همه چیزهایی که باید در مورد اسپاسم کمر بدانیم
کمر درد یک عارضه نسبتا شایع بین افراد گروه های سنی و جنسیتی مختلفی است که می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد. در این میان اسپاسم کمر می تواند یکی از دلایل اصلی بروز کمردرد محسوب شود.به گزارش سیناپرس، در این گزارش قصد داریم به بررسی علل اسپاسم...
کمر درد یک عارضه نسبتا شایع بین افراد گروه های سنی و جنسیتی مختلفی است که می تواند بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد. در این میان اسپاسم کمر می تواند یکی از دلایل اصلی بروز کمردرد محسوب شود.
به گزارش سیناپرس، در این گزارش قصد داریم به بررسی علل اسپاسم کمر، علائم آن و مهمتر از همه درمان های موثر این عارضه بپردازیم. در ابتدا به یاد داشته باشید این که آیا اولین اسپاسم خود را تجربه می کنید یا به دنبال راه هایی برای جلوگیری از تجربیات دردناک بعدی هستید، تفاوت چندانی در شرایط نداشته و در این حوزه، درک محرک ها و کارهایی که باید انجام دهید بسیار مهم است.
اسپاسم کمر چیست؟
به گفته متخصصان، اسپاسم کمر می تواند از پیچ و تاب های کوچک تا انقباضات فلج کننده باشد که باعث می شود شما قادر به حرکت نباشید. این عارضه زمانی رخ می دهد که عضلات پشت شما به طور غیرارادی و شدید منقبض می شوند. این احساس می تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت بوده و برای برخی، ممکن است به صورت یک درد خفیف، مبهم یا یک انقباض گاه به گاه ظاهر شود. در حالی که برای دیگران، می تواند به شکل دردی شدید و طاقت فرسایی که ناتوان کننده است، دیده شود.
علت اسپاسم کمر چیست؟
عوامل زیادی می توانند در ایجاد این انقباضات ناگهانی و اغلب دردناک عضلانی نقش داشته باشند. درک محرک های زمینه ای هم در پیشگیری و هم برای رفع اسپاسم کمر ضروری است.
به طور کلی استفاده ناکافی از ماهیچه ها ، دوره های طولانی نشستن، وضعیت نامناسب بدن، ورزش نکردن و استفاده کم از عضلات پشت و شکم می تواند منجر به ضعف این ماهیچه ها شده و عضلات را مستعد اسپاسم و ناراحتی کند.
از سوی دیگر فشار زیاد و استفاده بیش از حد از ماهیچه ها در ورزشکاران و افرادی که در فعالیت های درگیر با بلند کردن اشیا سنگین حضور دارند ممکن است زمینه ساز اسپاسم کمر شده و این افراد دچار اسپاسم ناشی از کشیدگی عضلانی شوند که شامل پارگی های کوچک در رشته های عضلانی است که باعث التهاب می شود.
علاوه بر این، عوامل رژیمی مانند مصرف ناکافی آب، پتاسیم و کلسیم می تواند به اسپاسم کمر کمک کند. این مواد مغذی ضروری برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه ها و جلوگیری از عدم تعادلی که می تواند باعث اسپاسم شود، حیاتی هستند.
به گزارش سیناپرس، از بین رفتن سلامت روانی و عاطفی، اضطراب و استرس نیز به نوبه خود می توانند منجر به سفتی عضلانی شود که به طور بالقوه به اسپاسم تبدیل می شود.
به غیر از موارد ذکر شده، حوادث ضربه ای مانند زمین خوردن یا تصادفات رانندگی و ضربه یا نیروی ناگهانی وارد شده به پشت نیز می تواند عضلات، رباط ها یا حتی خود ستون فقرات را تحت فشار قرار داده و به عنوان یک واکنش محافظتی باعث ایجاد درد و اسپاسم شود.
علائم اسپاسم کمر
علائم اسپاسم کمر مانند یک سیگنال پریشانی از بدن شما هستند که به شما در مورد مسائل اساسی هشدار می دهند. شناخت این علائم در رسیدگی و مدیریت موثر اسپاسم کمر بسیار مهم است. اصلی ترین نشانه های اسپاسم کمر عبارتند از:
- کمردرد از درد عضلانی گرفته تا احساس سوزش یا درد زیاد که به شکل چاقو زدن توصیف می شود.
- امتداد درد به پایین ساق پا.
- رفتارهایی مانند خم شدن، چرخیدن، بلند کردن اشیا، ایستادن یا راه رفتن می تواند آن را بدتر کند.
به گزارش سیناپرس، به طور کلی، کمردرد پس از استراحت و مراقبت های خانگی کاهش می یابد. با این حال، در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر باید با پزشک خود مشورت کنید:
- دردی که بیشتر از چند هفته ماندگاری دارد.
- کمر درد شدیدی که با استراحت بهبود نمی یابد.
- دردی که به سمت پایین یک یا هر دو پا پخش می شود، به خصوص اگر درد به زیر زانو برسد.
- دردی که باعث ضعف، بی حسی یا گزگز در یک یا هر دو پا می شود.
- کمردردی که با کاهش وزن غیرقابل توضیح همراه است.
به یاد داشته باشید که اگر درد باعث ایجاد مشکلات روده یا مثانه، همراه با تب بوده به ویژه اگر به دنبال افتادن، ضربه به کمر یا آسیب های دیگر ظاهر شد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
درمان اسپاسم کمر
درمان های مختلفی می تواند به کاهش ناراحتی و بهبودی کمک کند. متخصصین خاطرنشان می کنند که گزینه های درمانی برای اسپاسم کمر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- استفاده از کیسه های یخ یا پدهای گرم کننده می تواند به کاهش التهاب و تسکین عضلات کمک کند. سرما درمانی به طور کلی در ۴۸ ساعت اول پس از اسپاسم توصیه می شود، در حالی که گرما درمانی می تواند برای آرام کردن عضلات منقبض در روزهای بعد مفید باشد.
- داروهای ضد درد بدون نسخه و به ویژه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم، می توانند به طور موقت اسپاسم کمر را تسکین دهند.
- داروهای تجویزی و شل کننده های عضلانی ممکن است برای کمک به کاهش تنش عضلانی و تسکین اسپاسم شدید تجویز شوند.
- ورزش های ارائه شده توسط فیزیوتراپیست می تواند یک برنامه ورزشی شخصی برای تقویت عضلات پشت، بهبود انعطاف پذیری و وضعیت صحیح بدن طراحی کند. یک درمانگر همچنین ممکن است از ماساژ، درمان دستی و تکنیک های تحریک الکتریکی برای کمک به مدیریت درد و کاهش اسپاسم استفاده کند.
- درمانهای جایگزین: درمان های تکمیلی مانند طب سوزنی، مراقبت های کایروپراکتیک و یوگا در تسکین اسپاسم کمر برای برخی افراد مفید است. این رویکردها بر بهبود رفاه کلی، آرامش و کاهش تنش عضلانی تمرکز دارند.
چگونه اسپاسم کمر را متوقف کنیم؟
به گزارش سیناپرس، هنگامی که اسپاسم کمر بروز می کند، یافتن راه های سریع و موثر برای متوقف کردن آنها به اولویت اصلی تبدیل می شود. خوشبختانه، چندین استراتژی وجود دارد که می توانید برای رسیدن به شرایط بدون درد از آنها استفاده کنید.
تمرینات کششی: مطالعات انجام شده نشان می دهد تمرینات کششی ملایم می تواند به شل شدن عضلات و کاهش تنش کمک کرده و به طور بالقوه اسپاسم کمر را کاهش دهد.
گرما یا سرما درمانی: گرما با آرام کردن و شل کردن عضلات منقبض به کاهش درد کمک کرده و می تواند به سرعت بهبودی کمک کند. علاوه بر این، تغییر الگو بین بسته های گرما و سرما می تواند به کاهش التهاب و تسکین ناحیه آسیب دیده کمک کرده و تسکین موقتی ایجاد کند.
تمرین ورزشی: حفظ وضعیت بدنی مناسب در هنگام نشستن، ایستادن و بلند کردن اشیا می تواند فشار روی عضلات پشت را کاهش داده و احتمال اسپاسم را کم کند.
تداوم فعالیت: ورزش منظم و به ویژه فعالیت هایی که باعث تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری می شود، می تواند با بهبود قدرت و ثبات عضلانی به جلوگیری از اسپاسم کمر در آینده کمک کند.
گزارش:ندا اظهری