سخنان متاثرانه اسماعیل شنگله در مراسم خاکسپاری محمد علی کشاورز + فیلم


سخنان متاثرانه اسماعیل شنگله در مراسم خاکسپاری محمد علی کشاورز + فیلم

رکنا: اسماعیل شنگله با تسلیت گویی به حاضران در مراسم خاکسپاری محمد علی کشاورز از خاطره هایش با آن مرحوم گفت.

به گزارش گروه فضای مجازی رکنا، اسماعیل شنگله با صدایی متاثر و با تسلیت‌گویی به حاضران از ۶۴ سال دوستی خود با محمد علی کشاورز گفت و افزود: آشنایی من با این مرحوم از ۶۴ سال پیش آغاز شد.

سخنان متاثرانه اسماعیل شنگله در مراسم خاکسپاری محمد علی کشاورز + فیلمسال ۱۳۳۵ درهنرستان هنرپیشگی تهران یکدیگر را دیدیم و برحسب اتفاق متوجه شدیم همسایه هم هستیم و دوستی ما از همان زمان شکل گرفت و همین طور ادامه پیدا کرد و بتدریج مثل آبراهه‌ای شد و بعد به رودی تبدیل شد که هر دو ما را به دنبال خود کشاند.

او ادامه داد: اولین کار تیٔاتری که با هم داشتیم، به سال‌های ۱۳۳۶ و ۳۷ بر می‌گردد که برای اولین بار در ایران مسابقه نمایشنامه‌نویسی ترتیب داده شد. در آن مسابقه نمایشنامه آقای نصیریان «بلبل سرگشته» و نمایشنامه «سربازان جاویدان» نوشته دکتر ابواقاسم جنتی عطایی همزمان و با هم برنده جایزه اول شد و چون اولین اقدامی بود که در این زمینه می‌شد، تصمیم بر این گرفته شد بخشی از هر یک این نمایشنامه‌ها را برای یک عده خاص اجرا کنند.

سخنان متاثرانه اسماعیل شنگله در مراسم خاکسپاری محمد علی کشاورز + فیلم

شنگله با اشاره به حضور خودش و محمد علی کشاورز در نمایشنامه «سربازان جاویدان» افزود: ما هنرجوی هنرستان بودیم و عهده دار نقش‌هایی در نمایشنامه «سربازان جاویدان» شدیم. نمایشنامه‌ای هم که نصیریان نوشت، توسط گروه هنر ملی آن زمان اجرا شد. البته برای افراد معدودیاجرا شد. این اولین همکاری تیٔاتری من و مرحوم محمد علی کشاورز بود.

سخنان متاثرانه اسماعیل شنگله در مراسم خاکسپاری محمد علی کشاورز + فیلم

او با اشاره به شکل گیری اداره هنرهای دراماتیک در سال ۱۳۳۸ اضافه کرد: من جذب این اداره شدم و مرحوم ممدل خان کشاورز هم خدمت آقای اسکویی رفت ولی زیاد دوام نیاورد و او هم برگشت به اداره هنرهای دراماتیک. همه ما در این اداره کارمند بودیم و هیچ عنوان دیگری نداشتیم چون فعالیت نمایشی اصلا وجود داشت، نه سالنی داشتیم و نه امکاناتی که بتوانیم تیٔاتر اجرا کنیم. فقط یکسری نشریه‌های دو هفتگی چاپ می‌شد که پیشرفت‌های مختلف تیٔاتر دنیا را منعکس می‌کرد و ما با تیٔاتر دنیا اشنا می‌شدیم اما در زمینه تیٔاتر کتابی وجود نداشت.

شنگله یادآوری کرد: اولین کتابی که چاپ شد، نوشته دکتر جنتی عطایی بود و خیلی گذرا تاریخ نمایش در ایران را تا سال ۱۳۳۲ نوشته بود. بعد از آن کتاب دیگری از دکتر جهانبلگو در آمد که تا به امروز بیست بار از سوی ناشران مختلف چاپ شده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
0 0

منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق