روستای مرکیه مرکز دهستان مرکیه است. در روستای مرکیه استان گیلان، تا چشم کار میکند فضای سبز و مزارع برنج دیده میشود. برنج، حبوبات و انواع سبزیها از محصولات مهم مرکیه هستند که اقتصاد عمده مردم بر پایه این محصولات استوار است. در روستای مرکیه امکاناتی همچون مسجد، خانه بهداشت، صندوق پست، دفتر مخابرات، تلفن، برق و حمام وجود دارد. راه اصلی آن جاده گیلوان – ماسال است که آسفالته میباشد. اولسبلانگاه گیلان نیز در امتداد همین جاده قرار گرفته است و فاصله آن تا مرکیه ۲۵ کیلومتر میباشد.
شهرستان صومعه سرا در غرب استان گیلان قرار دارد. صومعه سرا دارای سه بخش مرکزی، تولمات و میرزا کوچک جنگلی است. در بخش میرزا کوچک جنگلی، دهستان باصفا و زیبایی به نام مرکیه قرار گرفته است. دهستان معروف طاهر گوراب صومعه سرا در ۱۴ کیلومتری شمال دهستان مرکیه و شهرستان فومن در ۳۰ کیلومتری جنوب دهستان مرکیه قرار دارد. بالا بلگور، پایین بلگور، سیاه اسطلخ، سه شنبه، پشتمسار و مرکیه از روستاهای دهستان مرکیه هستند.
–روستای بالا بلگور با ۱۶۲ خانوار و ۵۶۲ نفر جمعیت (۲۵۹ مرد،۳۰۳ زن)، ۳۳۲نفر باسواد دارد. . فاصله تا مرکز بخش۵/۵کیلومتر و راه اصلی آن آسفالت ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی. دبستان دارد. در این روستا آب لوله کشی ، برق ، دفتر مخابرات، تلفن، حمام ،خانه بهداشت و مسجد وجود دارد. محصول مهم آن برنج است.
– روستای پایین بلگور با ۱۱۲ خانوار و ۳۹۰ نفر جمعیت (۱۷۳ مرد،۲۱۷ زن)، ۲۲۳ نفر باسواد دارد. . فاصله تا مرکز بخش ۵/۶ کیلومتر و راه اصلی آن شوسه ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی .دبستان دارد .در این روستا آب لوله کشی برق ،دفتر مخابرات ، تلفن ، و یک مسجد وجود دارد. محصول مهم آن برنج است.
– روستای پردسر با ۳۹ خانوار و ۱۲۹ نفر جمعیت (۶۶ مرد،۶۳ زن)، ۸۱ نفر باسواد دارد. . فاصله تا مرکز بخش ۵/۵ کیلومتر و راه اصلی آن شنی ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی .دبستان دارد. در این روستا برق ، دفتر مخابرات ، تلفن و گاز وجود دارد. محصولات مهم آن برنج و حبوبات است.
– روستای پشتمسار با ۳۸۰ خانوار و ۱۴۳۸ نفر جمعیت (۶۸۱ مرد،۷۵۷ زن)، ۹۳۶نفر باسواد دارد. . فاصله تا مرکز بخش۲ کیلومتر و راه اصلی آن آسفالت ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی .دبستان دارد. در این روستا برق ، دفتر مخابرات ، تلفن ، خانه بهداشت و ۷ مسجد وجود دارد. محصولات مهم آن برنج ، حبوبات و انواع سبزیهاست.
– روستای خرف با ۳۶ خانوار و ۱۱۶نفر جمعیت (۵۴مرد،۶۲ زن)، ۷۵ نفر باسواد دارد. . فاصله تا مرکز بخش ۵/۸ کیلومتر و راه اصلی آن شوسه ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی . در این روستا برق ، دفتر مخابرات و یک مسجد وجود دارد. محصول مهم آن برنج است.
– روستای سه شنبه با ۱۰۵ خانوار و ۳۵۹ نفر جمعیت (۱۵۵ مرد،۲۰۴ زن)، ۲۲۳ نفر باسواد دارد. فاصله تا مرکز بخش ۵/۶ کیلومتر و راه اصلی آن شنی ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی .دبستان دارد. در این روستا آب لوله کشی ، برق ، دفتر مخابرات ، تلفن و یک مسجد وجود دارد. محصول مهم آن برنج است.
– روستای سیااسطلخ با ۱۱۳خانوار و ۳۸۸ نفر جمعیت (۱۸۰ مرد،۲۰۸ زن)، ۲۶۶ نفر باسواد دارد. . فاصله تا مرکز بخش ۱۱ کیلومتر و راه اصلی آن آسفالت ست. دین اهالی اسلام، شیعه و زبان آنها فارسی با گویش گیلکی . دبستان دارد . در این روستا آب لوله کشی ، برق ، دفترمخابرات ، تلفن و ۲ مسجد وجود دارد. محصول مهم آن برنج است.
نحوه دسترسی به روستای مرکیه
برای رفتن از تهران به مرکیه میتوان از طریق آزاد راه قزوین – رشت اقدام کرد. این مسیر حدود ۳۷۰ کیلومتر بوده و با ۵ ساعت رانندگی میتوان به مرکیه گیلان رسید. در مرکیه میتوان از خانه روستایی وینه و یا خانه روستایی ریژنه جهت اقامت استفاده نمود. در هر دوی این اقامتگاهها، امکانات آسایشی مانند مبل، تلویزیون، پنکه، بخاری، وسایل خواب و تخت خواب وجود دارد. در اقامتگاههای وینه و ریژنه میتوانید به دلخواه خود غذا بپزید یا سفارش دهید. طبیعت زیبای محوطه مکانی دنج برای خوردن چای زغالی و بهرهمند شدن از هوای پاک و دلپذیر روستا است.
جاهای دیدنی اطراف مرکیه
اکنون که دریافتیم مرکیه کجاست، چند شهر مهم در اطراف مرکیه قرار دارد. همراه ما باشید تا مناطق دیدنی استان گیلان در پیرامون مرکیه را بشناسیم تا در سفر به مرکیه از فرصت پیش آمده برای دیدن مناطق و جاذبه های گردشگری استان گیلان استفاده کنیم.
قلعه رودخان
قلعه رودخان یادگار دوران ساسانیان و سلجوقیان است. قلعه رودخان با نام دژ رودخان یا قلعه حسامی نیز شناخته میشود. قلعه رودخان در ۲۰ کیلومتری جنوب غرب فومن قرار دارد و با مرکیه حدود یک ساعت فاصله دارد. برای رفتن به قلعه رودخان فومن، میتوان از جاده قلعه رودخان یا از راه ابریشم اقدام کرد که حدود ۵۰ کیلومتر راه است. قلعه بر فراز ارتفاعات جنگلی شهرستان فومن و در روستای رودخان به عنوان دژ نظامی حکومتی در گیلان بنا شده است. رودخانه دژ رودگان یا روگان از کنار قلعه تاریخی رودخان می گذرد. برای بالا رفتن و رسیدن به داخل قلعه باید ۹۳۵ پله از روستای رودخان بالا رفت به همین دلیل هزار پله نام دیگر این قلعه است. بهترین زمان سفر برای دیدن چنین قلعهای در دل کوه و جنگل، از فروردین ماه تا آبان است.
آبشار ویسادار
سومین آبشار بلند گیلان، آبشار ویسادار است. محوطه آبشار ویسادارپر از آلاچیق و مغازههای قلیان، چای، تنقلات و کبابی است که باعث استقبال مسافران از این منطقه میشود. آبشار ویسادار در شمال غرب استان گیلان، رضوانشهر قرار دارد و از مرکیه حدود ۵۵ کیلومتر فاصله دارد. رشته کوههای سرسبز تالش و سواحل دریای خزر اطراف آبشار ویسادار را محاصره کردهاند.
جنگل گیسوم
در حدود ۵۰ کیلومتری شمال مرکیه، جنگلهای سرسبز گیسوم قرار دارد. درختان سر به فلک کشیده دو طرف راه گیسوم گیلان را احاطه کردهاند و منظره بینظیری را به وجود آوردهاند. پارک جنگلی گیسوم در شمال غرب دریای خزر، با درختان شمشاد و انجیر، تفریحات و امکاناتی همچون هتل، پلاژ، مناطق پیک نیک، کمپینگ، ساحل شنی، جت اسکی، پاراسل، پاراگلایدر و اسب سواری از جذابترین قسمتهای تالش گیلان است.
ماسوله
ماسوله در جنوب غرب فومن، روستایی زیبا، سنتی و پلکانی است. گردشگران بسیاری به این روستا سفر میکنند تا از نزدیک چنین روستایی را ببینند که حیاط هر خانه، سقف خانه دیگریست. در سفر به ماسوله که در ۵۰ کیلومتری جنوب مرکیه قرار دارد بازدید از موزه مردم شناسی ماسوله، آبشارهای ماسوله، بازار ماسوله و بقعه عون بن علی را فراموش نکنید.
ماسال
ماسال را میتوان نزدیکترین مکان به مرکیه دانست که حدود ۳ کیلومتر با مرکیه فاصله دارد. برای رفتن به ماسال از مرکیه کافی است وارد جاده گیلوان – ماسال شوید. ماسال در میان کوههای تالش قرار گرفته است و آب وهوای بکر آن مرطوب و معتدل است. بوستان ساحلی ماسال، غارها، آبشارها و بام ماسال از مناطق دیدنی ماسال هستند.