سه منبع افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان


سه منبع افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان

به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، حمید حاج اسماعیلی درباره ساز و کار تامین بودجه و متناسب سازی حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری، گفت: بر اساس لایحه‌ای که به مجلس رفته و تصویب شده است، منابع پایدار و خوبی از محل...

به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، حمید حاج اسماعیلی درباره ساز و کار تامین بودجه و متناسب سازی حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری، گفت: بر اساس لایحه‌ای که به مجلس رفته و تصویب شده است، منابع پایدار و خوبی از محل مالیات‌ها در نیمه نخست سال محقق شده و برآورد می شود که همان مقدار 452 هزار میلیارد تومانی که در بودجه پیش بینی شده در سال 1401 محقق شود.

وی ادامه داد: تحقق این رقم نشان می‌دهد که امسال رشد مالیاتی خوب بوده و منابع مالیاتی جزو بخش‌های پایدار بودجه به شمار می رود، ولی ما در بخش‌های دیگر مشکل داریم و بر اساس آمارهایی که سازمان برنامه و بودجه اعلام می کند، نزدیک به 400 هزار میلیارد تومان کسری بودجه در سال جاری وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: طبق آنچه اطلاع داریم در لایحه دو فوریتی برای افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت هنوز منابعی ذکر نشده و چون دولت کسری بودجه دارد امکان منابع جدید برای این افزایش در نظر گرفته شده وجود ندارد، ولی به طور معمول راهکارهایی وجود دارد که دولت بتواند این منابع را تامین کند.

حاج اسماعیلی با تشریح سه راهکار برای متناسب سازی حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری، گفت: در حال حاضر سه راهکار پیش روی دولت وجود دارد: اول استقراض از بانک مرکزی که شبیه چاپ پول است و می تواند مشکلاتی مثل تورم را برای کشور ایجاد کند.بانک مرکزی با وجود همه اصلاحاتی که صورت گرفته هنوز زیرنظر دولت است و بحث استقراض از بانک مرکزی هم در گذشته مسبوق به سابقه بوده و اتفاق افتاده است.

وی افزود: دومین موضوع این است که دولت از بانک‌ها قرض کند که این راه از اولی بهتر است، ولی دولت باید سودش را پرداخت کند که باز هم نوعی خلق پول است و می‌تواند افزایش تورم را در کشور به دنبال داشته باشد ولی راه سوم که از دو راه قبل بهتر است،‌ فروش اوراق است و دولت باید به هر حال این بدهی را با سود پرداخت کند و باز هم به رشد نقدینگی دامن می ‌زند؛ لذا معتقدم که دولت با همین راهکارها درصدد متناسب‌سازی خواهد بود چون تاکنون منابعی اعلام نکرده است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهایی که مراکز رسمی اعلام کردند، رشد نقدینگی کشور طی دو دهه گذشته بالای 160 درصد بوده و اکنون به 5400 هزار میلیارد تومان رسیده است، در حالی که اقتصاد ما آنقدر بزرگ نشده و تولید ناخالص ملی ما افزایش قابل توجهی پیدا نکرده است.اگر افزایش نقدی دستمزدها و مستمری‌ها را به همین شکل گذشته ادامه بدهیم چیزی جز افزایش تورم نخواهد بود.در واقع تورم دوباره افزایش نقدی دستمزدها را خنثی می کند و در یک دور باطل تورم افزایش نقدی دستمزدها افتاده‌ایم.

وی تصریح کرد: اگرچه ما دستمزدها را برای جبران تورم افزایش می‌دهیم ولی از آن طرف تورم نسبت به افزایش نقدی بالا می رود و آن را خنثی می کند؛ لذا باید این ساختار بیمار و معیوب را کنار بگذاریم و دنبال اصلاح ساختارهای اساسی در حوزه اقتصاد باشیم.

حاج اسماعیلی با اشاره به مباحثی که درباره پرداخت معوقات متناسب سازی مطرح می‌شود،‌ اظهار کرد: طبق آنچه شنیده‌ایم لایحه متناسب سازی از مهرماه اجرا می شود و در بحث پرداخت معوقات، راهکارهایی مثل فروش دارایی‌های مازاد یا اموال تملیکی از گذشته مطرح بوده است؛ لذا معتقدم اگر بودجه و منابعی باشد معوقات متناسب سازی و افزایش نقدی قطعا داده خواهد شد.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین