مهمترین خاصیت های کنجد برای سلامتی
دانه کنجد از فواید شگفت انگیزی برخوردار است و نقش مهمی را در سلامت پوست و بدن ایفا می کند و جزو خوراکی های قدیمی روی کره زمین محسوب می شود، در این مقاله به خواص کنجد می پردازیم.
دانه کنجد برگرفته از گیاه کنجد است و در واقع به عنوان یکی از قدیمی ترین گیاهان روغنی در دنیا به شمار می رود که در هر نوع آب و هوایی قابل رشد است و از مزایای زیادی برای سلامت بدن برخوردار است و به رنگ قهوه ای، سفید و سیاه در طبیعت دیده می شود.
خواص کنجد بر سلامت بدن
دانه کنجد به عنوان یکی از بهترین انواع دانه های روغنی خوراکی سرشار از پروتئین محسوب می شود و می توان بدون پوست یا با پوست تهیه شود و در واقع یکی از روغن های سالم و پر کاربرد در آشپزی می باشد، در ادامه مطلب شما را با خواص کنجد آشنا خواهیم کرد.
-
جلوگیری از دیابت
کنجد به دلیل دارا بودن منیزیم و دیگر مواد مغذی از بدن در مقابل دیابت محافظت می کند همچنین استفاده از روغن کنجد در افراد مبتلا به دیابت سبب کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما می شود.
-
پایین آوردن چربی خون
وجود دو ماده به نام سسامین و سسامولین در کنجد سیاه نقش مهمی را پایین آوردن چربی خون ایفا می کند زیرا، سرشار از فیبر رژیمی می باشد همچنین کنجد سیاه داری فیتو استرول که نوعی ترکیبات گیاهی است می باشد و به ساختار کلسترول شباهت دارد که مصرف این دانه علاوه بر کاهش کلسترول بد خون به کاهش خطر پیشرفت برخی از سرطان ها نیز کمک می کند و در بین دانه ها و مغز ها بالا ترین میزان فیتو استرول را دانه کنجد برخوردار است.
-
کاهش اضطراب
دانه کنجد به دلیل داشتن کلسیم و منیزیم به عنوان یک ماده ضد استرس محسوب می شود علاوه بر این مصرف این دانه به تولید سروتونین کمک می کند که در نتیجه سبب کاهش درد، بهبود خلق و خو و خواب عمیق می شود.
-
درمان کم خونی
دانه های کنجد دارای مقادیر فراوانی آهن است در نتیجه برای آن دسته از افرادی که از کم خونی رنج می برد دانه بسیار مفیدی است.
-
سلامت نوزادان
به منظور رشد و خواب نوزادان ماساژ روغن کنجد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است همچنین به منظور از بین بردن جوش های روی پوست کودک به خصوص ناحیه که پوشک وجود دارد می توانید با روغن کنجد ماساژ دهید و همچنین به رفع خشکی پوست کودک نیز کمک می کند.
-
درمان مشکلات گوارشی
دانه های کنجد دارای مقادیر زیادی فیبر است و همانطور که می دانید فیبر به هضم غذا کمک شگفت انگیزی می کند زیرا باعث دفع مواد زائد و تسهیل حرکت از روده بزرگ می شود و در نتیجه سبب کاهش یبوست و دیگر مشکلات گوارشی می شود.
-
بهبود مشکلات پوستی
دانه های کنجد به دلیل اینکه از خواص ضد التهابی زیادی بهره مند است به منظور بهبود قرمزی پوست و دیگر مشکلات پوستی بسیار مفید است علاوه بر این، دانه کنجد به از بین بردن عفونت های پوستی کمک زیادی می کند، همچنین دانه های کنجد به خاطر داشتن SPF از پوست در برابر اشعه UV و رادیکال های آزاد محافظت می کند فقط کافی است دو قاشق غذا خوری از دانه های کنجد پودر شده را با یک قاشق غذا خوری روغن زیتون ترکیب نمایید سپس بر روی پوست خود قرار دهید، از این روش هفته ای یک تا دو بار استفاده نمایید.
-
تقویت گردش خون
از دیگر خواص شگفت انگیز دانه های کنجد کمک به بهبود گردش خون است و همچنین بدن را از سموم پاکسازی کرده و باعث از بین بردن استرس مزمن و افسردگی در فرد می شود.
-
بهبود رشد فولیکول های مو
روغن دانه کنجد مواد مغذی مورد نیاز پوست سر و مو را تامین می کند و از اسید های چرب امگا برخوردار است، در نتیجه به تغذیه ریشه های مو کمک می کند همچنین سبب افزایش گردش خون و رشد فولیکول های مو می شود، می توانید دو قاشق چای خوری روغن کنجد را با یک قاشق غذا خوری ژل آلوئه ورا و دو تا سه قطره روغن اسانس رزماری مخلوط کرده سپس ترکیب حاصل را بر روی پوست سرتان بمالید و شروع به آرام ماساژ دادن کنید.
نکته : به منظور دریافت نتیجه بهتر این روش را دو تا سه بار در هفته می توانید انجام دهید و البته موهایتان را با شامپو و نرم کننده فاقد مواد شیمیایی بشویید.
-
سلامت استخوان ها
دانه های کنجد دارای مقادیر فراوانی روی، فسفر و کلسیم می باشد به همین دلیل به افزایش تراکم و سلامت استخوان ها کمک شگفت انگیزی می کند، از این رو مصرف دانه های کنجد به صورت منظم از کمبود های بدن به منظور سلامت استخوان ها جلوگیری کرده و در نتیجه برای آن دسته از افرادی که از بیماری استخوانی رنج می برند بسیار مفید می باشد و همچنین مانع از بروز پوکی استخوان می شود.
-
بهبود آرتریت
مس موجود در دانه های کنجد از آرتریت جلوگیری می کند و همچنین به بهبود درد های ناشی از آن کمک می کند، علاوه بر این دانه های کنجد سبب تقویت رگ های خونی، مفاصل و استخوان ها می شوند.
-
پایین آوردن فشار خون
وجود مقادیر فراوانی منیزیم در دانه های کنجد به پایین آوردن فشار خون بالا کمک می کند در نتیجه خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهد، همچنین آنتی اکسیدان ها، ویتامین E سبب جلوگیری از ایجاد پلاک در شریان ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا می شود.
یک قاشق غذاخوری از دانههای کامل کنجد دارای:
- ۵۲ کالری
- ۴ گرم چربی
- ۱ گرم کربوهیدرات
- ۲ گرم پروتئین
- ۴ میلیگرم مس (۱۸ درصد از نیاز روزانه)
- ۲ میلیگرم منگنز (۱۱ درصد از نیاز روزانه)
- ۸۷ میلیگرم کلسیم (۹ درصد از نیاز روزانه)
- ۳۱ میلیگرم منیزیم (۸ درصد از نیاز روزانه)
- ۳ میلیگرم آهن (۷ درصد از نیاز روزانه)
- ۵۷ میلیگرم فسفر (۶ درصد از نیاز روزانه)
- ۷ میلیگرم روی (۵ درصد از نیاز روزانه)
- ۱ میلیگرم تیامین (۵ درصد از نیاز روزانه)
بررسی عوارض جانبی کنجد
دانه های کنجد نیز مانند دیگر خوراکی ها باید در حد معمول مصرف شود و زیاده روی در مصرف آن با عوارضی همراه است که عبارتند از:
- آلرژی
- عفونت پوستی
- مشکلات روده و کولون
- افزایش سطح خون
- ریزش مو
- سقط جنین
- وزن ناسالم بدن
- سرطان سینه
هشدار : در صورتی که به برخی آجیل ها حساسیت دارید در مورد مصرف کنجد بهتر است با پزشک تان مشورت نمایید.
در این مطلب سعی داشتیم شما دوستان عزیز را با فواید دانه کنجد آشنا کنیم و امیدواریم از خواندن مطلب گفته شده نهایت بهره را برده باشید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با دیگر خواص مواد غذایی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا