علائم پارگی تاندون در نقاط مختلف بدن و نحوه درمان


علائم پارگی تاندون دارای یک دسته بندی می باشد که پارگی تاندون دست، پارگی تاندون مچ پا، پارگی تاندون آشیل، پارگی تاندون آرنج و پارگی تاندون زانو را شامل می شود. امیدوارم این مطلب مورد پسند شما قرار گیرد.

التهاب تاندون یا تاندونیت، به التهاب پیوند اصلی میان استخوان ها و عضلات می گویند و بیشتر در تمام اندام اتفاق می افتد، که موجب درد شدید در آن ناحیه آسیب دیده می شود. دو نوع پارگی تاندون وجود دارد. پارگی تاندون جزئی که تنها به بافت صدمه می رساند. ما در این مطلب علائم پارگی تاندون را بیان می کنیم.

معرفی علائم پارگی تاندون

آشنایی با علائم پارگی تاندون

تاندون ها بافت هایی هستند که شکل آن ها به رشته های نازک شباهت دارد و برای اتصال استخوان به ماهیچه در بدن وجود دارند. این تاندون ها مقاومت بالایی در برابر کشش دارند. تاندون ها به شکل کلی از کلاژن ایجاد شده اند و که این ساختار رشته ای به طور موازی کنار هم قرار دارند. تاندون ها به طناب شباهت دارد و سفید رنگ هستند و می توانند در اندازه های گوناگونی با طول و ضخامت متفاوت باشند. فرق رباط با تاندون در این است که رابط موجب اتصال دو استخوانبه هم می باشد ولی تاندون موجب اتصال یک ماهیچه به استخوان است.

پارگی تاندون می تواند در نواحی گوناگونی از بدن با علائم مختلفی اتفاق می افتد که در ادامه با بیان این نواحی به نشانه های متفاوتی که پارگی تاندون در هر ناحیه خواهد داشت، که به طور معمول در بین آن ها درد و تورم و محدودیت حرکت مشترک است می پردازیم:

پارگی تاندون پا

حال علائم پارگی تاندون پا را توضیح می دهیم. زمان وقوع صدمه می تواند بسیار دردناک باشد و قسمت آسیب دیده به شدت درد می گیرد. به طور معمول وقتی که بیمار بخواهد پای خود را تکان دهد یا روی آن بایستد، درد بیشتری را تجربه می کند. قسمت آسیب دیده به طور معمول ورم کرده و قرمز یا کبود می شود و امکان دارد قسمت های اطراف آن گرم تر از حالت عادی شود. بیمار به طور معمول از انجام حرکاتی که پیش از این به راحتی انجام می دهد، باز می ماند و زمان ایستادن، احساس خستگی و لرزش می کند.

معرفی نشانه های پارگی تاندون

پارگی تاندون آرنج

وقتی که تاندون آرنج پاره می شود و آسیب می بیند، در این ناحیه درد و تورم به همراه کبودی وجود خواهد داشت. برخی مواقع این مشکل با چرخش آرنج به بیرون بوده و درد به اندازه ای زیاد است که شخص نمی تواند آرنج خود را خم کند یا حتی کوچکترین لمس در قسمت شخص دچار درد می شود.

پارگی تاندون زانو

وقتی که دچار پارگی تاندون زانو می شوید این درد فعالیت زانو را محدود می کند و باعث احساس درد در قسمت زیر و جلوی زانو می شود. به طور معمول اشخاص پس از بیدار شدن بیشتر احساس خشکی زانو دارند و این یکی از نشانه های شایع می باشد. اشخاصی تاندون آن ها آسیب می بیند احساس خشکی در این زمینه دارند.

پارگی تاندون شانه

در این قسمت علائم پارگی تاندون شانه را توضیح می دهیم. شخص به طور معمول در قسمت شانه به تورم دچار می شود که به طور معمول تورم و درد با هم همراه هستند. برخی مواقع از شدت درد و ورم شخص قادر نیست شانه خود را تکان بدهد و یا وقتی که دستش را به عقب یا بالا دراز کند درد خیلی شدیدی احساس می کند. که برخی مواقع این درد صدای شکستن قلنج را هم می دهد.

بررسی علائم پارگی تاندون

پارگی تاندون آشیل

پارگی این تاندون دردی به همراه دارد که به طور معمول شدید بوده و فروکش می کند و به قسمت های دیگری مثل ساق پا و ران انتقال پیدا می کند. از جمله نشانه های پارگی تاندون آشیل کبودی در پاشنه پا به همراه ورم است و شخص معمولا نمی تواند روی پاشنه پا پنجه پا بایستد و رد مجموع راه رفتن برای شخص دشوار است.

پارگی تاندون مچ پا

به طور معمول نشانه های این پارگی درد و ورم مچ پا است و می تواند موجب شود شخص به سختی راه برود. وقتی که این اشخاص راه می روند متوجه می شوند که به درستی نمی توانند راه بروند. اشخاص برخی مواقع می بینند که مچ پای آن ها بیرون آمده است که این نیز برگرفته از تورمی است که در مچ پا وجود دارد.

پارگی تاندون دست

پارگی این تاندون باعث ناتوانی در حرکت انگشت ها می شود و وقتی که شخص انگشتان خود را خم می کند به شدت احساس درد خواهد کرد. البته این درد برخی مواقع تورم را به همراه دارد. بر خی مواقع نیز پارگی تاندون به مفصل یک انگشت مربوط بوده است و در انتهای همان انگشت ورم را مشاهده می کنیم.

علامت های پارگی تاندون

معالجه

ممعالجه پارگی تاندون پا به درجه صدمه، سلامت کلی بدن و آمادگی جسمی شخص بستگی دارد. در هر صورت درمان های زیر به بیمار پیشنهاد می شود:

کمپرس یخ: کمپرس آب یخ می تواند برای رفع درد و ورم قسمت آسیب دیده تا اندازه ای تاثیر داشته باشد. مقداری یخ درون یک کیسه قرار داده و دور آن حوله یا پارچه ای ببندید. درست بعد از وقوع صدمه به مدت ۲۰ دقیقه روی محل بگذارید. همچنین ۳ تا ۴ بار در روز تکرار کنید. از گذاشتن یخ مستقیما روی محل اجتناب کنید. بعد از بهبودی کامل توصیه می شود برای مدتی جهت اطمینان، پس از انجام فعالیت ورزشی، از کمپرس آب یخ استفاده کنید.

استراحت: توصیه می شود مدتی از انجام فعالیت های بدنی که به قسمت آسیب دیده فشار وارد می کند، پرهیز کنید.

آتل یا گچ گرفتن:

پزشک در گام اول پارگی تاندون ها تشخیص می دهد. احتمالا برای ثابت نگه داشتن پا و بهبود سریعتر، پیشنهاد بستن آتل می دهد و یا پا را گچ می گیرد.

استفاده داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) : داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن‌ می توانند از شدت درد و ورم بعد از صدمه کم کند. دوز مصرفی مناسب و مدت زمان مورد احتیاج برای استفاده دارو، توسط پزشک تجویز می شود.

فیزیوتراپی و نرمش: نرمش هایی که موجب کشش ماهیچه های ساق پا شوند می توانند در جریان بهبودی تاثیر داشته باشند. برای آغاز، یک فیزیوتراپ به بیمار آموزش های ضروری را برای انجام درست حرکات کششی می دهد.

بیان علائم پارگی تاندون

تزریق کورتون: تزریق کورتون از التهاب و درد قسمتی که صدمه وارد شده است کم میکند. پزشک قادر است نوع و مقدار کورتون مورد احتیاج را برای بیمار تجویز کند.

جراحی: اگر تاندون پا به طور کامل گسسته باشد و درد و ورم در قسمت پشت پا ادامه داشته باشد، برای ترمیم یا تعویض تاندون پا جراحی تنها راه معالجه است. همچنین جراحی به منظور برداشتن بافت ملتهب اطراف تاندون یا تغییر وضعیت ماهیچه یا استخوان که تاندون به آن متصل است، توصیه می شود.

حال که این مطلبی خاتمه یافت برای آشنایی بیشتر با مطالبی در حوزه بیماری ها بر لینک های درد ساق پا و درد دست چپ کلیک کنید.

منبع : آرگا

برچسب :


دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ