صبحانه مهمترین وعده غذایی هر فرد در طول روز است. چرا که تمام انرژی که فرد بعد از برخاستن از خواب برای انجام کارهای روزانه به آن نیاز دارد از خوراکی صبحانه تامین می شود. در این نوشتار نکات جالبی درباره صبحانه و لاغری با هم میخوانیم و ۱۸ صبحانه سالم و خوشمزه برای کاهش وزن را می شناسیم.
صبحانه و لاغری
۱. ژله
مواد لازم:
– یک دوم فنجان آب لیموی تازه گرفته شده
– یک و نیم فنجان آب تصفیه شده
– ۲ قاشق غذاخوری ژلاتین
– استیویا برای طعم دهی
طرز تهیه:۱. کیفیت ژلاتین بسیار حائز اهمیت است! اگر برندی قابل اعتماد میخواهید باید دنبال شرکتهای معتبر باشید.
۲. ژلاتین، آب لیمو و آب را روی حرارت کم مخلوط کنید. در صورتی که دوست داشته باشید کمی بیشتر وقت بگذراید میتوانید به طور کامل هر یک از این مواد را حذف یا جایگزین کنید. فقط یادتان باشد نسبت ۱ فنجان آب ۱ قاشق غذاخوری ژلاتین را حفظ کنید تا ژلهی شما انسجام و قوام خوبی پیدا کند و بتوانید آن را به شکل مکعبی ببرید.
۳. برای آنکه قلمبه نشود ژلاتین را کاملا در محلول حل کنید!
۴. وقتی ژلاتین کاملا حل شد شیرین کننده اضافه نمایید. من حدودا یک قطره چکان کامل استیویا اضافه میکنم.
۵. درون یک قابلمهی ۸ در ۸ سانتیمتر آن را بریزید و به مدت حداقل ۳ ساعت بگذارید خنک شود.
۶. وقتی خنک شد، به اندازهی کافی برای بریدن به مکعبهای کوچکتر سفت میشود.
مطلب مرتبط: ۱۰ صبحانه سالم برای کاهش وزن که بسیار خوشمزه هستند
صبحانه و لاغری ۲: مافین تخم مرغی
مواد لازم:
– یک چهارم فنجان گوجه فرنگی در آفتاب خشک شده، خرد شده
– یک دوم فنجان اسفناج
– ۶ عدد تخم مرغ
– ۳ عدد سفیدهی تخم مرغ
– کمی نمک / اسپری روغن نارگیل / و هر سبزیجات دیگری که دوست دارید
طرز تهیه:۱. فر را روی درجهی ۳۵۰ تنظیم کنید
۲. ورقههای مینی مافین را به اسپری روغن نارگیل آغشته کنید
۳. تخم مرغها و سفیدهی تخم مرغ را در یک کاسه ترکیب کنید و بزنید تا مخلوط شوند. اسفناج را ریز کنید و همین طور گوجههای خشک شده را. سپس آنها را به مخلوط بیفزایید.
۴. مخلوط تخم مرغ را درون ظرفهای مافین بریزید و دقت کنید حتما درون هر کدام گوجه خشک و اسفناج نیز وجود داشته ابشد.
۵. به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید.
۶. بعد از سرد شدن تخم مرغها در یک ظرف شیشهای آن را نگهداری کنید. میتوانید این خوراکی لذیذ را تا ۴ روز استفاده کنید!
مطلب مرتبط: طرز تهیه املت اسفناج و پنیر و سیب زمینی برای صبحانه
صبحانه و لاغری ۳: تاکوی نیروزا
مواد لازم:
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
– ۱ قوطی لوبیا سیاه، شسته شده
– یک دوم قاشق چایخوری دانهی زیره
– ۱ سره سیر، که به خوبی ریز شده باشد
– نمک کوشر
– فلفل
– ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
– ۸ عدد تخم مرغ بزرگ
– ۸ عدد تورتیلای ذرت زرد
– خامه ترش، کاسو فرسکو (پنیر تازه) رنده شده، و گشنیز
طرز تهیه:۱. ۱ قاشق غذاخوری روغن را در یک تابهی بزرگ روی شعلهی متوسط حرارت بدهید. لوبیا، زیره و سیر را اضافه کنید. با یک هشتم قاشق چایخوری نمک و فلفل چاشنی دهید و تا زمانی که شروع میکند به قهوهای شدن به پختن ادامه دهید یعنی حدودا ۲ دقیقه. اسفناج را اضافه کنید، از روی حرارت بردارید، و تا زمانی که آب آن تا حدودی گرفته میشود مخلوط کنید. آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید.
۲. در یک کاسهی بزرگ، تخم مرغها، ۱ قاشق غذاخوری آب، و یک دوم قاشق چایخوری نمک و فلفل را خوب بزنید. باقی روغن باقیمانده را در یک تابهی تفلون ۲۵ سانتی روی حرارت متوسط گرم کنید. تخم مرغ ها را اضافه کنید و بپزید، با یک کفگیر لاستیکی هر چند ثانیه یک بار هم بزنید تا به بافت و قوام مطلوب برسد، ۲ تا ۳ دقیقه برای تخم مرغ های نیم پز.
۳. به آرامی تورتیلاها را روی منقل یا روی شعلهی گاز نیم سوز کنید. آنها را با موز، تخم مرغ، خامه ترش، پنیر تازه، و گشنیز (در صورت تمایل) پر کنید.
۴. پای کیش لیوانی
مواد لازم:
– یک دوم فنجان اسفناج یخ زده ی خرد شده پخته و خشک شده
– ۱ عدد تخم مرغ
– یک سوم فنجان شیر
– یک سوم فنجان پنیر چدار رنده شده
– ۱ تکه بیکن پختهی ریز شده (اختیاری)
– نمک و فلفل جهت طعم دهی
طرز تهیه:۱. اگر از اسفناج تازه استفاده میکنید، آن را درون یک لیوان با ۲ قاشق غذاخوری آب بریزید. یک عدد حولهی کاغذی روی آن بکشید و به مدت ۱ دقیقه با درجهی بالا در مایکرویو حرارت دهید. آن را از درون مایکرویو در بیاورید و آب آن را خشک کنید و مایع اسفناج را به طور کامل بگیرید.
۲. اگر از اسفناج یخ زده استفاده میکنید، حتما حواستان باشد که کاملا پخته و خشک شده باشد آن وقت آن را به لیوان اضافه کنید.
۳. تخم مرغ را درون لیوان بشکنید و اسفناج و شیر، پنیر، بیکن (در صورت استفاده)، و نمک و فلفل را اضافه کنید.
۴. روی آن را با حولهی کاغذی بپوشانید و روی درجهی بالا به مدت ۳ دقیقه مایکروویو کنید.
مطلب مرتبط: ۴ دسته بندی مواد غذایی ضروری برای داشتن صبحانه سالم
۵. براونی پروتئین در لیوان
مواد لازم:
– یک چهارم فنجان شیر بادام
– یک چهارم قاشق چایخوری عصارهی وانیل
– ۱ قاشق پودر پروتئین شکلاتی
– یک و نیم قاشق چایخوری پودر کاکائوی شیرین نشده
– یک دوم قاشق چایخوری آرد نارگیل
– یک دوم قاشق چایخوری بکینگ پودر
– ۵ تا ۱۰ قطره استیویای مایع
طرز تهیه:تمام مواد اولیه را با هم مخلوط کنید. درون یک لیوان بریزید. در مایکروویو به مدت ۲۵-۳۵ دقیقه حرارت بدهید، یا تا زمانی که میانهی آن شبیه کیک شود و روی آن و لبههایش تا حدودی آب شود. چنگال را بردارید و شروع کنید!
۶. دونات ماچای لعاب دار
مواد لازم:
– یک دوم فنجان پروتئین وانیلی
– یک دوم فنجان ژلاتین
– ۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
– یک دوم قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
– کمی نمک
– یک چهارم فنجان شیر بادام شیرین نشده
– یک چهارم فنجان شربت افرا
– یک عدد تخم مرغ
– ۱ قاشق چایخوری عصارهی وانیل
– ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل آب شده
– اسپری روغن نارگیل
برای لعاب:
– ۱ فنجان ماست بادام یا نارگیل شیرین نشده
– ۱ قاشق چایخوری ماچا
طرز تهیه:۱. فر را روی ۳۵۰ درجه گرم کنید.
۲. تمام مواد لازم خشک را در یک کاسه ترکیب کنید و بزنید تا مخلوط شوند
۳. در یک کاسهی جدا، تمام مواد لازم تر را ترکیب کنید
۴. مواد تر را به مخلوط مواد خشک اضافه و مخلوط کنید.
۵. در یک ظرف دونات روغن نارگیل اسپری و خمیر را اضافه کنید. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید
۶. برای لعاب غذا، مواد لازم را با هم در یک کاسهی کوچک خوب بزنید. بعد دوناتها را در این لعاب فرو و میل نمایید.
صبحانه و لاغری ۷: بیگل سالمون دودی
مواد لازم:
– ۱ عدد بیگل
– ۳ قاشق غذاخوری پنیر خامهای
– یک چهارم فنجان ماهی (سالمون) دودی
-۱ قاشق غذا خوری ترشی پیاز قرمز
– یک دوم قاشق چایخوری حلقههای پیازچه
– یک چهارم قاشق چایخوری کبر (لیجون)
– چند پره برگ شوید
– آب یک برش لیمو
طرز تهیه:۱. با تست کردن بیگل کار را شروع کنید؛ پیش از آنکه روی آن پنیر خامهای بمالید حتما بگذارید چند ثانیه بماند. تا گرما از آن خارج شود و کمک کند یک خوراکی حتی یکدست تر داشته باشید، و همین طور باعث میشود بیگل بر اثر ماندن تردتر هم بشود.
۲. سپس سالمون دودی را اضافه کنید تا اینکه یک لایهی یکدست و صاف تشکیل دهد.
۳. ترشی پیاز قرمز، حلقههای پیازچه، کبر، و چندتایی برگ شوید را اضافه کنید.
۴. با فشردن لیمو و چکاندن آب آن کار را به پایان ببرید و بلافاصله سرو نمایید.
۸. کسرول تست فرانسوی رول دارچین
مواد لازم:
– ۱ قرص (۱۲ تکه) نان ترش
– ۸ عدد تخم مرغ بزرگ
– ۱ فنجان شیر از هر نوعی که باشد
– ۱ قاشق غذاخوری شربت افرا
– یک دوم فنجان گردوی ریز شده
پاشیدنی دارچین- کره بادام
– دو سوم فنجان کرهی بادام
– ۲ قاشق غذاخوری شربت افرا
– ۳ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
– ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل آب شده
چاشنی اختیاری:
– ۴ قاشق غذاخوری کرهی سرد شده
– یک چهارم فنجان شکر قهوهای
طرز تهیه:۱. در یک کاسهی شیشهای ۱۷-۲۲ سانتی روغن نارگیل را اسپری کنید. این کاسهای است که از آن برای پختن تست فرانسویتان استفاده خواهید کرد. آن را کنار بگذارید.
۲. بعد، در یک کاسهی کوچک تمام مواد را درست کردن پاشیدنی دارچین-کره بادام با هم مخلوط کنید. قوام آن باید به شکلی باشد که چکه کند و اگر چنین نیست، روغن نارگیل آب شدهی بیشتری اضافه کنید.
۳. در یک کاسهی متوسط، تخم مرغها، شیر، وانیل و شربت افرار را بزنید.
۴. نیمی از تکه نانها را به همراه گردو درون کاسهی شیشهای بریزید. نصف پاشیدنی دارچین کرهی بادام را روی نان بپاشید.
۵. مخلوط تخم مرغ را روی کل غذا بریزید و تکههای نان را با استفاده از کفگیر به مخلوط تخم مرغ خوب آغشته کنید. سپس چاشنی اختیاری و دلبخواه را روی آن بپاشید.
۶. زودپز را برپا کنید و ۱ فنجان آب درون آن بریزید. سپس کاسهی تست فرانسوی را روی آن بگذارید.
۷. درب زودپز را ببندید و دریچهی فشار را ببندید. دکمه را فشار دهید و آن را روی فشار بالا به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.
۸. بعد از مدتی بخار را خالی کنید و درب زودپز را باز نمایید. بگذارید خنک شود سپس با میوه و شربت افرا میل نمایید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: lifehack