فواید سیر برای کم کردن وزن
از سیر معمولا به عنوان یه ادویه طعم دهنده برای پخت انواع مختلف غذا استفاده میشه اما علاوه بر این خواص دارویی هم داره. سیر معدنی از مواد مغذی مختلف است که برای افزایش ایمنی بدن، التهاب کمتر، جلوگیری از پیری زودرس، تسکین رگهای خونی و محافظت از اونها در برابر آسیب، مفید و قابل استفاده هستن. استفاده از سیر خطر بیماری های قلبی و آرتروز رو کاهش میده....
از سیر معمولا به عنوان یه ادویه طعم دهنده برای پخت انواع مختلف غذا استفاده میشه اما علاوه بر این خواص دارویی هم داره. سیر معدنی از مواد مغذی مختلف است که برای افزایش ایمنی بدن، التهاب کمتر، جلوگیری از پیری زودرس، تسکین رگهای خونی و محافظت از اونها در برابر آسیب، مفید و قابل استفاده هستن. استفاده از سیر خطر بیماری های قلبی و آرتروز رو کاهش میده. اما آیا می دونستین که سیر میتونه به شما کمک کنه تا وزن خودتون رو هم کاهش بدین. در این مطلب قصد داریم که در مورد خواص مختلف سیر، بخصوص برای کاهش وزن برای شما صحبت کنیم.
ارزش غذایی سیر
سیر یه منبع عالی از ویتامین B6، ویتامین C، منگنز، و سلنیوم است. همچنین منبع خوبی از مواد معدنی دیگه مثل فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن و مس هم هست.
تاثیر سیر در کاهش وزن
طبق مطالعه ای که توسط محققان کره ای صورت گرفته، مشخص شده که سیر به دلیل ترکیبی به نام آلیسین، میتونه با کاهش وزن افراد در ارتباط باشه.
تحقیقی که در سال 2011 در ژورنال تغذیه منتشر شد، پیوندی رو بین سیر و چربی سوزی بدن نشون داد. عصاره سیر رسیده برای کاهش وزن بسیار کارآمده بخصوص اگه همراه با ورزش روزانه باشه. تحقیق منتشر شده دیگه ای نشون داد که چطور عصاره سیر همراه با ورزش منظم، ریسک بیماریهای قلبی و عروقی رو در زنان پس از یائسگی، کاهش میده.
سیر تازه و خرد شده قبل از پخته شدن، برای کاهش وزن مفید و ضروریه. مطالعات مختلف نشون دادن که خرد کردن سیر و سپس نگه داشتن آن در دمای اتاق به مدت 10 دقیقه قبل از پخت به حفظ 70 درصد از ترکیبات طبیعی سودمند اون در مقایسه با پخت سریع اون کمک میکنه. دلیل این موضوع اینه که در حین خرد کردن سیر، ترکیبات مفید برای سلامتی بدن، آزاد میشن و باعث میشه که از فواید سلامتی سیر به طور کامل بهره مند بشین. همچنین توصیه میشه که هرگز سیر رو درون ماکروفر قرار ندین زیرا که خواص ضد بیماری سیر، با انجام این کار از بین میره.
ترکیب فعال آلیسین در سیر دارای خواص درمانیه و بوی تندی هم که سیر داره، دقیقا به خاطر این ماده هست. در ادامه فواید دیگه سیر برای سلامتی آورده شده.
کاهش مقدار قند خون بدن
سیر میتونه به صورت طبیعی قند خون شما رو کاهش بده. مطالعه ای در سال 2006 نشون داد که سیر خام ممکنه که به کاهش سطح قند خون و کاهش خطر بیماری گرفتگی شریان های بدن هم کمک کنه. مصرف سیر ممکنه که میزان شیوع بیماری قلبی رو که تقریبا 80 درصد از افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار میدهد، کاهش بده.
دفع کردن فلزات سنگین
بله درسته، سیر میتونه به سم زدایی و دفع کردن فلزات سنگین از بدن ما کمک کنه. مشخص شده که ترکیبات سولفور موجود در سیر از آسیب ناشی از فلزات سنگین، جلوگیری میکنه.
کاهش فشار خون
سیر تاثیر قابل توجهی در کم کردن مقدار فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرن، داره. بنابراین اگه به طور منظم سیر مصرف کنین، خطر بیماریهای قلبی و عروقی مانند حملات قلبی و سکته رو می تونین کاهش بدین.
پایین آوردن مقدار کلسترول بدن
سیر توانایی قدرتمندی داره که میتونه کلسترول LDL یعنی کلسترول بد رو تا 10 یا 15 درصد کاهش بده. وقتی کلسترول بد در بدن بالا میره، خطر بیماریهای قلبی هم افزایش پیدا میکنه و ممکنه که به سرعت رگهای خونی شما دچار گرفتگی بشه. این به نوبه خودش میتونه جریان خون رو کاهش بده و باعث سکته بشه.
سیر همچنین دارای خواص ضد انعقاده، بنابراین باز هم خطر حملات قلبی رو کاهش میده. ترکیبات سولفور موجود در سیر از سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری میکنه.
استفاده از سیر در رژیم غذایی
برای اینکه کاهش وزن خودتون رو ملایم تر کنین، چگونگی استفاده از سیر در آشپزی روزانه خودتون رو همانند زیر یاد بگیرین:
برای صبحونه، می تونین سیر خرد شده رو به تخممرغ و یا املت خودتون اضافه کنین. برای نهار، سیر خرد شده رو به هنگام پخت پروتئین کمچرب و یا سرخ کردن هر نوع سبزیجات دیگه، اضافه کنین. شما هم چنین می تونین سیر رو به برنج هم اضافه کنین. برای شام، قارچ سرخ شده همراه با سیر خرد شده و کمی سبزیجاتتوصیه: چند حبه سیر رو خرد کنین و عسل خام رو با اون مخلوط کرده و این ترکیب رو صبح ها با معده خالی میل کنین. این کار به شما کمک میکنه تا وزن کم کنین، سیستم ایمنی بدنتون رو تقویت کنین و بدن خودتون رو قوی و سالم نگه دارین.