تکاپوی آمریکا، اروپا و کانادا با تغییر سیاست انرژی در مکزیک


تکاپوی آمریکا، اروپا و کانادا با تغییر سیاست انرژی در مکزیک

تهران- ایرنا- آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و 6 کشور اروپایی در نشست مشترکی درباره نگرانی‌ها از سیاست انرژی دولت کنونی مکزیک مذاکره کردند.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه از این نشست اعلام کرد، « آندرس مانوئل لوپز اوبرادور » رئیس جمهوری مکزیک تلاش می‌کند دولتش نقش مهمتری در این بخش ایفا کند.

به نوشته این رسانه انگلیسی، رویکرد دیپلماتیک گسترده و غیرمتعارف این کشورها نشان می‌دهد که فاصله گرفتن دولت اوبرادور از سیاست‌های دولت‌های پیشین در بخش انرژی تا چه اندازه کشورهای اقتصادی را که به طور سنتی بزرگترین سرمایه‌گذاران بخش انرژی مکزیک بوده‌اند، نگران کرده است.

مقام‌های آمریکا، کانادا و اروپایی، پیش از این درباره سیاست انرژی مکزیک ابراز نگرانی کرده بودند. به زعم آنها، شالوده‌های قانونی این سیاست‌ها قراردادهایی به ارزش میلیاردها دلار را که با دولت‌های گذشته مکزیک منعقد شده بود، نابود کرده است. آنها نگرانند که چنین سیاست‌هایی منافع آنها را تحت فشار قرار داده است.

دولت مکزیک تلاش برای تضعیف چنین قراردادهایی را تکذیب کرده اما می‌گوید قراردادهای پیشین، اغلب به کشور آسیب رسانده به دنبال مذاکره درباره تغییر در مفاد برخی از این قراردادهاست.

رویترز به نقل از پنچ فرد آگاه از نشست کشورهای کانادا، اتحادیه اروپا و آمریکا نوشت: در نشست روز جمعه(۱۶ اسفند) به میزبانی سفارت آمریکا، دیپلمات‌هایی از بریتانیا، کانادا، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا درباره نگرانی‌های خود و چگونگی انتقال آن به رئیس جمهوری مکزیک مذاکره کردند.

سفارت آمریکا در پاسخ به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این زمینه گفت، درباره مذاکرات دیپلماتیک در این سفارت اظهارنظری نمی‌کند. دیگر سفارتخانه‌های خارجی و دفتر لوپز ابرادور نیز از پاسخگویی خودداری کرده‌اند.

رویترز به نقل از یک فرد آگاه از این نشست نوشت: بعد از برگزار این نشست جزئیاتی درباره آن منتشر نشده، هر چند که مذاکراتی درباره علنی کردن آن مطرح بوده است. همه افرادی که درباره این نشست اظهارنظر کردند، گفتند به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهند نامشان فاش شود.

رئیس جمهوری مکزیک متعهد به تقویت نقش دولت در بخش انرژی کشورش است و چنین استدلال کرده که آزادسازی بازارها و خصوصی‌سازی دیگر بخش‌های صنعتی، نابرابری مزمن در مکزیک را گسترش داده و عامل تشویق به فساد بوده است.
نگرانی‌های گسترده درباره سیاست‌های اقتصادی او، سرمایه‌گذاری در مکزیک را در سال گذشته کاهش داد و باعث رکود اقتصادی در این کشور شد.

شرکت‌های سراسر جهان با تغییرات قانونی برای گشودن بازارهای انرژی این کشور به ویژه در بخش نفت و گاز در دولت پیشین مکزیک متعهد شدند میلیاردها دلار در این کشور سرمایه‌گذاری کنند. اما اوبرادور با توقف روند آزادسازی می‌گوید این امر منفعتی برای کشورش نداشته است.

بخشی از پول حاصل از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی مکزیک با صندوق‌های بازنشستگی در اروپا و آمریکای شمالی در ارتباط است و منتقدان سیاست‌های دولت مکزیک نگران آن هستند که کاهش درآمد ناشی از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی مکزیک به مستمری بگیران آسیب برساند.

مکزیک با وجود وعده اوبرادور از زمان روی کار آمدنش در سال ۲۰۱۸ برای کنترل خشونت، همچنان صحنه رویارویی‌های خشونت‌آمیز بوده است که در تازه‌ترین مورد در اسفندماه امسال ۱۳ نفر در درگیری بین پلیس و باندهای تبهکار در این کشور آمریکای لاتین کشته شدند.
2023



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین