دلار تا پایان آذر به 4٠ هزار تومان می رسد؟
یک اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه رشد قیمت دلار تا 40 هزار تومان در آذر ماه محتمل است، گفت: همه عوامل موجود اعم از تشدید فضای نااطمینانی در اقتصاد کشور و افزایش تقاضای مردم برای تبدیل پول خود به طلا و سکه و دلار در بازار موجب گرانی دلار و طلا و سکه در بازار شده است.
به گزارش بنکر (Banker)، قیمت دلار در بازار غیررسمی دوباره کانال شکنی کرده و مرز 38 هزار تومان را پشت سر گذاشته است؛ این در حالی است که دلار نسبت به روز گذشته که در رقم 36900 تومان بسته شد بیش از هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
نرخهای دیگر دلار همچون دلار نیمایی و دلار در بازار متشکل ارزی هم دیروز را با رشد قیمت پشت سر گذاشتند؛ به طوری که دلار توافقی به 35600 تومان و دلار نیما به 28570 تومان رسید اما سوال اصلی این است که افزایش قیمت دلار تا کی ادامه دارد و دلار با ورود به کانال جدید آیا مرز 40 هزار تومانی را تا آخر آذرماه پشت سر میگذارد؟
سهراب دل انگیزان، اقتصاددان و استاد دانشگاه رازی کرمانشاه در این رابطه به اقتصاد 24 میگوید: بازار دلار هوشمندترین و حساسترین بازار کنونی در اقتصاد کشور است و عجیب اینکه میزان حساسیت پذیری این بازار در طول یک سال اخیر و به خصوص در روزهای اخیر بسیار افزایش پیدا کرده است.
این اقتصاددان با بیان اینکه سفته بازان و فعالان بازار دلار و ارز به همه اخبار و اطلاعات، چه کوتاه مدت و چه بلندمدت توجه میکنند، ادامه داد: بازار دلار و ارز در طول روزهای اخیر شاهد جریانی از نااطمینانی مازاد بر قبل شده است. علاوه بر نااطمینانیهای قبلی اعم از تحریمها، اف ای تی اف و به بن بست رسیدن برجام، با رفتارها و تصمیماتی که در حوزه اقتصاد داخلی توسط مسئولان کنونی دیده میشود بازار احساس ناامنی بیشتری پیدا کرده است.
این اقتصاددان با اشاره به کسری بودجه حدودا 300 هزار میلیاردی دولت می گوید: هیچ بخشی از مصرف کنندگان بودجه حاضر نیستند صرفه جویی کرده و از دریافت بودجه چشم پوشی کنند. این موضوع به این معناست که تامین کسری بودجه باید از طریق چاپ پول یا از طریق روشهایی که نقدینگی را گسترش میدهد، اتفاق بیفتد.