کسب درآمد دلاری در ایران برای کسانی که در زمینههای مختلف تخصص دارند امکانپذیر است. در این مطلب با شیوههای مختلف کسب درآمد دلاری در ایران آشنا خواهید شد.
به شرطی که کمی سواد اطلاعاتی و تسلط به زبانی غیر از زبان مادری را هم به آن توانایی اضافه کنید.، کسب درآمد دلاری در ایران غیرممکن نخواهد بود. فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برگ برنده کسانی است که قادرند با شناسایی نیازهای مخاطبان حقیقی و حقوقی، فرصتآفرینی کرده و ارزش افزوده ایجاد کنند که مصداق بارز آن کارآفرینی دیجیتالی (Digital Entrepreneurship) است.
کارآفرینی دیجیتالی یعنی کسب و کار اینترنتی و درآمدزایی از طریق فناوری اطلاعات. دنیای مجازی با دربرگرفتن بیش از نیمی از جمعیت کره زمین یک بازار بزرگ برای کسانی است که توانایی استفاده از آن را داشته باشند. در این بازار بزرگ و در شبکههای اجتماعی مختلف چون فیسبوک، واتس اپ یا اینستاگرام، حدود 2 میلیارد نفر حضور فعال دارند. قدرت این فضای سایبری در جذب و گرد آوردن این حجم عظیم انسانی در یک نقطه تلاقی شاید بیش از هرچیزی مدیون رایگان بودن و سهولت استفاده از آن باشد.
در این مطلب برآنیم شما را با برخی از شیوههای کسب درآمد دلاری در ایران آشنا کنیم، شاید شما به عنوان یک انسان باسواد قرن 21 که مسلط به هر فن یا تکنیکی هستید بتوانید با این شیوهها، با کسب درآمد دلاری در ایران ، کشوری با وضعیت نه چندان مساعد اقتصادی، خود را از شر حقوقهای ماهانه و روزمرگی زندگی کارمندی خلاص کنید.
با شیوههای مختلف کسب درآمد دلاری در ایران آشنا شوید!
سال 2019 بر اساس آمار به سال پررونقی برای شبکههای اجتماعی معروف بود. شمار مخاطبان اینستاگرام از مرز 1 میلیارد نفر در سراسر جهان گذشت؛ و روند گسترش سایر پیامرسانهای اینترنتی چون واتساپ و تلگرام هم سیر صعودی خود را ادامه دادند. اوضاع به گونهایست که شما برای هرگونه برقراری ارتباطی با دیگری، اعم از کاری، درسی و غیره باید از یکی از پیامرسانهایی که آنها استفاده میکنند استفاده کنید. در حقیقت هویت دیجیتالی اشخاص امروزه مصادیقی دارد که یکی از آنها حضور فعالانه در این پیامرسانهاست.
سال 2020 میلادی از آن سالهایی است که با شرایط اقتصادی سختی در سطح کشور روبرو خواهیم بود. این مسئله حتی از روند برآورد و تصویب بودجه در مجلس نیز قابل تصور است. بنابراین در چنین وضعیتی کسب درآمد دلاری در ایران بسیار میتواند ایدهآل باشد. در چنین شرایط بیثباتی اکتفا به درآمد ریالی به نظر چندان عاقلانه به نظر نمیرسد و شاید بهتر باشد با روشهای درآمدزایی جدید هم آشنا شوید.
کسب درآمد دلاری در ایران ؛ فریلنسرینگ چیست؟
یکی از بهترین راه های کسب درآمد در ایران ، استفاده از روشهای فریلنسرینگ یا دورکاری است. شاید شما در اصل متخصص طراحی، نقشه کشی، مدرس گیتار، مورخ و غیره باشید، ولی کار روزانه شما ربطی به این تخصصتان نداشته باشد. در نتیجه میتوانید در اوقات فراغت از کار روزانه و با تنظیم ساعات روزانهتان پروژههایی از کارفرما تحویل بگیرید و در قیمت و زمان توافقی تحویل دهید.
دورکاری یعنی شما از طریق فضای مجازی، پروژههایی در هر زمینه صنعتی خدماتی را از کارفرمایانی در نقاط مختلف ایران و جهان دریافت کنید و آن را انجام دهید و درآمد آن را به صورت ارزی یا ریالی دریافت کنید. میلیونها نفر در سراسر دنیا به کسب درآمد دلاری از راه فریلنسرینگ مشغولاند.
شاید باورتان نشود اما در مورد کشور خودمان، یکی از پر مشتریترین شغلها، آموزش زبان انگلیسی در سطوح مختلف توسط ایرانیان به دانشجویان بینالمللی شاغل به تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان است. چرا؟ چون استخدام یک مدرس زبان حرفهای از ایران ارزانتر درمیآید تا در انگلستان.
بهترین شغل های جهان در 10 سال آینده ؛ با بهترین مشاغل آینده آشنا شوید
سایتهای بسیاری برای استفاده از قابلیت دورکاری وجود دارند و شما با عضویت در آنها و ایجاد پروفایل شخصیتان میتوانید به معرفی توانمندیها و قابلیتهای خود بپردازید. آنچه در این میان اهمیت دارد اینکه شما الفبای دورکاری و کسبوکار در فضای رقابتی را یاد بگیرید. درآمد دلاری فریلنسرینگ و دورکاری با صبر حاصل میشود؛ چیزی شبیه به بازار بورس.
بهترین سایتهای کسب درآمد دلاری از طریق فریلنسرینگ
فریلنسر دات کام Freelancer.com و یا Freelancer.ir نمونههای موفق سایتهای دورکاری در سطح جهانی و داخلی برای علاقهمندان به دورکاری و کسب درآمد دلاری یا ارزی است. تعداد زیادی کارفرما و احتمالا چندین برابر آن فریلنسر در این سایتها آماده هستند تا به معرفی پروژه و انجام کار در قیمت و زمان مشخص و توافقی اقدام کنند.
سایت PeoplePerHourسایت peopleperhour یکی از معروف ترین سایتهای کسب درآمد دلاری در ایران است که عده زیادی فریلنسر ایرانی در آن فعال هستند. اکثر کارفرمایان فعال در این سایت کارفرمایان کوچکی هستند که نمیتوانند کار خود را به شخصیتهای حقوقی بزرگ بسپارند. حوزههای کاری که در این وبسایت در آن به ارائه خدمات و رد و بدل کردن پروژه میپردازند عبارتاند از: طراحی و توسعه وب، ویراستاری، ترجمه، بازاریابی صنعتی، طراحی ویدئو، عکس برداری، پشتیبانی کسب و کار و توسعه نرمافزارهای موبایل.
شما بعد از ثبت نام در این سایت 90 روز فرصت دارید تا اولین پروژه خود را تحویل بگیرید و انجام دهید. اگر موفق نشوید صلاحیت شما برای ماندن در بین فریلنسرها رد میشود. عضویت پولی هم از آپشنهای دیگر این سایت است و برای کسانی است که میخواهند درآمد بیشتری داشته باشند.
درآمد شما از این سایت به کیف پول الکترونیکی شما واریز میشود. در واقع حالا شما در زمینه کسب درآمد دلاری در ایران موفق شدهاید. و میتوانید از طریق سرویسهای نقد کردن درآمد ارزی با PAYPAL یا SKRILL درآمدتان را نقد کرده و معادل ریالی آنرا از صرافیها دریافت کنید.
سایت ENVATOاز دیگر سایتهای مطرح در حوزه دورکاری و کسب درآمد ارزی سایت ENVATO است. این سایت در حوزه پوسته طراحی سایت، گرافیک سایت، ویدئو، صوت و تصاویر سه بعدی فعالیت می کند. اگر خواهان دریافت چنین خدماتی هستید یا در این زمینهها صاحب مهارت هستید؛ این درگاه مناسب شماست.
آشنایی با استارتآپ ؛ کراد فاندینگ (ِCrowd Funding) چیست؟
اما فراتر از روش فریلنسرینگ، شما این قابلیت را هم دارید که خودتان استارتاپ راهاندازی کنید. استارتآپ یا شرکتهای کوچک زودبازده یا شرکتهای اینترنتی و هر نام دیگری که دارند، کسب و کاری است مقیاسپذیز که با هزینه کم راهاندازی میشوند.
استارتآپها خیلی زیادند و همین گوگل، اینستاگرام، یوتیوب و بسیاری از کسب و کار های ایرانی خودمان، یک استارتآپ محسوب میشوند. ویژگی مشترک اینها چیست؟ اینکه با هزینه کم و با خلاقیت عدهای و نیازسنجی بازار و با همکاری گروهی از متخصصان راهاندازی شدند و بهتدریج رشد کردند و قدمت و اعتبار گرفتند. بله گوگل به این عظمت دفعتا از آسمان به زمین نیفتاد. گوگل هم از صفر شروع کرد. استارتآپها خود یکی از روشهای کسب درآمد دلاری در ایران به شمار میروند.
برای راهاندازی استارتآپ دیجیتالی نیاز به سرمایه دارید. سرمایهای که بانکها به این سادگی در اختیارتان نمیگذارند. یک راه شما برای جذب سرمایه کمک گیری از سایتهای سرمایهپذیر دیجیتالی و دعوت از سرمایه گذاران دیجیتالی برای همکاری است.
با سخت ترین شغل های دنیا آشنا شوید؛ چگونه شغل مناسبی انتخاب کنیم؟
کراد فاندینگ راه خوبی برای جذب سرمایه برای کارهای پرریسک است. علاوه بر کرادفاندرها که به استارتاپها کمک میکنند، شتابدهندهها هم هستند که آماده حمایت گسترده از کسب و کارهای مجازی هستند. یکی از سایتهای مطرح در مورد یافتن سرمایهگذاریهای کوچک یا نسبتا بزرگ سایت کرادفاندینگ دات کام (Crowdfunding.com) است. از دیگر سایتهای معروف این حوزه میتوان به کیک استارتر اشاره کرد.
مساله ساده است شما تا جایی که لازم دارید هزینه راهاندازی کسب و کار خود را از منابع تامین و سرمایهگذاران دریافت میکنید و در عوض ایشان را در سود آینده خود شریک میکنید. پس توصیه میکنیم که اگر ایده خلاقانهای برای راهاندازی کسب و کار خودتان دارید و برنامه تجاری خاص خود را هم دارید حتما با کرادفاندرهای ایرانی و خارجی آشنا شوید و با سرمایهگذاران به تعامل متقابل بپردازید تا آنها به سرمایهگذاری روی ایده شما ترغیب شوند.
کسب درآمد دلاری از طریق فروش کتاب و DVD قدیمی
یکی دیگر از روشای کسب درآمد ارزی؛ فروش کتابهای قدیمی یا مجلات و حتی دی وی دی هایی است که مشتریان زیاد و علاقهمندان خاص خود را دارد. سایتهایی مانند DECLUTTR یا BOCKCOUTER یا VALOREBOOKS از درگاههای عرضه و تقاضای چنین محصولاتی است.
کسب درآمد دلاری از طریق اینستاگرام
اینستاگرام برخلاف تصور اکثر ما فقط جایی برای لایک و لایو و استوری و کامنت و فحاشی به ستارههای فوتبال خارجی نیست. آیا میدانستید یکی از پرجستجوترین عبارتها در گوگل همواره مربوط به راههای کسب درآمد از اینستاگرام است؟ در اینباره چقدر اطلاعات دارید؟ علاوه بر آگهی و تبلیغات، با گردشگری، تست غذاها، مدهای روز و با تولید محتوا میتوانید درآمد خوبی کسب کنید. اگر سری به سایت دیجیتال ترندز (Digital trends) بزنید به خوبی با راهکارهای کسب درآمد از اینستاگرام آشنا میشوید.
با مطالعه این راهکارها میفهمید چطور بعضی صبح تا شب در اینستاگرام فعالاند و به نظر هیچ شغل دیگری ندارند ولی درآمدشان هم به جای خود است. تعداد افرادی که فقط از طریق گردشگری و تبلیغات توریستی برای کشورهای مختلف روزگار میگذرانند این روزها کم نیست. کافی است کسب و کار مدنظر شما با نیازسنجی خوبی همراه شود و برایش محتوای خوبی تولید کنید. در اینستاگرام محتوا بسیار مهم است. محتوای جذاب، چشمگیر، متفاوت و کاربردی در برترینتان نسبت به رقبا موثر است.
اهمیت شبکههای اجتماعی ویدئویی در کسب و کار اینترنتی چیست؟اگر به دنبال درآمد اینترنتی هستید و هنوز در یکی از شبکههای اجتماعی ویدئویی از قبیل آپارات یا یوتیوب عضو نشدهاید، یکی از مهمترین ابزارهای رقابتی را از خود سلب کردهاید. بسیاری از افرادی که به دنبال محتواهای آموزشی مختلف هستند عموما محتواهای تصویری در یوتیوب یا آپارات را به محتواهای متنی و در شبکههای اجتماعی ترجیح میدهند.
خصوصا که استفاده از این محتواها الزاما نیاز به عضویت هم ندارد و با یک سرچ ساده قابل دسترسی است. پس اگر به دنبال کسب درآمد اینترنتی از فضای مجازی هستید باید در این شبکهها عضویت فعال و دائمی داشته باشید. به نکات زیر حتما توجه داشته باشید:
برای مهارت و تخصص خود یک پروفایل اختصاصی ایجاد کنید. برای خودتان یک برند درست کنید و آن را بهعنوان نام صفحه در شبکههای ویدئویی قرار بدهید. برای آشنایی بهتر مخاطبان خود با ظرفیتها و مهارتهای خود، تلاش کنید تا ویدئوهای کوچک به زبان فارسی و انگلیسی تهیه کنید و در صفحه خود، به اشتراک بگذارید. دوستان و آشنایان و دیگر کاربران را برای مشاهده ویدئوهای خود ترغیب کنید. اگر سایت و اینستاگرام و فیسبوک و پست الکترونیک و شماره تلفن و آدرس پستی دارید، بهصورت زیر نویس در این ویدئوها منتشر کنید. در مکاتبات اداری و مجازی خود، نام صفحه خود در شبکه های ویدئویی را اعلام کنید. اصول SEO را فرا بگیرید. روشهای جذاب تولید ویدئوی کوتاه و مؤثر را یاد بگیرید.قدرت توئیتر را هم محسوب کنید
اگرچه در کشور ما توئیتر به اندازه سایر شبکههای اجتماعی شناخته شده نیست و از آن استقبال چندانی نمیشود. اما چون تمرکز این برنامه بر تولید محتوای متنی است قدرت مانور خوبی برای شما فراهم میشود. کار چندان سختی نیست. بعد از عضویت در توئیتر به تدریج و در قالب محتوای متنی به تبلیغ توانمندی و ظرفیتهای خود اقدام کنید. به تدریج مخاطبانی برای شما جمع میشود و در فرایند پرسش و پاسخهای تخصصی است که برای شما امکان درآمدزایی و غیره فراهم میشود.
سایتها هنوز قدیمی نشدهاند
حتما یک سایت اینترنتی چندزبانه برای خود دست و پا کرده و به ارائه توانمدی و رزومه خود بپردازید. هنوز خیلیها مقدمتا از طریق سرچ در گوگل خدمات خود را دریافت میکنند و بعد به شبکههای اجتماعی ویدئویی یا متنی رو میآورند. پس حتما به مسئله ایجاد سایت فکر کنید و در طراحی جزئیات آن دقت به خرج دهید.
چگونه از اپلیکیشن و وب سایت درآمد بیشتری کسب کنیم؟
سایت را با تولید محتوا به زبانهای مختلف به روز رسانی کنید تا در گوگل به خوبی دیده شوید و برایتان مخاطب جذب شود. جذب مخاطب بیشتر، شناخته شدن شما و شناخته شدن شما کسب درآمد بیشتر را به دنبال دارد.
هشتگها چه تواناییهایی دارند؟
همین الان اگر بخواهید درباره موضوعی خاص مثل مثلا کتاب طاعون اثر کامو یا نوع خاصی از پیتزا، انواع اتومبیلهای کلاسیک آمریکایی، قهوه ترک و شیوه تهیه آن، یا مثلا یک مدل خاص از تلفن همراه اطلاعاتی کسب کنید، غیر از سرچ در گوگل چه میتوانید بکنید؟ اگر محتوایی که میخواهید بیش از آنکه متن محور باشد، تصویری باشد چطور؟ آیا همچنان گوگل بهترین خدمات را به شما ارائه خواهد داد؟
فقط کافی است در اینستاگرام هشتگهای مربوط به این موارد را سرچ کنید تا با دنیایی فوقالعاده متنوع از اطلاعات مربوط به این موضوعات آشنا شوید. قدرت هشتگها را برای تبلیغات و بازاریابی کسب و کار خود جدی بگیرید. هشتگها خصوصا در اینستاگرام به سرعت و شاید سریعتر از اطلاعات سایتها به روزرسانی میشوند و در هر لحظه اطلاعات جدید روی آنها بارگذاری میشود. بنابراین با سرچ هشتگ شما با جدیدترین اطلاعات مربوط به آن حوزه نیز آشنا میشوید. سعی کنید برند خود را به یک هشتگ در اینستاگرام تبدیل کنید و با توسعه آن باعث تبلیغات هرجه بیشتر کسب و کار خود شوید.
کلام آخر
به عنوان سخن پایانی، امروزه با گسترش روزافزون ارتباطات در عرصه جهانی، حوزههای مختلف کسب درآمد از فضای مجازی به سرعت رو به گسترش دارند، اگر زود بجنبید شما هم میتوانید از این خوان گسترده بهرهای کسب کنید و در آینده نزدیک جای پای محکمی داشته باشید. اما اگر سعی کنید از این فضا دوری کنید، خود این فضای اینترنتی به سمت شما میآید و ای بسا که کسب و کار قدیمی شما را در خود هضم کند.
بیشتر بخوانید:
پردرآمدترین شغل های دنیا در سال 2019 ؛ بهترین مشاغل پردرآمد در ایران و جهان با اجاره کد ملی خود برای خرید خودرو کسب درآمد کنید! معرفی پردرآمدترین شغل های فناوری جهانخبرنگار: علی شاهرخ، کارشناس ارشد تاریخ (So_Shahrokh)