نقش موز سبز در جلوگیری از ابتلا به سرطان
بخش علمی خبرگزاری اسپوتنیک از قول دانشمندان تغذیه نوشته که خوردن موز سبز ممکن است از انسان در برابر برخی از انواع سرطانها محافظت کند.
تاکنون دانشمندان توصیههای زیادی در مورد نحوه پیشگیری از سرطان داشتهاند؛ با این حال به نظر میرسد این پیشنهاد جدید یکی از سادهترین توصیهها برای محافظت از سرطان است.
بر اساس مطالعات جدیدی که نتایجش در مجله تحقیقات پیشگیری از سرطان منتشر شده، مشخص شده است که خوردن یک موز خام در روز میتواند سرطان را کاملاَ از بین ببرد.
طبق یافتههای جدید دانشمندان، افرادی که از نظر ژنتیک و ارثی ریسک بالایی برای سرطان دارند، ممکن است با استفاده از یک رژیم غذایی غنی از نشاسته مقاوم از ابتلا به سرطان جلوگیری کنند. در این تحقیق علمی آمده که رژیم غذایی غنی از نشاسته مقاوم در میوههای نارس، به ویژه موز، در دسترس است.
این نتیجه از تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده از حدود ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به سندرم لینچ- که یک بیماری ژنتیکی است که افراد را مستعد ابتلا به سرطان میکند- به دست آمده است.
طبق این تحقیق اگرچه خوردن یک موز نارس در روز خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش نمیدهد، اما همین رژیم غذایی در کاهش ۶۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان در سایر قسمتهای بدن کاملاً موثر است. نتایج این رژیم غذایی محافظتی به خصوص در مورد سرطانهای مری، معده، مجاری صفراوی، پانکراس و اثنیعشر قوی و موثر ارزیابی شده است.
پروفسور جان ماترز، متخصص تغذیه انسان در دانشگاه نیوکاسل در این زمینه میگوید: «این یک یافته بسیار مهم است، زیرا تشخیص سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی همواره دشوار است و اغلب زود تشخیص داده نمیشوند».
کارشناسان همچنین امیدوارند که این رژیم بتواند برای افراد عادی نیز به اندازه کسانی که به سندرم لینچ دچارند، مفید باشد.