مواد لازم:
بادمجان: 8 عددگوجهفرنگی: 5 عدد
آبغوره: یکدوم پیمانه
آب انار: 2 پیمانه
پیاز رنده شده: 4 قاشق
نعناع خشک: 1 قاشق
گلپر: 1 قاشق
نمک: به میزان لازم
ارزش غذایی:
کالری: 700زمان پخت:
30 دقیقهطرز تهیه:
-بادمجانها را روی گاز و یا داخل فر در دمای 200 درجه سانتیگراد کباب کنید.-پوست گوجهفرنگی را جدا کرده قسمت گوشتی گوجه را نگینی خردکنید.
-پوست بادمجانهای کبابی را بکنید و آنها را ساطوری و ریز کنید.
-بادمجان را همراه آب انار و آبغوره در تابهای بریزید و برای 20 دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و کمی غلیظ شود.
-در این مرحله گوجهفرنگی، نعناع خشک، پیاز رنده شده و نمک را به آن اضافه کنید.
خواص غذای نازخاتون گیلانی
نازخاتون یکی از غذاهای سنتی مازندران و گیلان است که گیلانیها این غذا را بیشتر بهعنوان دسر در کنارغذا استفاده میکنند. ناز خاتون سرشار از ویتامینهای مختلف، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم و آهن است.یکی از خواص فوقالعاده ناز خاتون نشاطآور بودن و بهبود خلقوخو است؛ همچنین از افسردگی، استرس و اضطراب پیشگیری میکند.
از خواص دیگر ناز خاتون میتوان به درمان درهای سیاتیک، روماتیسمی و مفصلی، تقویت حافظه، تصفیه خون، کنترل قند، تقویت و استحکام استخوان و آرتروز به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر بالا در آن اشاره کرد.
آهن و اسیدفولیک موجود در این غذا باعث افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
نازخاتون به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
این غذا خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماریها ازجمله سرطانها محافظت میکند.