مزایای اسفناج که شما را شگفت زده میکند
از بین تمام سبزیجات سبز برگ، اسفناج یکی از بهترین آنهاست. شما میتوانید آن را به اسموتیها اضافه کرده، در سالاد سرد نوش جان کنید، آن را بخارپز کرده و به عنوان غذا تفت دهید، علاوه بر این میتوانید آن را سرخکرده و حتی آن را در براونی...
از بین تمام سبزیجات سبز برگ، اسفناج یکی از بهترین آنهاست. شما میتوانید آن را به اسموتیها اضافه کرده، در سالاد سرد نوش جان کنید، آن را بخارپز کرده و به عنوان غذا تفت دهید، علاوه بر این میتوانید آن را سرخکرده و حتی آن را در براونی مخلوط کنید.
همچنین اسفناج فواید متعددی برای سلامتی دارد.
این سبزی حاوی ویتامینها و آنتی اکسیدانهایی است که از بدن در برابر بیماریهای مزمن محافظت کرده و سلامت مغز، قلب و عروق و چشم را تقویت میکند.
در اینجا شش مزیت اصلی اسفناج آورده شده است که شما را شگفت زده میکند و بدون شک آن را در وعدههای غذایی و میان وعدههایتان قرار میدهید.
مزایای اسفناج که شما را غافلگیر میکند
سرشار از مواد مغذی
سه فنجان اسفناج خام ۲۰ کالری، کمتر از یک گرم چربی، دو گرم پروتئین، سه گرم کربوهیدرات و دو گرم فیبر دارد.
اسفناج اگرچه کالری پایینی دارد، اما سرشار از مواد مغذی است.
سه فنجان اسفناج بیش از ۳۰۰ درصد از میانگین ارزش روزانه ویتامین K را به بدنتان میرساند.
سبزی برگ آن نیز به ترتیب بیش از ۱۶۰ درصد و ۴۰ درصد از مقادیر روزانه ویتامین A و ویتامین C را تامین میکند.
بهتر است بدانید که ویتامینهای K و A باعث استخوانهای قوی شده و ویتامین C به بهبود زخمها کمک میکند.
اسفناج همچنین حاوی ۴۵ درصد از متوسط روزانه فولات است.
سرشار از آنتی اکسیدان
اسفناج علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی، آنتیاکسیدانهایی دارد که با ضد التهاب و بیماریها مبارزه میکند.
برخی از آنتی اکسیدانهای اسفناج عبارتند از کامفرول، کورستین، میریستین و ایزورامنتین که به عنوان فلاونوئیدها نیز شناخته میشوند.
کمک به محافظت از بدن در برابر بیماریها
اثرات محافظتی اسفناج میتواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. همچنین باعث ترشح هورمونهای سیری میشود که باعث میشود احساس سیری بیشتری داشته باشید.
این سبزی به مهار بیماریهای مزمن از جمله بیماری قلبی، سرطان، دیابت نوع ۲ و چاقی کمک کند.
سلامت مغز
اثرات ضد التهابی اسفناج، برای محافظت از مغز عالی است.
افرادی که روزانه یک تا دو وعده سبزیجات میخورند، تواناییهای شناختی مشابهی با افرادی که ۷.۵ سال از آنها کوچکترند؛ دارند.
مدیریت فشار خون
اسفناج منبع نیترات است که رگهای خونی را باز یا گشاد میکنند. این سبزی جریان خون را بهبود بخشیده و استرس بر قلب را کاهش میدهد.
نوشیدنی اسفناج و آب چغندر نیز فشار خون را کاهش میدهد.
سلامت چشم
یکی از آنتی اکسیدانهای اسفناج، لوتئین، خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (AMD) را کاهش دهد.
در یک تحقیق افرادی که روزانه ۷۵ گرم اسفناج حاوی ۱۰ میلی گرم لوتئین مصرف میکردند، به مدت دو ماه مورد بررسی قرار گرفتند. مصرف اسفناج غنی از لوتئین باعث افزایش سطح لوتئین خون و افزایش تراکم نوری رنگدانه ماکولا (MPOD) شد.
رنگدانه ماکولا مثل عینک آفتابی برای محافظت از چشم عمل میکند.
چگونه اسفناج بخوریم که مواد مغذی آن از بین نرود؟
تحقیقات نشان میدهد که نپختن این سبزی باعث حفظ محتوای لوتئین آن میشود. پس از پختن اسفناج با استفاده از روشهای مختلف، محتوای لوتئین کاهش مییابد.
بنابراین، مصرف اسفناج به صورت خام مهم است. مثلاً اسفناج را به همراه چربیهای سالم مانند آووکادو یا کره بادام به اسموتی اضافه کنید.
علاوه بر این استفاده از سبزیجات در مایکروویو بهترین راه برای حفظ ویتامین K.10 است.
بلانچ کردن یا افزودن سبزیجات به آب جوش برای جدا کردن پوستشان، محتوای ویتامین C را کاهش میدهد.
بخارپز کردن سبزیجات بهترین راه برای حفظ ویتامین C است.
پخت و پز باعث کاهش سطح ویتامین E اسفناج میشود اما محتوای ویتامین A را افزایش میدهد.
بنابراین، برای بهترین نتیجه، آن را به روشهای مختلفی مصرف کنید. چند بار اسفناج خام بخورید و برخی روزها اسفناج پخته شده. اما از پختن بیش از حد سبزیجات پرهیز کنید.
منبع: health