گردو: برای هر نفر 2 عدد
کشک سیاه بیرجندی (قوروت): برای هر نفر یک قاشق سوپخوری پر
پیاز:1 عدد متوسط
آب:4 لیوان
نعنا خشک و نمک و فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
قوروت یا همان کشک سیاه را به همراه گردوها داخل مخلوطکن بریزید و به همراه 2 لیوان آب، به مدت 6 تا 7 دقیقه بچرخد تا کمی از روغن گردو دربیاید.
در این فاصله پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا پیاز سبک شود. بعد به آن نمک، فلفل و نعنا اضافه کنید.
قروت با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزهآساست که حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.
مواد مخلوط شده را داخل قابلمهای بریزید و 2 لیوان آب باقی مانده را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد. بعد آن را از روی حرارت بردارید.
اگر خواستید غذا ترشتر شود میتوانید آن را بیشتر بجوشانید. قوروت آماده شده را به همراه دارچین سرو کنید.
خواص قروت
این غذا علاوه بر طعم خوب و لذیذش برای استحکام و رشد استخوان هم خیلی مفید است زیرا سرشار از کلسیم و فسفر است و همچنین برای تشکیل گلبولهای قرمز خون، که وظیفه اکسیژنرسانی به بخشهای مختلف بدن را بر عهده دارند، هم بسیار مفید است زیرا این غذای محلی یک منبع سرشار آهن است و همه میدانیم که کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کمخونی و عوارض منفی آن میشود.قروت با حجم کم خود، یک ماده غذایی معجزهآساست که حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین B3) است.
میزان انرژی تولید شده با 100 گرم آن حدود 105 تا 120 کیلوکالری است که میتواند به عنوان یکی از تأمینکنندههای انرژی مورد نیاز بدن در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.