بیمه به نفع مردم ارزان میشود
وضع عوارض بر خدمات بیمهای با انتقادهای جدی مواجه شده و انعکاس این انتقاد در همایش سالانه بیمه و توسعه، راه را برای ارزانسازی خدمات بیمهای بهویژه بیمه شخص ثالث برای مردم هموار میسازد.
به گزارش بنکر (Banker)، سالهاست که هنگام برگزاری همایش سالانه بیمه و توسعه، مقامات بیمهای از اینکه عوارض سنگینی بر بیمه شخص ثالث وضع میشود، انتقاد میکنند و خواستار حذف این عوارض میشوند. دیروز مجید بهزادپور، رئیسکل بیمه مرکزی در پاسخ به سؤالی با بیان اینکه بیمه مرکزی از اساس با وضع عوارض بر بیمه شخص ثالث مخالف است، از مذاکره با کمیسیونهای مجلس با هدف کاهش و حتی حذف این عوارض خبر داد و گفت: بررسیها نشان میدهد بهرغم پرداخت این عوارض، هدف قانونگذار محقق نشده است.
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور هم در پیامی به این همایش بر هوشمندسازی صنعت بیمه با رویکرد انجام دقیق محاسبات، خسارتها و کاهش هزینههای بیمهای برای افزایش سطح دسترسی عموم مردم به خدمات بیمهای تأکید کرد.
سیدعباس حسینی، معاون بانک و بیمه وزیر اقتصاد هم مهمترین بحث در حوزه بیمههای تجاری را اصلاح برخی قوانین دانست و گفت این اصلاحات در لایحه بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه لحاظ میشود تا شرکتهای بیمهای بتوانند خدمت بهتری به مردم ارائه کنند. او افزود: کارگروههای مختلفی در دولت و وزارتخانهها برای اصلاح قوانین وجود دارند و تلاش میکنیم با اصلاحات موردنظر فعالان صنعت بیمه مسیر خدمت را فراهم کنیم.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: یکی از دغدغههای بیمه شخص ثالث، هزینههایی است که از محل درآمدهای بیمه شخص ثالث به خارج از صنعت بیمه پرداخت میشود و دولت و مجلس آمادگی دارد پرداختهایی را که از صنعت بیمه خارج میشود و در بخشهای دیگر هزینه میشود، بهینه کند تا مردم از آن بهرهمند شوند.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد هم گفت: کروکی آنلاین، پرداخت آنلاین خسارتها، اتصال برخط دستگاهها و نهادهای مرتبط با بحث بیمه با یکدیگر ازجمله اقدامات برای ایجاد تحول دیجیتال است که در تحقق این برنامهها عقبماندگی قابلتوجهی وجود دارد و این اقدامات باید متناسب و همجهت با مطالبات بحق سیاستگذاران و اسناد بالادستی اجرا شود تا بخشی از عقبماندگیهای بیمهای جبران شود.
رئیسکل بیمه مرکزی ایران گفت: فروش بیمهنامهها در ۷ماه امسال نسبت به مشابه سال قبل ۶۲درصد رشد داشته و به ۹۷هزار میلیارد تومان رسیده است.
دخل و خرج بیمهگران
رئیسکل بیمه مرکزی در این همایش عنوان کرد: ضریب نفوذ بیمه در ایران به ۲ درصد رسیده و سرانه حق بیمه در ایران ۳۲۳ دلار است؛ البته نسبت به ضریب جهانی پایین است، اما ضریب نفوذ بیمه در منطقه خاورمیانه ۱.۷درصد است. بهزادپور افزود: صنعت بیمه در سال گذشته ۱۱۵هزار میلیارد تومان حق بیمه تولید کرد که از این میزان ۶۵ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کرد و بقیه بهعنوان ذخیره اقتصاد و سرمایهگذاری هزینه شد.
بهگفته او، سال گذشته ۲۵میلیون وسیلهنقلیه و رانندگان آن، تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و بیش از یکمیلیون و ۴۶۷هزار مورد خسارت به ارزش ۲۳هزار میلیارد تومان پرداخت شده است و همچنین ۳۶۶۰ میلیارد تومان خسارت بدنی برای مسببان حادثه و کسانی که از محل حادثه گریخته بودند از طرف صنعت بیمه پرداخت شد. رئیسکل بیمه مرکزی ایران گفت: فروش بیمهنامهها در ۷ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۲ درصد رشد داشته و به ۹۷هزار میلیارد تومان رسیده است.
نظارت سختگیرانه بر بیمه
رئیسکل بیمه مرکزی با اعلام سختگیری بیشتر بر فعالیت شرکتهای بیمهای افزود: تلاش میکنیم که نظارت بر بیمهگران را آنلاین کنیم. مجید مشعلچی، قائممقام و سخنگوی بیمه مرکزی در پاسخ به سؤال همشهری با تأکید بر تغییر رویکرد نظارتی بر فعالیت شرکتهای بیمهای تأکید کرد: رویکرد نظارتی بیمه مرکزی سختگیرانهتر و پیشگیرانه خواهد شد و هدف ما صیانت از حقوق بیمهگزاران خواهد بود.
وی افزود: براساس مقررات موجود، زمان پرداخت خسارت در هر رشته بیمهای مشخص شده و شرکتهای بیمه موظف هستند پس از تکمیل پروندهها، خسارت را بهموقع پرداخت کنند؛ هرچند که برخی شرکتها در این زمینه تأخیر دارند که بیمه مرکزی از مدیران این شرکتها توضیح خواسته و به آنها تذکر جدی داده و قطعا با معاونان فنی و مدیران عامل این شرکتها برخورد خواهیم کرد.
4فرمان بیمهای رئیسجمهور
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در پیامی به همایش بینالمللی بیمه و توسعه با تأکید بر صیانت از حقوق بیمهگذاران 4فرمان بیمهای صادر و تأکید کرد: صنعت بیمه باید توسعه یابد و ابزارها و روشهای نوین بیمهای برای پوشش فعالیتهای دانشبنیان طراحی شود و مشوقهای لازم برای استفاده از آنها در شرکتهای دانشبنیان ارائه شود. وی افزود: از ایجاد انحصار در صنعت بیمه جلوگیری شود و مجوزهای لازم برای فعالیت شرکتهای نوپای بیمهای که به ارائه روشهای نوین میپردازند، فراهم شود.
به نوشته همشهری، رئیسجمهور گفت: از فناوریهای جدید و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات و هوشمندسازی در زنجیره ارزش خدمات با رویکرد انجام دقیق ارزیابی خسارتها و محاسبات و کاهش هزینههای بیمهای و افزایش دسترسی عموم مردم استفاده حداکثری صورت گیرد.
رئیسی با دادن ماموریت ویژه به وزارت اقتصاد، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه تأکید کرد: پوشش بیمهای لازم برای گسترش صادرات محصولات و خدمات فنی و مهندسی شرکتهای دانشبنیان فراهم شود و صنعت بیمه با برنامهریزی و رفع نقاط ضعف و تقویت قوتها، ارائه طرحهای اعتمادآفرین مبتنی بر نوآوریهای روز و ابزارهای دانشبنیان باید به بازیگر قوی در اقتصاد تبدیل شود.