عواقب دستکاری نرخ ارز مواد اولیه محصولات
با افزایش قیمت مواد اولیه پتروشیمی مواد اولیه صنایعی که از مواد پتروشیمی در تولیدات خود استفاده میکنند گران میشود و در نتیجه یک تورم تصاعدی را به کالاهای مصرفی مردم وارد میکند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: در قانون بودجه سالانه قرار بود که ما نرخ ارز را به شکل شناور تثبیت شده مدیریت کنیم اما به نظر میرسد فعلا این سیاستهای ارزی دولت بوده که شناور است و متاسفانه هر 2،3 ماه یک بار شاهد تغییرات در قیمتگذاریها هستیم.
روحالله ایزدخواه افزود: در ابتدای سال برخیها به دنبال نرخ تسعیر 36 هزار تومان بودند که دستور رئیسجمهور مانع آن شد اما با گذشت 3 ماه از سال 1402 خبرهایی مبنی بر اینکه قرار است نرخ تسعیر به 37900 افزایش پیدا کند رسید.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس، گفت: متاسفانه در سیاستهای ارزی تعارف داریم و متوجه نیستیم که علت اصلی تورم حداقل در 4 سال اخیر نرخ ارز بوده است. البته منکر نقش مخرب نقدینگی در افزایش تورم نمیتوان شد اما بدون شک محرک اول تورم در سالهای گذشته نرخ ارز بوده است.
ایزدخواه ادامه داد: بنابراین باید امسال دولت و مجلس از هرگونه تصمیمی که موجب دامن زدن به تورم شود، بپرهیزند و دولت نباید تحت تاثیر گروههای ذینفع سیاستهای کلان اقتصادی خود را تغییر دهد.
نماینده تهران در مجلس با اشاره به آثار و تبعات افزایش نرخ مواد اولیه پتروشیمی خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت مواد اولیه پتروشیمی مواد اولیه دهها صنعتی که از مواد پتروشیمی در تولیدات خود استفاده میکنند گران میشود و در نتیجه یک تورم تصاعدی را به کالاهای مصرفی مردم وارد میکند. بنابراین افزایش نرخ مواد اولیه پتروشیمیها بدون شک رفاه و سبد معیشتی مردم را دچار آسیب جدی خواهد کرد. علاوه بر این بدعتی ایجاد میشود مبنی بر اینکه این دولت و مجلس نیستند که سیاستهای اقتصادی را تعیین میکنند و گروههای ذینفع هستند که با فشارهای خود دولت و مجلس را در حوزه سیاستگذاری خلع ید میکنند.
منبع: تسنیم