خیرین میتوانند عصای دست حوزه کتاب باشند
یک مترجم گفت: ورود خیرین بهعنوان یک راهکار موقت برای خرید تضمینی بخشی از تولیدات ناشران کارساز است.
محمدباقر قهرمانی، عضو هیأت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران گفت: با توجه به شرایط فعلی شاید خوب باشد در هفته کتاب، مکانیسمی طراحی شود تا بر مبنای آن خیرین بتوانند به حوزه کتاب و کتابخوانی هم ورود پیدا کنند تا از این طریق تسهیلاتی برای تأمین کتاب برای برخی اقشار جامعه فراهم شود.
وی افزود: شاید بتوان با کمک خیرین زمینههای خرید ارزان کتاب را برای دانشجویان هم فراهم کرد. البته حمایت دولت در زمینههای مختلف تولید کتاب ازجمله تامین کاغذ لازم است، اما شاید ورود خیرین هم بهعنوان یک راهکار موقت برای خرید تضمینی بخشی از تولیدات ناشران کارساز باشد.
مترجم کتاب «بازیگری سینما: درسهای یک بازیگر» در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت استفاده از ابزارهای نوین تبلیغاتی برای معرفی کتاب، گفت: با نگاهها و ابزارهای سنتی نمیتوان به توسعه کتاب و کتابخوانی پرداخت. این عصر، عصر فضای مجازی است و همه حوزهها برای توسعه خود به آن نیازمندند. برای توسعه کتاب و کتابخوانی هم باید به طرف این فضا رفت و از متخصصان و پژوهشگران این عرصه کمک گرفت.
قهرمانی ادامه داد: در برخی از کشورها در راستای توسعه کتاب و کتابخوانی، سرمایه گذاری خوبی در عرصه فضای مجازی صورت گرفته است. به همین دلیل مردم کتابخوان این کشورها بهخوبی میدانند که مثلا تازهترین اثر نویسندگانشان در چه تاریخی منتشر میشود و از کدام فروشگاهها باید آن را تهیه کنند. ساختار توزیع کتاب نیز عادلانه است. چرخه مناسب توزیع، باعث رونق کتاب و کتابخوانی شده است.
مترجم نمایشنامه «بچههای من آفریقای من» بیان کرد: هفته کتاب، یک رویداد تبلیغی برای کتاب است و در همین راستا ممکن است از برخی از اهالی قلم و ناشرانِ برگزیده تجلیل شود. بیتردید این رویداد تبلیغی به توسعه فرهنگ کتابخوانی میانجامد. بههرحال چیزی که ما نیاز داریم تبلیغ هرچه بهتر کتاب است.