تلاش برای تجاریسازی یک فریزر منفی 100 درجه قابل حمل
فناور برگزیده بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی در یک شرکت دانشبنیانT یک فریزر منفی ۱۰۰ درجه قابل حمل برای جابهجایی محصولات با ارزش زیستی طراحی کرده است.
دکتر میلاد اختراعی در گفتوگو با ایران اکونومیست، در مورد حوزه فعالیت پژوهشی خود توضیح داد: ما یک دستگاه فریزر قابلحمل منفی ۱۰۰ درجه پزشکی طراحی کردیم که یک محصول میانرشتهای در حوزه تجهیزات پزشکی است.
وی در مورد کاربرد این فریزر قابلحمل گفت: این دستگاه وسیلهای است برای حمل و نقل اعضای پیوندی بدن که نیاز به جابهجایی و نیاز به دماهای فوق سرد دارند. همچنین از این محصول میتوان برای جابهجایی واکسنهایی مانند واکسنهای کرونا که نیاز به دماهایی حدود منفی ۸۰ درجه دارند، استفاده کرد.
این دانشآموخته مهندسی برق و الکترونیک، با بیان اینکه ما پیش از این محصولی برای جابهجایی محلولهای زیستی با ارزش نداشتیم، اظهار کرد: پیش از این نمونههای زیستی با ارزش در کشور به روش سنتی از طریق یخدانها یا کلدباکسها و یخ خشک جابهجا میشدند.
وی ادامه داد: اما امروزه با طراحی این محصول که تاییدیه دانشبنیانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کرده، دستگاهی فریزر قابلحملی را در اختیار داریم و میتوانیم با آن اعضای پیوندی مثل قلب و کبد یا حتی نمونههای خونی و محلولهای زیستی با ارزش را جابهجا کنیم.
فناور برگزیده بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، خاطر نشان کرد که این محصول پروانه بهرهبرداری از سازمان صمت، ثبت اختراع و تاییدیه اداره تجهیزات پزشکی و تاییدیه دانشبنیانی را برای تولید و عرضه در بازار دریافت کرده است.
به گفته برگزیده ششمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در حوزه کسب و کارهای نوپا؛ این محصول برای اولینبار در ایران توسعه پیدا کرده و نمونه مشابه داخلی نداشته است. همچنین این محصول دو نمونه مشابه آمریکایی و دانمارکی در دنیا دارد.
این دانشآموخته مهندسی برق و الکترونیک در مورد روند تجاریسازی این محصول توضیح داد: گرفتن مجوزهای مختلف اولین قدم ما برای تجاریسازی این محصول بوده و در حال حاضر برای فروش این محصول با بسیاری از سازمانهای دولتی که تحت نظر وزارت بهداشت هستند، مانند سازمان انتقال خون، موسسه رویان و شرکتهای دانشبنیان تولید کننده ماده مؤثرههای دارویی؛ وارد مذاکره شدیم.
وی افزود: بزرگترین دستاوردی که تا کنون کسب کردیم، فروش بخشی از دانشفنی این محصول به یک بیمارستان در کشور کانادا بوده است.
اختراعی با اشاره به چالشهای این مسیر، گفت: اولین چالش برای ما، تیمسازی بود. چون به افرادی نیاز داشتیم که در این فضای آشفته، انگیزه خودشان را حفظ و با ما همکاری کنند. همچنین برای تهیه برخی از تجهیزات الکترونیکی با محدودیتهای ناشی از تحریمها مواجه شدیم؛ ولی خوشبختانه با نیروی جوان، مستعد و ماهری که در شرکت گرد هم آوردیم، این محصولات به صورت بومی شده در داخل شرکت تولید شد.