چشمگیری داشته است.

طراحی پروژه‌های دانشگاه شهید باهنر کرمان در بطن صنعت

وی با بیان اینکه دانشگاه شهید باهنر کرمان یک دانشگاه جامع است و انتظارات در مجموعه مقالات ISI منطبق بر این امر است گفت: با توجه به شرایط دانشگاه افزایش حجم قراردادهای سندی طی سه اخیر بسیار خوب است و این نشان از ارتباط دانشگاه با بیرون است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به بازدید از پروژه‌های دانشگاه شهید باهنر کرمان اشاره و تصریح کرد: این پروژه‌ها با نگاه و شناسایی دقیق با نیازها و در بطن صنعت طراحی شده‌اند و این انتظار می‌رود به بخش‌های غیرصنعتی نیز توجه شود.

عملکرد در حوزه علوم انسانی پایین‌ است

وی با اشاره به اینکه عملکرد در حوزه علوم انسانی پایین‌ است گفت: علت آن عدم توجه سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی است که در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی کار می‌کنند و زیاد به حوزه علوم انسانی ورود نمی‌کنند و اعتقادی به پژوهش در این حوزه ندارند.

برومند افزود: به اعتقاد بنده حتی پروژه‌های فناورانه بدون در نظر گرفتن نگاه علوم انسانی قابل پیاده سازی نیستند و اگر پیاده‌سازی شوند مشکلات اجرایی خواهند داشت.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با قدردانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان به دلیل ورود به حوزه مهارت‌افزایی و کارآفرینی بیان داشت: با تغییر و تحولاتی که در حوزه پارک‌های علم و فناوری صورت می‌گیرد این ارتباط بیشتر شود و پژوهشگران از مشوق‌های آن‌ها استفاده کنند.

استفاده از امریه سرباز در دانشگاه‌ها

وی با بیان اینکه در زمینه مهارت‌افزایی نیز دانشگاه‌ها طی سال‌های اخیر اقدامات ارزشمندی انجام داده‌اند گفت: به زودی برای آزمایشگاه‌های تخصصی از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی امریه گرفته می‌شود که برای دانشگاه شهید باهنر نیز این مهم انجام خواهد گرفت.

برومند با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ نفر به عنوان امریه گرفته شده است بیان داشت: براساس هماهنگی‌های انجام شده این رقم تا ۲۵۰ نفر خواهد رسید.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: زمانی که بحث پژوهش و فناوری مطرح می‌شود اولین موضوع عدم بودجه است و مشکلات بودجه‌ای و کمبود منابع مالی به این حوزه آسیب وارد می کند.

وی افزود: برای پایداری منابع مالی درحوزه پژوهش به دنبال این هستیم یک صندوق علمی و پژوهشی در کشور ایجاد شود تا مابقی صندوق‌ها را ذیل خودش داشته باشد و از منابع ملی در آن استفاده کنیم.

برومند ادامه داد: بیش از یکسال روی این صندوق کار و تبصره آن به هیئت دولت ارسال شده است تا در لایحه بودجه ۹۹ آن را داشته باشیم و می‌توان از محل صندون توسعه ملی سرمایه اولیه را در این صندوق داشته باشیم.

وی با تأکید براینکه در حوزه تجهیزات اعتبار زیادی نتواسته‌ایم به دانشگاه‌ها تخصیص دهیم بیان داشت: اما بعد از چندین سال در سال۹۸، ۴۰ میلیون یورو از بند تبصره ۴ از صندوق توسعه ملی گرفته شد عین همین رقم نیز امسال پیگیری می‌شود.

یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قراردادهای جاری دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش‌های صنعت

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره اینکه طرحی را با کمیسیون اقتصادی مجلس برای داشتن مبلغ پایدار در حوزه فناوری و پژوهش پیش گرفته‌ایم گفت: در این طرح پنج درصد از مالیات ارزش افزوده که به دستگاه‌های اجرایی برای انجام برخی از امور است به وزارت علوم برگردد.

برومند با بیان اینکه هدایت رسالت تحصیلات تکمیلی به سمت تقاضا یکی از مباحث مطرح در وزارت علوم است تصریح کرد: توسعه قراردادهای صنعتی برای وزارت علوم بسیار اهمیت دارد و امسال یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قراردادهای جاری دانشگاه‌ها است که رشد بسیاری خوبی داشته است.

برچسب ها:


کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر