طرز تهیه شیرینی کاک
کرمانشاه شیرینیهای مخصوص و محلی خوشمزهای دارد که بیانگر فرهنگ، هنر و اقلیم خاص این منطقهی دیدنی و شگفتانگیز است. از جمله میتوان به شیرینی کاک اشاره کرد که طرز تهیه آن را آورده ایم.
مواد لازم
آرد:۳۰۰ گرم
آب ولرم:۵۰ میلی لیتر
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم
مایه خمیر فوری:۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ:۱ عدد
نمک:۱/۲ قاشق چایخوری
پودر قند:۱۶۰ گرم
پودر هل:۱ قاشق چایخوری
پودر بادام:۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق غذاخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.
۲. سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود.
۳. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم میزنیم و به روغن اضافه میکنیم.
۴. مایه خمیر آماده شده را کمکم به مخلوط روغن و تخم مرغ میافزاییم؛ و به همزدن ادامه میدهیم.
۵. سپس آرد را اضافه میکنیم و آنقدر هم میزنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید.
۶. خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید.
۷. اگر خمیر شل بود میتوانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.
۸. خمیر آماده را لوله کرده و به اندازههای یکسان چانه کنید و چانهها را با وردنه باز کنید و با وردنهای ظریفتر نازکشان کنید.
۹. سپس ورقههای نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.
۱۰. پیش از آنکه خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید.
۱۱. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشارمناسب وردنه بکشید.
۱۲. در پایان با فاصلههای ۳ سانتیمتری و به شکل اریب ببرید. کاک را در ظرف در بسته نگاهداری کنید.
آرد:۳۰۰ گرم
آب ولرم:۵۰ میلی لیتر
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم
مایه خمیر فوری:۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ:۱ عدد
نمک:۱/۲ قاشق چایخوری
پودر قند:۱۶۰ گرم
پودر هل:۱ قاشق چایخوری
پودر بادام:۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق غذاخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.
۲. سپس روغن را آب (ذوب) کرده در ظرف دیگری بریزید تا کمی خنک شود.
۳. آنگاه تخم مرغ را شکسته و نیمی از آن را همراه نمک در لیوان کمی هم میزنیم و به روغن اضافه میکنیم.
۴. مایه خمیر آماده شده را کمکم به مخلوط روغن و تخم مرغ میافزاییم؛ و به همزدن ادامه میدهیم.
۵. سپس آرد را اضافه میکنیم و آنقدر هم میزنیم که خمیر لطیف و یکدست و بدون چسبندگی به دست آید.
۶. خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و حدود ۲ ساعت استراحت دهید.
۷. اگر خمیر شل بود میتوانید کمی آرد برای تنظیم سفتی آن اضافه کنید.
۸. خمیر آماده را لوله کرده و به اندازههای یکسان چانه کنید و چانهها را با وردنه باز کنید و با وردنهای ظریفتر نازکشان کنید.
۹. سپس ورقههای نازک خمیر را یک یک روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز بپزید.
۱۰. پیش از آنکه خنک شوند روی تخته کار پهن کنید و روی آن مایه بادام (مخلوط هل، پودر قند و پودر بادام) بپاشید.
۱۱. سپس ورقه را با دقت لوله کنید. روی آن را با فشارمناسب وردنه بکشید.
۱۲. در پایان با فاصلههای ۳ سانتیمتری و به شکل اریب ببرید. کاک را در ظرف در بسته نگاهداری کنید.
منبع:برترین ها