رهبر انقلاب: منظور دشمن از دگرگونی، تغییر هویت جمهوری اسلامی است/ مسائل اساسی باید با افکار عمومی مطرح شود


رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی در حرم مطهر رضوی، منظور دشمن از دگرگونی را تغییر هویت جمهوری اسلامی دانستند.

رهبر انقلاب: منظور دشمن از دگرگونی، تغییر هویت جمهوری اسلامی است

به گزارش راهبرد معاصر، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی خود در حرم مطهر رضوی و در جمع زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) سخنانی بیان کردند. محورهای این بیانات به شرح ذیل است:

- از پرودگار بزرگ سپاسگزاریم که بعد از یک محرومیت چند ساله، این توفیق را مجددا عنایت کرد که در خدمت مردم عزیز این شهر و زوار محترم که از نقاط مختلف کشور اینجا آمده اند، باشیم.

-اینجا برترین و بهترین نقطه کشور عزیز و پهناور ماست و خدا را سپاسگزارم که در این‌ مرکز مهم و بارگاه معنویت و محل تنزل ملائکه الهی با شما مردم عزیز و مومن و پرانگیزه ملاقات می‌کنم.

- از همه کسانی که در مهار این بیماری تلاش کردند صمیمانه تشکر می کنم، از محققانی که در آزمایشگاه های مختلف کشور، این ویروس منحوس را شناسایی کردند و برای آن واکسن تهیه کردند و کسانی که در مراکز دارویی و بهداشتی کشور، این واکسن را تولید و تکثیر کردند، تا پزشکان و پرستارانی که با رساندن این واکسن به مردم عزیز و علاقه مندان به تزریق واکسن کمک کردند، تا کسانی که به صورت داوطلب در کنار پزشک و پرستار به بیماران بودند و کسانی که در تهیه لوازم مصونیت از بیماری مثل واکسن، امکانات لازم که نیاز به تولید شود، همراهی کردند از همگی تشکر میکنم.

-موضوعی که برای بحث امروز انتخاب کردم برگرفته از دعای اول سال است، در دعا می خوانیم «یا محول الحول و الاحوال». بحث امروز من عبارت است از تحول و تغییر حال و تغییر وضع است، البته از خدا باید خواست لیکن تلاش باید کرد. دعا و تضرع و طلب از خدا آن وقتی اجابت می شود که انسان در راه آنچه که از خدا خواسته، قدم بردارد.

- در گذشته چندین بار در سخنرانی های عمومی در رابطه با تحول در جامعه ، نظام و کشور صحبت کردم، امروز با مقداری خصوصیات بیشتری صحبت خواهم کرد، این لازمه اهمیت مسئله است. مسائل اساسی باید با افکار عمومی‌مطرح بشود، افکار عمومی باید بانیاز های اساسی آشنا شود.

- اگر افکار عمومی استقبال نکند از یک فکر ،آن فکر به عمل و تحقق نمی رسد و صرفا یک امواجی در فضا خواهد بود. برای آنکه خواسته ها و مطالبات بزرگ تحقق یابد، باید با افکار عمومی مطرح بشود.

- تحول یعنی دگرگونی، مهمترین مسئله این است که چه چیزی را می خواهیم تحول یابد، دشمنان هم دنبال دگرگونی است، دگرگونی مورد نظر آنها درست نقطه مقابل آن چیزی است که مورد نظر ما است. آنها از این دگرگونی که مطرح می کنند که متاسفانه در داخل هم بعصی نیز به تقلید از آنها همان حرف را با تغیرات دیگر بیان می‌کنند مثل تغییر قانونی اساسی و تغییر ساختار نظام اسلامی ، این حرف دشمن است.گاهی عنصر داخلی از روی غفلت و بی توجهی وگاهی با انگیزه دیگر آن حرف را تکرار می‌کند.

- هدف دشمن حذف همه ی چیز هایی است که مردم را به یاد انقلاب و اسلام‌می اندازد. آنها با تکرار نام امام‌مخالفند، با مطرح شدن تعالیم امام مخالفند، با مسئله ولایت فقیه مخالفند با ۲۲ بهمن مخالفند، با روز قدس مخالفند، انتخابات جمهوری اسلامی و حضور پرشور مردم مخالفند. با هرچیزی که نشانه ای از اسلام انقلابی و جمهوری اسلامی در آن پررنگ است مخالفند. هدف دشمن تبدیل مردم سالاری اسلامی به یک حکومت باب میل استکبار است.

- استکبار در ایران خواستار حکومتی است که بتواند او را تهدید و تطمیع کند تا بتواند خواسته های خود را انجام بدهد.

- آنچه که من از تحول صحبت میکنم، عبارت است از تغییر بخش ها و نقاط معیوب چه در نظام اسلامی چه در جامعه ایرانی، ما نقاط معیوب داریم بخش های ضعیف داریم، ضعف هایی داریم که باید شناسایی شود و با اراده ای که کار آسانی هم‌نیست، با اراده ای قاطع ضعف ها برطرف شود و تبدیل به قوت شود.اگر ملتی به توانایی و استعداد خود اعتماد دارد ، قادر به اقدامات تحولی است، ملتی که به توانایی های خود اعتماد نفس دارد می تواند اقدامات تحولی را به خوبی به سرانجام برساند‌. این تحول به اعتماد به نفس ملی نیاز دارد و به هوشیاری هم نیاز دارد، اگر هوشیار نباشیم، به عنوان تحول و به نام تحول ممکن است به نقاط قوت خود ضربه بزنیم.

- باید ملاحظه کرد به نقاط قوت ضربه ای وارد نشود، اگر بخواهیم به نقاط قوت ضربه وارد نشود باید نقاط قوت را بشناسیم. نقاط قوت جامعه باید به درستی شناسایی شود. باید جوانان و صاحبان فکر بر روی نقاط قوت فکر کنند، من توقع ام از جوانان بسیار زیاد است.

- یکی از مهمترین نقاط قوت ملت ایران و جامعه اسلامی این است که جامعه اسلامی بنیه درونی اش قوی و مستحکم است. استحکام بنیه درونی نظام اسلامی و ملت ایران از نقاط قوت است. این قوت بنیه نظام اسلامی ناشی از ایمان است مردم ایران مردم مومنی هستند، حتی کسانی که به چشم ممکن است که به بعضی احکام اسلامی پایبندی درستی نداشته باشند، ایمان قلبی خوبی دارند. اما در ادامه عرض می کنم که نشانه این استحکام چیست؟ اولین نشانه غلبه ملت ایران بر زنجیره خصومت های پی در پی چند ده ساله است.

- ملت ایران، در مقابل این زنجیره طولانی توطئه های دشمن و حیله های دشمن توانست محکم بایستد، در مقابل کودتا ،تحریم و فشار های سیاسی و تهاجم رسانه ای ایستاد،این تهاجم رسانه ای بی سابقه است. در کدام توطئه های امنیتی کدام ملت بجز ملت ایران توانسته بایستد؟ این نشان دهنده این است که بنیه ملت ایران، قوی است‌.

- بعضی از کشور های اروپایی هم روسای جمهور آنها و روسای دولت آنها صریحا از این اغتشاشات که درصد اندکی از ملت ایران بودند، حمایت کردند، نه فقط حمایت زبانی، حمایت مالی و تسلیحاتی و امنیتی کردند و انواع و اقسام کمک ها را به اغتشاشات کردند و خود را اماده کردند که به خیال خود جمهوری اسلامی را ضعیف کند، هدف ضعیف کردند جمهوری اسلامی بود اما جمهوری اسلامی نشان داد که قوی است‌ بر چنین اغتشاشی فائق آمد و نشان داد به دنیا که قوی است.

- ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ از همه ۲۲ بهمن های سال های قبل پرشور تر و پر‌جمعیت تر بود این نشان دهنده استحکام درونی‌ملت ایران است‌.

- نشانه دیگر، پیشرفت های بزرگ ملت ایران است. در چنین شرایطی ملت ایران پیشرفت پیدا کرد در حوزه علم‌، فناوری پیشرفت کرد و در بعضی از حوزه های علمی در ردیف های اول دنیا قرار گرفت. در نانو، زیست فناوری و در بخش سلامت پیشرفت های ایران از بسیاری از کشور های دنیا بهتر و چشمگیر تر بود. در بخش هسته ای، هوا فضا و دفاعی ایران‌ به پیشرفت های خوبی دست یافتیم. دنیا دانشمند های جوان دنیا را تحسین کرد. پیشرفت در حوزه زیرساخت های کشور در جاده، ریل آبرسانی و سد سازی در ساخت پالایشگاه و بیمارستان را که بسیاری از انها در سال ۱۴۰۱ را شاهد بودیم. پیشرفت در حوزه روابط خارجی را شاهد بودیم.

- غرب فشار آورد که ایران را منزوی کند، انزوا در اصطلاح سیاست خارجی یعنی قطع رابطه با کشورها، اما آنچه که اتفاق افتاد نتیجه عکس داد، بله رابطه ما با غربی ها ضعیف شد اما رابطه خود را با آسیا محکم تر کردیم. بعد از این هم ادامه خواهیم داد. ما ارتباط سیاسی و اقتصادی و فنی و علمی را با بخش مهم‌ کشور های آسیا ادامه خواهیم داد‌ و در بخشی از پیمان های مهم عضو شدیم.

- ما با اروپا قهر نیستیم هرکدام از دولت های اروپایی که سیاست های آمریکا را کورکورانه تبعیت نکند حاضریم با آنها کار کنیم‌.

- نظام اسلامی ،جمهوری اسلامی است نه جمهوری باید ضربه ببیند نه اسلامی.

- تحول ناظر بر تغییر نقاط ضعف است. اگر ما در کشور ۴_۵نقطه ضعف مهم داشته باشیم در راس آنها مسئله اقتصاد کشور است، اقتصاد از نقاط ضعف است.

- مهمترین مشکل اقتصادی تصدی گری دولتی است. در دهه ۶۰ بیشترین توجه به این‌مسئله بود که کلید اقتصاد کشور را به دولت بسپریم این به اقتصاد ضربه زد‌ . مهترین نقطه ضعف تصدی گری افراطی دولت است‌.

- مهترین مشکل ما در اقتصاد، دولتی بودن اقتصاد است. در اعلام سیاست های اقتصادی اصل ۴۴ این با دقت با کمک کارشناسان متعدد کار شد و ابلاغ شد سیاست ها، این سیاست ها بنایش بر این بود که مدیریت ها و فعالیت های اقتصادی مورد نیاز مردم را به مردم بسپریم. بخش های مهم اقتصاد باید در اختیار مردم باشد ، بنگاه ها و شرکت های دولتی و شرکت های شبه دولتی که با تعبیر زشت خصومتی یاد می شود، تعبیر خوبی نیست ، اینها باید با بنگاه های خصوصی رقابت نکنند، بگذارند مردم تولید را انجام بودند، به این نیت سررشته را به دولت دادیم که عدالت اقتصادی برقرار شود که این عدالت اقتصادی برقرار نشد‌ .دولت تصدی گری را باید کم کند و نظارت را زیاد کند‌.

- دولت یکی از کارهایش این است که با دقت و مراقبت و نظارت لازم‌، مدیریتی های اقتصادی را به مردم محول کند.

- عیب مهم دیگر اقتصاد، وابستگی به صادرات نفت خام است‌. بند ناف اقتصاد را باید از صادرات نفت خام ببریم.یکی دیگر از مشکلات اقتصاد وابستگی به دلار است.

- بنگاه ها و شرکت های دولتی و شرکت های شبه دولتی که با تعبیر زشت خصومتی یاد می شود، تعبیر خوبی نیست ، اینها باید با بنگاه های خصوصی رقابت نکنند، بگذارند مردم تولید را انجام بودند. به این نیت سررشته را به دولت دادیم که عدالت اقتصادی برقرار شود که این عدالت اقتصادی برقرار نشد‌ .دولت تصدی گری را باید کم کند و نظارت را زیاد کند‌.

- به رشد اقتصادی سریع و مستمر نیاز داریم و این با کمک و هدایت مردم برای افزایش تولید میسر می شود‌. مسئولان مردم را به ایفای نقش مولد در اقتصاد ترغیب کنند و برای بخش خصوصی باید اعتماد ایجاد شود‌.

- یکی از اشکالات مهمی که داریم این است که بر راه های مشارکت عموم مردم در مسایل اقتصادی فکر نشده است. هرکجا مردم وارد شدند پیشرفت کردیم و پیروز شدیم‌.

- یکی از مشکلات اقتصاد کشور ، کم تحرکی در تجارت خارجی است. امروز در تجارت خارجی تحرک کمی داریم و روش ها بعضا نادرست است و این نیاز به تحول دارد.

- بخش دیگر که به تحول نیاز دارد و باید مورد توجه مجلس باشد، تحول در بخش تقنین و قانون‌گذاری است.

- سیاست های کلی تقنینی ابلاغ شده است و اینها باید مورد توجه باشد و قانون‌گذاری به شکل کامل و سنجیده تر از آنچه که امروز هست ، انجام شود‌. یکی از چیز هایی که بین قوه مجریه و قوه مقننه در دولت های مختلف محل اختلاف بوده ، این است که گاهی در قانون بودجه، در مجلس، هزینه های قطعی تصویب می شود و درامد های غیر قطعی در مقابل آن قرار داده می شود که کسری بودجه را به همراه دارد.

- می‌خواهند نرم‌افزار قدرت ملی کشور را از دست ملت بگیرند و بی اثر کنند، این‌نرم‌افزار ایمان و ارزش های ملی و اعتقاد های مردم است.

- در جنگ ترکیبی دشمن از رسانه، عامل فرهنگی و عامل امنیتی و نفوذ و عامل اقتصادی استفاده می‌کند تا ملت را در محاصره قرار دهد‌ و دچار یاس کند‌.

- سعی میکنند ملت را از راه های اطلاع رسانی جدا کنند، به رادیو و تلویزیون و ابزار های اطلاعی مردم را بد بین‌میکنند. می‌گویند به حرف های رهبری گوش نکنید حرف های رهبری تکراری است، آیا تکراری است‌؟

- سالهاست که جبهه دشمن با صدای بلند اعلام‌می‌کند که می خواهیم‌جمهوری اسلامی را به زانو درآوریم، رهبری در مقابل می‌گوید غلط می کنید. این تکرار نیست، استقامت است.

- مردم به همه کسانی که در اغتشاشات اخیر تحرک ایجاد کردند و از آنها حمایت کردند، ملت ایران به همه آن‌ها سیلی زد‌ . به حول و قوه الهی در آینده هم‌ملت ایران به دشمنان خود سیلی خواهد زد‌.

- قاطعا اعلام‌می‌کنم ملت ایران قوی است، ملت ایران در حال پیشرفت است، ملت ایران قادر به رفع عیوب خود و ایجاد تحول است. ملت ایران جبهه مقاومت را حمایت‌ می‌کند.

- صریحا می‌گوییم که حضور در جنگ‌ اوکراین را قاطعانه رد می‌کنیم. ما هیچ‌مشارکتی نداریم، جنگ‌ اوکراین را آمریکا برای گسترش ناتو به شرق ایجاد کرد‌ و بیشترین سود و بهره را از جنگ‌ اوکراین می‌برد.

- بعضی عیوب هم در مردم است که باید برطرف شود و مرتبط با مسائل اقتصادی است یکی از آنها اسراف است.

- یکی از مشکلات دیگر بین‌ما مردم، تجمل گرایی افراطی است، همین است که ازدواج را با مشکل مواجه کرده است. از این‌مسابقه تجمل گرایی باید بیرون بیاییم. یکی دیگر از عیوب ما این است که در رابطه با تولیدات داخلی تعصب نداریم.

- یک توصیه مهم‌من به کسانی است که رسانه در اختیار دارند و توانایی سخن با مردم دارند، توصیه مهم من به آنها امید آفرینی است، دشمن سعی می‌کند جوانان را ناامید کند باید متقابلا امید آفرینی کنیم. مسائل امیدزا در کشور کم‌نیست. امید آفرینی خود فریبی نیست. درست است ضعف ها باید بیان شود ولی در کنار بیان ضعف باید امید آفرینی هم بشود‌.

- آمریکا نه می‌تواند در منطقه بماند و نه می‌تواند از منطقه برود ولی راه ما روشن است و بصیرت ما پا برجاست و گام های ما استوار است و دشمن ما دچار ضعف است./ برنا


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس نوشته مادر ؛ 70 عکس نوشته در مورد مادر غمگین و عاشقانه