شرکت های بالغ دانش بنیان می توانند اقتصاد کشور را متحول کنند


شرکت های بالغ دانش بنیان می توانند اقتصاد کشور را متحول کنند

رئیس کمیته علمی رویداد فینوتکس گفت: در بسترسازی حوزه دانش بنیان توانسته ایم به تاثیرگذاری در اقتصاد کمک بزرگی کنیم.به گزارش سیناپرس،معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امروز (یکشنبه) میزبان نشست خبری اولین دوره رویداد بین‌المللی...

رئیس کمیته علمی رویداد فینوتکس گفت: در بسترسازی حوزه دانش بنیان توانسته ایم به تاثیرگذاری در اقتصاد کمک بزرگی کنیم.

به گزارش سیناپرس،معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری امروز (یکشنبه) میزبان نشست خبری اولین دوره رویداد بین‌المللی تامین‌مالی نوآوری و فناوری (فینوتکس) با حضور محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران، هاشم آقازاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، محمدمهدی فریدوند رئیس انجمن صنفی صندوق‌های پژوهش و فناوری و نهادهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر، سجاد عباسی دبیر رویداد اینوتکس، علیرضا دلیری رییس کمیته علمی رویداد اینوتکس بود.

دلیری، رئیس کمیته علمی رویداد فینوتکس امروز صبح در نخستین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری گفت: سال 1386 معاونت علمی و فناوری که بر اساس حکم مقام معظم رهبری شکل گرفت تا مساله نوآوری و فناوری متولی داشته باشد. درتولید علم به محصول نقص داشتیم. تحقیقات خوبی انجام می دادیم اما محصولی ملموس نداشتیم. در دولت نهم و دهم بیشتر ساختارها ایجاد شدند. قانون دانش بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی شکل گرفت. اما امروز باید بستر حمایتی برای بحث دانش بنیان شرکت ها داشته باشیم. در این بین بحث حمایت از منابع مالی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی افزود: در ابتدای شکل گیری این معاونت با چالش بی اعتمادی نهادهای مالی به جوانان صاحب فکر و اندیشه و دارایی های علمی و نا مشهود مواجه بودیم. مدیر عامل بانک ها تسهیلاتی به شرکت های دانش بنیان ارائه نمی دادند. کسی حاضر نبود منابع خودش را تزریق این حوزه کند. اعتقاد داشتند این افراد و پروژه ها بسیار پر ریسک هستند اما اکنون بانک ها و نهادهای بورسی و بیمه ایده ها و طرح های این جوانان را می پذیرند. بانک هایی که حاضر نبودند از ایده های این جوانان حمایت کنند امروز به صورت ماهیانه پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان دارند. بانک ها امروزه در ارائه تسهیلات به دانش بنیان ها برهم سبقت می گیرند. این اعتماد در بانک ها ایجاد شده است.

وی اظهارداشت: در بازار سرمایه نیز اتفاق های خوبی در این زمینه رخ داده است. در بحث بیمه بحث کاغذ حذف و بحث ارزش گذاری ها ایجاد شد. در دوره جدید فعالیتی معاونت، تحول موثرتری در پیش رو داریم. اقتصاد دانش بنیان، در راستای حمایت از اقتصاد از دانش بنیان، شرکت های بالغ و امکان تاثیرگذاری دارند باید اقتصاد را متحول کنند.

دلیری بیان کرد: قانونی پیرامون این مساله قابلیت استفاده ایجاد شده است. عنوان معاونت نیز تغییر یافت. معاونت علمی طبق این قانون متولی اقتصاد دانش بنیان است و فناوری های این حوزه را باید مدیریت کند. اکنون حوزه اقتصادی کشور را نیز بر بستر اقتصاد دانش بنیان مدیریت کند. خوشبختانه ما توانسته ایم در بسترسازی حوزه دانش بنیان کشور به تاثیرگذاری در اقتصاد کمک کنیم.

رئیس کمیته علمی رویداد فینوتکس یادآورشد: در ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان به بحث اعتبار مالیاتی اشاره شده است. این مساله می تواند در بحث اقتصاد دانش بنیان کمک موثری داشته باشد.

وی گفت: یکی از راه های تامین مالی، استفاده از منابع مالی شرکت های بزرگ، سنتی یا سرمایه های بالا و بورسی هستند. این شرکت ها می توانند مالیات خودشان را در حوزه دانش بنیان سرمایه گذاری کنند. امیدواریم در این رویداد به این موضوع بیشتر بپردازیم تا این شرکت ها گامی در تحول اقتصاد بردارند.

دلیری افزود: شرکت های ارزش گذاری و اعتبار سازی می توانند در تامین مالی بسیار راهگشا باشند. در گذشته بانک ها به دارایی همه این شرکت ها به عنوان دارایی های فیزیکی نگاه می کردند در حالی که شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها، دارایی های نامشهود محسوب می شدند. در گذشته این مساله وجود نداشت اما اکنون در قانون ذکر شده است و نهادهای مالی باید از دارایی های نامشهود به عنوان دارایی های شرکت های دانش بنیان در پرداخت تسهیلات استفاده کنند. این مساله اتفاق خوبی در بحث تسهیلات و ورود این شرکت ها به بازار سرمایه است. سال گذشته یکی از استارتاپ ها بیش از هفتاد درصد دارایی نامشهود داشت.

گزارش: فرزانه صدقی


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین