سلامت نیوز:گل بود به سبزه آراسته شد!بالاخره بعد از چند هفته از پیدا شدن سویه جدید ویروس کرونا با نام «اُمیکرون» در کشورآفریقای جنوبی، سرو کله این ویروس در ایران نیز پدیدار شد؛ همان ویروسی که به اصطلاح سویه جدید کروناست و مانند آبا و اجداد خود دارای برخی ویژگیهای مشترک بوده اما قدرت فوق العاده و بالاتری در انتقال و سرایت نسبت به سویه دلتا دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، گل بود به سبزه آراسته شد!بالاخره بعد از چند هفته از پیدا شدن سویه جدید ویروس کرونا با نام امیکرون در کشور آفریقای جنوبی و به دنبال آن شیوع در بیش از 80 کشور جهان، سرو کله این ویروس در ایران نیز پدیدار شد. همان ویروسی که به اصطلاح سویه جدید کروناست و مانند آبا و اجداد خود دارای برخی ویژگیهای مشترک است.
سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد موارد ابتلا به اُمیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت دو برابر میشود که این امر نشان میدهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب است، برخوردار است.
به این ترتیب انتظار میرود که اُمیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد هنوز معلوم نیست که این گسترش سریع ویروس به دلیل توانایی ویروس برای فرار از ایمنی، انتقال بیشتر ذاتی آن یا ترکیبی از هر دو است.
این نهاد بینالمللی همچنین هشدار داد: میزان بستری در بریتانیا و آفریقای جنوبی همچنان در حال افزایش است و این احتمال وجود دارد که این افزایش سریع موارد ابتلا، بسیاری از سیستمهای مراقبتهای بهداشتی را بزودی تحت فشار قرار دهد».
سازمان جهانی بهداشت افزود:هنوز اطلاعات محدودی در مورد شدت بالینی اُمیکرون وجود دارد. برای درک ویژگیهای شدت و تأثیر واکسیناسیون و مصونیتِ از قبل بر شدت این ویروس، به دادههای بیشتری نیاز است. همچنان دادههای محدودی در دسترس است و هیچ شواهد بررسی شدهای در مورد اثربخشی یا کارایی واکسن بر اُمیکرون تا به امروز وجود ندارد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا بتازگی اعلام کرد گونه اُمیکرون ویروس کرونا به سرعت در این کشور در حال انتشار است.
هشدار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در مورد شیوع گسترده گونه اُمیکرون ویروس کرونا در این کشور در حالی است که پیشبینیها از تبدیل این سویه ویروس کرونا به سویه غالب در جهان حکایت دارد.
همزمان با افزایش نگرانیها در خصوص افزایش چشمگیر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آستانه تعطیلات سال نو میلادی در اروپا، رئیس کمیسیون اروپا نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که انتظار میرود سویه اُمیکرون تا اواسط ژانویه به نوع غالب ویروس کرونا در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تبدیل شود.
اُمیکرون فوق العاده مسری است!
مسعود یادگاری نیا، استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با فارس درباره اینکه «اُمیکرون چه ویژگی و علائمی دارد؟»، بیان داشت: بیشتر نگرانی ما به این خاطر این است که امیکرون شدیدا مسری است و روند و سرعت تکثیر فوق العاده بالا داشته و به مراتب خیلی از دلتا بالاتر است.
وی اضافه کرد:تا اکنون که تجربه داریم در اکثر مبتلایان درگیری ریوی شدید نبوده و علائم شبیه دلتا کروناست و از بین رفتن بویایی و چشایی در آن کمتر دیده میشود.
سرعت زیاد انتقال ویروس اُمیکرون
استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شدت علائم و تنگی نفس در نوع امیکرون به مراتب از دلتا کرونا و سایر موارد کووید کمتر است، ابراز داشت: به عبارتی شدت بیماری و عوارض کمتری دارد اما به لحاظ مسری بودن و ابتلای وسیع نگران کننده است.
تراکم بالای ویروس در فضای بسته
یادگاری نیا با اشاره به در پیش بودن شب یلدا، تصریح کرد:خانوادهها فکر میکنند کووید 19 تمام شده است و دور هم جمع میشوند، اما به خصوص در فصل سرما و بسته شدن پنجرهها تراکم ویروس خیلی بالاست.
اُمیکرون نشانه خاصی ندارد/ابتلای یک نفر در خانواده همه را در گیر میکند
شدت بیماری سویه اُمیکرون و عوارض کمتری دارد اما به لحاظ مسری بودن و ابتلای وسیع نگران کننده است
وی با تاکید بر اینکه به محض اینکه یکی از افراد خانواده دچار اُمیکرون شود همه اعضای خانواده صد در صد مبتلا خواهند شد، یادآور شد:این سویه علائم اختصاصی ندارد که آن را تفکیک کنیم.
اُمیکرون همه را درگیر میکند
استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اُمیکرون همه افراد و سنین مختلف را درگیر میکند، اظهار داشت:تعداد افراد واکسینه شده نیز در معرض خطر قرار دارند و باید پروتکلهای بهداشتی در کشور اجرا شود.
شناسایی اولین مورد اُمیکرون در تهران/ سویه جدید جوانان را بیشتر گرفتار میکند
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تایید مشاهده سویه جدید کرونا در کشور، اظهار داشت: سویه امیکرون سنین پایینتر را بیشتر گرفتار میکند و جوانان بیشتر درگیر این بیماری میشوند؛ لذا باید بیش از پیش مراقب این بیماری باشیم.
گویا با بیان اینکه افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند بیشتر درخطر ابتلا به سویه جدید کرونا هستند افزود: این تصور نباید ایجاد شود که اگر فردی در گذشته به بیماری کرونا مبتلا شده بگوید به سویه جدید مبتلا نخواهم شد.
وی گفت: به جز یک موردی که نتیجه آزمایش او بامداد یکشنبه مثبت بود، چند مورد مشکوک نیز وجود دارد که در حال بررسی آنها هستیم و به محض اینکه تشخیص آزمایش آنها تأیید شد، اطلاع رسانی خواهد شد.
وارد کننده اُمیکرون به ایران یک مرد است
گویا متذکر شد: چندین نوع کیت تشخیص ویروس داریم که پیچیدهترین سویه ها را تشخیص میدهند. فرد مبتلا، (آقا) است که اخیراً از یکی از کشورهای همسایه وارد کشور شده است.
حال فرد شناسایی مبتلا به اُمیکرون خوب است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: فرد مبتلا در تهران شناسایی شده و حال عمومی او خوب است و همه مراقبتهای لازم از بیمار به عمل آمده است. توجه داشته باشیم افرادی که ۳ دوز واکسن دریافت کردهاند، ایمنی بیشتری دارند.
طراحی کیت تشخیص اُمیکرون در کشور
علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان این موضوع اظهار کرد:با توجه به شیوع واریانت امیکرون در تعدادی از کشورهای جهان، آزمایشگاه مرجع کووید ۱۹ در انستیتو پاستور ایران کیت ویژه تشخیصی این واریانت را طراحی و در بین تعدادی از آزمایشگاههای منتخب شبکه ملی آزمایشگاههای کووید ۱۹ کشور که شامل بیش از ۵۰۰ آزمایشگاه است، توزیع کرد.
وی افزود: بعد از دریافت نمونههای مشکوک، کار توالی یابی را انجام شد که امروز (یکشنبه) صبح اولین مورد واریانت اُمیکرون به روش توالی یابی در انستیتو پاستور ایران مورد تایید قرار گرفت.
بیگلری خاطرنشان کرد: با توجه به تایید این موضوع امیدواریم که با رعایت پروتکلها و تدوین سیاستهای صحیح بتوانیم شاهد آن باشیم که با توجه به حجم بسیار خوب واکسیناسیونی که در کشور صورت گرفته است با این واریانت به صورت جدی مقابله خوبی شود.
ماسک مهمترین راه مقابله با اُومیکرون
رئیس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: شایان ذکر است مهمترین نکته در بحث مقابله با واریانت امیکرون استفاده از ماسک است؛زیرا انتقال این واریانت بسیار بیشتر از موارد دیگر است.
ورود اُمیکرون از امارات به کشور/ مراقبتهای مرزی تشدید شد
کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری نشست اضطراری ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت از شناسایی سویه امیکرون در کشور خبر داد و گفت: تا روز گذشته ۸۵ کشور شیوع این ویروس را که از آفریقای جنوبی آغاز شده است در کشور خود اعلام کردهاند، امروز هم آزمایشگاه مرجع ما شناسایی اُمیکرون در کشور را تایید کرد.
تشکیل جلسه ویژه در وزارت بهداشت
وی ادامه داد: برهمین اساس جلسه اضطراری ستاد مقابله با کرونا به ریاست عین اللهی در وزارت بهداشت برگزار شد تا با توجه به سرایت بسیار بالای این سویه تدابیری ویژه برای مقابله با آن اندیشیده شود تا مردم کمترین آسیب را متحمل شوند. سرعت انتشار سویه جدید نسبت به دلتا، چهار برابر است حیدری با بیان اینکه فرد شناسایی شده مبتلا به اُمیکرون ایرانی و میانسال بوده که از امارات وارد کشور شده و ساکن تهران است، توضیح داد: اقدامات لازم برای قرنطینه این شخص و اطرافیان وی انجام شده است.
اعمال تدابیر ویژه در مرزهای کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه درباره مراقبتهای مرزی انجام شده در کشور، توضیح داد: از سه هفته گذشته که در این خصوص در جهان اطلاع رسانی شد، وضعیت مراقبتهای مرزی را به شدت تقویت کردیم؛ به این صورت که هرشخصی که بخواهد وارد کشور شود علاوه بر آنکه موظف است کارت واکسن و تست پی سی آر منفی داشته باشد، در صورتی که شرایط جسمانی نامناسبی داشته باشد بلافاصله باید مجددا تست دهد.
سرعت امیکرون 4 برابر دلتا
وی با اشاره به اینکه سرعت انتشار سویه جدید نسبت به دلتا که در پیک پنجم شاهد آن بودیم، چهار برابر است، گفت: متاسفانه اُمیکرون سرعت سرایت بسیار بالایی دارد؛ به طوری که در برخی از کشورهای اروپایی ۱۵۵ مورد مثبت را در ۲۴ ساعت به طور قطعی ثبت کردهاند و تا ۱۵۰۰درصد نسبت به قبل افزایش داشته است. حیدری در خصوص تصمیمات اخذ شده برای اعمال محدودیتهای جدید، اظهار کرد: امروز پیشنهادات علمی مطرح و مقرر شد به ستاد ملی مقابله با کرونا انتقال داده شوند و آنها با توجه به شرایط موجود درباره محدودیتهای جدید تصمیم گیری خواهند کرد.
وی تأکید کرد:بهترین اقدام دریافت دز سوم و خودمراقبتی است؛ افراد به خصوص آنهایی که بیماری زمینهای دارند از حضور در تجمعات جلوگیری کنند.
ضرورت تزریق دز سوم واکسن کرونا
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه افرادی که دز دوم واکسن را دریافت کردهاند، ایمنی بهتری دارند، به ضرورت تزریق دز سوم تاکید کرد و گفت: از آن جایی که ایمنی بدن بعد از چهارماه که از دریافت دز دوم واکسن گذشته باشد کاهش مییابد افراد حتما برای دریافت دز سوم اقدام کنند تا در برابر این ویروس ایمنی داشته باشند.
وی درباره قدرت کشندگی اُمیکرون، گفت: قدرت کشندگی این ویروس هنوز ثابت نشده اما طبق اظهار نظرهای اولیه قدرت سرایت بالاتری دارد و در مخرج کسر ما، افراد بیشتری مبتلا میشوند.
حیدری ابراز داشت:افراد بیشتری که مبتلا میشوند و بدنشان مقاوم نیست، آسیب میبینند و وقتی ویروس گسترش پیدا کند و جمعیت زیادی درگیر شوند بالطبع بار خدمات بیمارستانی و بستری و ممکن است فوتیها افزایش یابد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت خاطرنشان کرد:اما براساس آنچه گفته شده میزان بیماری زایی این سویه کمتر بوده و سرعت آن بیشتر است؛هرچند نمیشود قطعی گفت:چراکه این سویه تنها دو تا سه هفته است که شیوع پیدا کرده و موضوعات مطروحه را براساس اطلاعات دریافتی اعلام کردم.
دقت کنیم! اگر چه سطح بسیار زیادی از جامعه با تزریق واکسن کرونا واکسینه شدهاند اما باید بدانیم هنوز هم رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک مهمترین مسیر جلوگیری و پیشگیری از ابتلا به کرونا و به ویژه سویه جدید اُمیکرون است.