پروتز مچ پا چیست؟ (بازگشت به زندگی عادی با پروتز مچ پا)
از زمانی که پزشکی دست خود را در دست تکنولوژی گذاشت، درمان نقص عضو امکان پذیر شد. انسان، بدن شکننده ای دارد و در برابر سخت ترین حوادث و ضربه ها نمی تواند مقاومت بالایی از خود نشان دهد. درمان بیماری های مختلف در گذشته به راحتی میسر نبود، اما امروزه ، با پیشرفت هایی […]
از زمانی که پزشکی دست خود را در دست تکنولوژی گذاشت، درمان نقص عضو امکان پذیر شد. انسان، بدن شکننده ای دارد و در برابر سخت ترین حوادث و ضربه ها نمی تواند مقاومت بالایی از خود نشان دهد. درمان بیماری های مختلف در گذشته به راحتی میسر نبود، اما امروزه ، با پیشرفت هایی که در این حوزه اتفاق افتاده ، می توان امیدوار بود که حتی مشکلات جسمانی که غیر قابل حل به نظر می آیند، به راحتی حل گردند. پروتز مچ پا یکی از انواع پروتز است که می تواند مشکل قطعی عضو از مچ پا به پایین را حل کند؛ در ادامه این متن با ما همراه باشید تا با برخی نکات مهم در خصوص این نوع پروتز آشنا شویم.
پروتز مچ پا و زمان قرار دادن آن
یکی از سوالات مهمی که در رابطه با پروتز مچ پا به وجود می آید، زمان استفاده از آن است. به خاطر داشته باشید، در چند روز اولیه بعد از عمل جراحی و قطع عضو، نمی توان پروتز مچ را در جای خود قرار داد. بیماری که از مچ پا به پایین خود را از دست داده، می بایست چند هفته صبر کند تا جای زخمی که در اثر جراحی ایجاد شده از بین رفته و بافت هایی که متورم شده اند، التیام پیدا کنند. بعد از تقلیل پیدا کردن میزان تورم در بافت ها، می توان برای اندازه گیری پروتز اقدام کرد. معمولا اندازه گیری، بدون درد و فشار صورت می گیرد و فرد در این پروسه دردی حس نخواهد کرد.
موضوع مهمی که خوب است در همین جا راجع به آن صحبت کنیم، این است که پروتزها دائمی نبوده و معمولا هر ۳ تا ۵ سال یک بار می بایست برای تعویض آنها اقدام کرد. مجموعه هایی که به صورت حرفه ای در این حوزه کار می کنند تمام تلاش خود را به کار می برند تا یک پروتز مصنوعی و منحصر به فرد ساخته شود.
بهترین پروتز مچ پا چه می باشد؟
بهترین پروتز مچ پا ، پروتزی است که با توجه به شرایط بیمار، ساخته می شود. هر نوع پروتزی را که از بهترین متریال ساخته شده باشد، نمی توان بهترین نوع پروتز نامید و برای این مورد می بایست فاکتورها و مولفه های زیادی را در نظر داشت. برخی فاکتورهایی که می بایست در هنگام ساخت پروتز مورد توجه قرار داد، به شرح زیر است:
سن فردوزنمیزان فعالیت های اوشغل و اهداف شغلی فردمساحت قطع عضواگر موارد فوق در ساخت یک پروتز مچ پا مورد توجه قرار داده شود، می توان امیدوار بود که جایگزینی مناسب برای عضو قطع شده، ساخته شود. پروتزهایی که با رعایت موارد بالا ساخته می شوند، می توانند در افزایش و بهبود کیفیت زندگی فرد نقش موثری داشته باشند.
قیمت پروتز برای مچ پا با بیمه چقدر است؟
قیمت پروتز برای مچ پا با بیمه (قیمت پروتز مچ پا) چقدر است، یکی از مهم ترین سوالاتی است که برای افراد صدمه دیده و یا کسانی که یک عضو از بدن خود را از دست داده اند، به وجود می آید. توجه داشته باشید که بیمه با توجه به شرایطی که فرد بیمه شده در آن قرار دارد، مقداری از هزینه پروتز مچ پا را پرداخت می کند. البته این موضوع به شرطی است که فرد بیمه شده، حداقل به مدت ۵ سال، هزینه بیمه را واریز کرده باشد.
نکته دیگری که می بایست در رابطه با قیمت پروتز با بیمه مورد توجه قرار داده شود، این است که متناسب با نوع پروتز، هزینه متفاوتی از سوی بیمه پرداخت می شود. برای برخی از انواع پروتز، بیمه مبلغی بین ۵ تا ۵.۵ میلیون تومان و برای برخی دیگر از انواع پروتز بین ۷ تا ۱۰ میلیون تومان پرداخت می گردد.
بهترین مراکز پروتز پا در ایران
بهترین مراکز پروتز پا در ایران مراکزی هستند که پروتزهایی با بهترین متریال ها ساخته و در اختیار افراد قرار دهند. همان طوری که اشاره کردیم، ساخت پروتز، اصول و قواعد خاص خود را داشته و بدون توجه به این اصول، نمی توان امید داشت فرد به زندگی قبل از قطع عضو بازگردد. از جمله مراکزی که خود را پایبند به این قواعد می دانند، می توانیم به کلینیک پایار ، کلینیک خانه سفید و کلینیک رنسانس اشاره کنیم.
جمع بندی
پروتز مچ پا موضوعی بود که ما در این متن در خصوص آن با شما صحبت کردیم. وقتی فرد، با واقعه ناخواسته و ناراحت کننده ای همچون قطع عضو مواجه می شود، بهترین راهی که می تواند به او کمک کند زندگی اش به شرایط قبل از قطع عضو برگردد، پروتزها هستند. پروتزها می بایست با توجه به شرایط جسمی فرد ساخته شوند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، نیازهای روزانه او را برطرف کنند. این مهم ترین نکته ای است که در تولید پروتز مناسب ، باید مورد توجه قرار داده شود.