ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسید


ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسید

گجت نیوز کاوشگر مریخی امید امارات در حالی با موفقیت در مدار سیاره سرخ قرار گرفت که ساره امیری به عنوان یکی از 50 دانشمند برتر جهان مدیریت این پروژه را بر عهده داشت. در ادامه با این مدیر ایرانی آشنا می‌شویم. امارات متحده عربی به تازگی موفق شد کاوشگر امید خود را به مدار سرخ برساند؛... نوشته ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات...

کاوشگر مریخی امید امارات در حالی با موفقیت در مدار سیاره سرخ قرار گرفت که ساره امیری به عنوان یکی از ۵۰ دانشمند برتر جهان مدیریت این پروژه را بر عهده داشت. در ادامه با این مدیر ایرانی آشنا می‌شویم.

امارات متحده عربی به تازگی موفق شد کاوشگر امید خود را به مدار سرخ برساند؛ امارات با انجام این پروژه به پنجمین کشوری تبدیل شد که توانسته است به مدار سیاره مریخ برسد، اما پروژه پرتاب کاوشگر به مدار مریخ فقط یکی از چندین پروژه این کشور محسوب می‌شود که نخبگان به ویژه نخبگان زن در آن نقش مهمی را بر عهده دارند؛ برای مثال در پروژه کاوشگر امید امارات ۳۴ درصد از همکاران و ۸۰ درصد از کادر علمی را زنان تشکل می‌دهند. همچنین مدیریت ماموریت پرتاب کاوشگر مریخی امید امارات به مریخ بر عهده ساره امیری به عنوان یکی از ۵۰ دانشمند برتر جهان بود. از این رو در این مقاله قصد داریم شما را با این مدیر ایرانی آشنا کنیم.

ساره امیری کیست؟

ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسیدساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسید

ساره امیری در سال ۱۳۶۶ در منطقه نیکشهر بلوچستان ایران متولد شده و پس از مدتی به همراه خانواده‌اش به کشور امارات مهاجرت کرد. این مدیر ایرانی مقاطع تحصیلی خود را در دبیرستان و دانشگاه‌های امارات گذارنده و اکنون به عنوان یکی از ۹ وزیر زن کابینه دولت امارات و وزیر علوم پیشرفته این کشور شناخته می‌شود.

در پرونده علمی ساره امیری شاهد سابقه درخشانی هستیم. این مدیر ایرانی که در دانشگاه آمریکایی شارجه در رشته کامپیوتر تحصیل کرده در سال ۲۰۱۵ توسط انجمن جهانی اقتصاد به عنوان یکی از ۵۰ دانشمند برتر جوان دنیا معرفی شد. ساره امیری علاوه بر داشتن مقام وزیر علوم پیشرفته امارات به عنوان رئیس تیم اکتشافات مریخ و رئیس شورای نخبگان علمی امارات نیز شناخته می‌شود. این مدیر ایرانی هنگامی که فقط ۲۲ سال سن داشت در مرکز کنترل ماهوراه دوبای‌ست ۱ (اولین ماهواره سنجش از راه دور امارات) به عنوان عضو تیم برنامه‌ریز و کنترل فعالیت داشت. ۲ سال بعد و در سن ۲۴ سالگی نیز به مقام ریاست بخش توسعه و پژوهش مرکز فضایی راشد بن محمد منصوب شد و تیم وی توانست ماهواره دوبای‌ست ۲ به عنوان دومین ماهواره امارات را به فضا پرتاب کند.

ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسیدساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسید

ساره امیری در سال ۲۰۱۶ به مقام رئیس شورای علمی امارات دست یافت و در سال ۲۰۱۷ نیز موفق به حضور در کابینه دولت امارات شد. این مدیر ایرانی علاوه بر اینکه در ماموریت‌های فضایی فعالیت دارد به عنوان وزیر علوم، پل ارتباطی تقویت علم و اقتصاد در امارات نیز محسوب می‌شود. وی مدتی قبل در یک مصاحبه عنوان کرد هنگامی که از اقتصاد ۳۰ سال آینده امارات سخن می‌گوییم، منظور ما ساختارهای فناوری و علمی این کشور است؛ چراکه قصد ما ایجاد سیستم اقتصادی پایدار و برپایه دانش است.

ساره امیری توانست رویاهایش را محقق سازد

ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسیدساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسید

این مدیر ایرانی در ماه دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی در یک مصاحبه اعلام کرد:

فعالیت در پروژه‌های فضایی یکی از آرزوهای من بوده و با اولین روز فعالیتم در مرکز فضایی بن راشد توانستم این رویا را محقق سازم. همیشه اولین روز فعالیت در محل کارم را به یاد دارم؛ روزی که فهمیدم باید به خودم متکی باشم. تمام اعضای تیم برای اولین بار در بخش فنی ماهواره فعالیت خود را شروع کرده بودند و کسی تصور نمی‌کرد این گروه جوان که بزرگترین عضو آنها ۲۷ سال سن داشت قادر باشد ماهواره‌ای را ساخته و به مدار فضا بفرستد.

ساره امیری در نشست نوآوری تدکس ۲۰۱۷ نیز اعلام کرد نخستین بار در ۱۲ سالگی تصویری از کهکشان آندرومدا که به عنوان نزدیک‌ترین کهکشان به راه شیری شناخته می‌شود را دیدم و پس از آن به صورت جدی به حوزه فضا علاقه‌مند شدم.

جزئیاتی از پرتاب کاوشگر امید امارات

ساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسیدساره امیری ، مدیر ایرانی پروژه کاوشگر مریخی امید امارات را بشناسید

پروژه فضایی پرتاب کاوشگر امید امارات به مریخ اولین تلاش این کشور برای رسیدن به سیاره سرخ محسوب می‌شود. این کاوشگر در ۳۰ تیر ۹۹ از مرز فضایی تانیگاشیما در ژاپن به فضا فرستاده شد و پس از یک سفر ۷ ماهه توانست با موفقیت به مدار سیاره مریخ برسد. از اهداف این کاوشگر می‌توان به بررسی اتمسفر و آب و هوای مریخ اشاره کرد. این ماموریت برای امارات حدود ۲۰۰ میلیون دلار هزینه به همراه داشته است.

کاوشگر امید از سه ابزار شامل یک تصویربردار و دو طیف‌سنج بهره می‌برد. ابزار طیف‌سنج برای اندازه‌گیری ویژگی‌های نور بر پایه تجزیه طیف الکترومغناطیسی است که یکی از آن روی نور فرابنفش و دیگری روی مادون قرمز کار خواهد کرد. این ابزارها جو نازک و حاوی دی‌اکسیدکربن مریخ را مورد بررسی قرار خواهند تا آب و هوای این سیاره بهتر از قبل قابل درک باشد. کاوشگر مریخی امید هر ۵۵ ساعت یک بار به اطراف استوای مریخ می‌چرخد و ارتفاع آن تا سطح مریخ حدود ۲۰ هزار تا ۴۲ هزار کیلومتری خواهد بود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین