بیوگرافی و زندگی نامه بیل گیتس
بیوگرافی بیل گیتس بیل گیتس شخصی است که در زمینه دیجیتال و فناوری از بنیان گذاران و مبتکران بزرگ محسوب شده و مدیریت یکی از عظیم ترین شرکت های این حوزه را برعهده دارد. او با احداث شرکت مایکروسافت و ارائه نتایج آن، خود را به عنوان...
بیوگرافی بیل گیتس
بیل گیتس شخصی است که در زمینه دیجیتال و فناوری از بنیان گذاران و مبتکران بزرگ محسوب شده و مدیریت یکی از عظیم ترین شرکت های این حوزه را برعهده دارد. او با احداث شرکت مایکروسافت و ارائه نتایج آن، خود را به عنوان ثروتمندترین شخص در جهان ارتقاء داد.
علت اصلی محبوبیت و آوازه بیل گیتس به علت تاسیس شرکت مایکروسافت بوده که در طی ۳۵ سال مدیریت آن را عهده دار بود. در سال ۲۰۱۸ به صورت تقریبی اموال و داراییهای خالص او در حدود ۸۶ میلیارد دلار محاسبه شده که در راس ثروتمندترین شخص جهان معرفی گردید و پس از آن در سال ۲۰۲۱ در رتبه پنجمین ثروتمند جهان قرار گرفت.
با اطمینان می توان بیل گیتس را به عنوان پدر دستاوردهای عظیم در عصر تکنولوژی برای افراد موفق قلمداد نمود. از نظر او مهمترین علت پیروزی و موفقیت در هر حرفه ای استمرار و استقامت، سعی و تلاش و تعیین اهداف می باشد. در حقیقت دستاوردهای بیل گیتس تنها منحصر به ساخت یک کامپیوتر نبود و یا اینکه فقط برنامه ویندوز را به مردم جهان ارائه نکرد. حتی منتهی به برنامه آفیس نبوده و یا پایه گذاری شرکت مایکروسافت تنها موفقیت او نمیباشد. چرا که تاثیر موفقیت ها و پیروزی های او دامنه ای فراتر از این موارد را در بر میگیرد. تغییر و تحولاتی که بیل گیتس توانست با استفاده از نتایج و محصولات مایکروسافت و کاربرد کامپیوتر در لحظه لحظه زندگی همه افراد جهان برجای بگذارد، دستاوردی بود که زمینه ساز رشد و پیشرفت همه انسان های موفق در سطح جهان گردید. او اولین کسی بود که در حوزه نرم افزار رقابت و هماوردی را وارد نمود. او از جمله موفق ترین مبتکران و بنیان گذاران کسب و کار در قرن بیست و یکم و از متمول ترین اشخاص در سطح دنیا می باشد. در این مبحث سعی داریم تا مسیر زندگی بیل گیتس را از ابتدای زندگی تا کنون مورد بررسی قرار داده و نحوه تلاش و تفکر او در طرز برخورد و تعامل با چالش ها و مشکلات زندگی حرفه ای اش را مرور کنیم. در حقیقت او با توسل بر دانش فنی موجود و به کارگیری مهارت ها و ترفندهای جذب بازار موفق شد که بازار را در حیطه خود درآورد.
ویلیام هنری گیتس سوم (William Henry Gates IIII) متولد بیست و هشتم اکتبر سال ۱۹۵۵ در شهر سیاتل آمریکا چشم به جهان گشود. او به عنوان کارآفرین، تاجر، ثروتمند، فعال در امور خیریه و مدیر عالی رتبه امور اجرایی آمریکا شناخته شده است. وی در سال ۱۹۷۵ با همکاری پل آلن شرکت مایکروسافت را تأسیس نمود. خالص ثروت و دارایی او تا دسامبر سال ۲۰۲۲ در حدود ۱۰۷ میلیارد دلار محاسبه گردیده شد که او را در رتبه پنجم ثروتمندترین شخص جهان قرار داده است.
منوی دسترسی سریع
خلاصه زندگی نامه
نام در زمان تولد: ویلیام هنری گیتس سوم
زادهٔ: ۲۸ اکتبر ۱۹۵۵ (۶۷ سال) – سیاتل، واشینگتن، ایالات متحده
تحصیلات: دانشگاه هاروارد (ترک تحصیل)
پیشه: توسعهدهنده نرمافزار – سرمایهگذار – کارآفرین
سالهای فعالیت: ۱۹۷۵ تاکنون
شناختهشده برای: بنیانگذار مشترک مایکروسافت
دارایی خالص: کاهش ۱۳۴ میلیارد دلار آمریکا (تا تاریخ ۱ مه ۲۰۲۱)
عنوان ها:
- رئیس هیئت مدیره و بنیانگذار مشترک بنیاد بیل و ملیندا گیتس
- رئیس و بنیانگذار کوربیس
- رئیس و بنیانگذار Cascade Investment
- رئیس و بنیانگذار مشترک تراپاور
- بنیانگذار Breakthrough Energy
- عضو هیئت مدیره
- برکشایر هاتاوی
همسر: ملیندا گیتس (ا. ۱۹۹۴–۲۰۲۱)
تعداد فرزندان: ۳
والدین: ویلیام اچ. گیتس (پدر) – مری مکسول (مادر)
وبسایت: www.gatesnotes.com
ایمیل: [email protected]
بیل گیتس از ابتدای تاسیس شرکت مایکروسافت تا سال ۲۰۰۰ میلادی برای ۲۵ سال مسئولیت مدیر عاملی مایکروسافت را برعهده داشت و پس از آن تا سال ۲۰۱۴ ریاست هیئت مدیره این شرکت را بر دوش گرفت که به طور کلی ۳۹ سال محاسبه می شود. بیل گیتس در مارس سال ۲۰۲۰ از هیئت مدیره این شرکت انصراف داده و در حال حاضر با داشتن ۱.۳ دهم درصد از سهام این شرکت، به عنوان سهامدار اصلی مایکروسافت به حساب می آید.
زندگی نامه
بیل گیتس در روز ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ در شهر سیاتل متولد شده و با دو خواهرش در سیاتل واشینگتن زندگی کرده و بزرگ شد. او در میان خانواده ای پا به جهان گذاشت که از پیشینهی ثروتمندی در زمینه بازرگانی، امور سیاسی و فعالیت های اجتماعی برخوردار بود. در واقع پدر پدربزرگش شهردار و نماینده مجلس ایالتی بوده، پدربزرگش معاونت رئیس کل بانک ملی را برعهده داشته و پدرش ویلیام هنری گیتس دوم وکیل دادگستری و از نام آوران شهر سیاتل واشنگتن بود. مادر بیل گیتس به شغل معلمی در مدرسه اشتغال داشته و عضو هیئت مدیره یونایتد وی اینترنشنال بوده و فعالیت عمدهای در برنامه های خیریه داشته است.
پدر او ویلیام هنری گیتس دوم زمانی که هنوز دانشجوی کمروی رشته حقوق بوده، اولین دیدار آشنایی را با مادر بیل، ماری مکسول داشته است. ماری دختری علاقمند به ورزش و دانشجوی دانشگاه واشنگتن بوده است. او از همان ابتدا فعالیت زیادی در امور دانشجویی و خیریه داشته که در نهایت در سن ۹۴ سالگی دار فانی را وداع گفت.
محیط و کانون خانوادگی بیل گیتس بسیار پر مهر و محبت و دوستانه بود. در این میان فرزندان این خانواده در حد زیادی رقابت جو و فعال در هر امور و برنامهای تربیت شده بودند. از اولین علایم ستیزه گری بیل گیتس در دورهمی های خانوادگی و در حین بازی مونوپولی آشکار شد.
بیل گیتس ارتباط صمیمی و بسیاری با مادرش داشته و از همان کودکی همراه او در کلاس ها و تشکلهای نهادهای خیریه حاضر می شد. حتی در سال های خردسالی در کنار مادرش در جلسات هیئت مدیره بانک اینتراستیت که پدربزرگ مادری اش آن را بنیان نهاده بود، شرکت کرده و به دفعات در گردهمایی های هیئت مدیره شرکت IBM حضور می یافت.
وی گرایش و تمایل بی حد و حصری به مطالعه داشته است، به طوری که ساعتهای متمادی اوقات خود را با کتاب های سنگینی همچون کتاب مرجع و دانشنامه پر میکرد. برخی از رفتارهای او در سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی موجب دلواپسی و دلهره پدر و مادرش شد. با وجودی که در مدرسه و از دروس خود نمرات درخشانی کسب می کرد، ولی از نظر روح و روان ظاهراً پژمرده و بی رغبت دیده میشد. پدر و مادرش از آینده او در میان جامعه و منزوی بودنش دچار اضطراب شدند.از این رو برخلاف اطمینان و باوری که نسبت به مدارس دولتی داشتند، او را در مدرسه غیر انتفاعی لیک ساید ثبت نام کردند. بیل گیتس علاوه بر دروس ریاضی و علوم که تبحر زیادی در آن ها داشت، در زمینه ادبیات و زبان هم بسیار پیشرفت کرد.
بیل گیتس در مدرسه لیک ساید به علاقه و گرایش زیاد خود نسبت به نرم افزار آگاه شده و اولین برنامه نویسی را در ۱۳ سالگی انجام داد. این امر بذر و ایده اولیه مایکروسافت را موجب گشت. در بهار سال ۱۹۶۸ مدرسه برنامه داشت که دانش آموزان را با نوآوری جدیدی که در حال شکفتن در جهان بود آشنا نماید، ولی رایانه ها در اندازه بزرگ و هزینه های بسیاری بودند که در بودجه مدرسه نمی گنجید. لذا مسئولین مدرسه با تهیه صندوقی از والدین تقاضا کردند تا برای تامین هزینه اجاره یکسال رایانه PDP-10 متعلق به شرکت DEC مشارکت نمایند. البته مبلغی بیشتر از اجاره یکسال جمع آوری گردید. ولی مسئولین مدرسه رغبت و علاقمندی دانش آموزان را برای این ابر رایانه نادیده گرفته بودند. در حقیقت این شاگردان همان بیل گیتس، پل آلن و چند نفر دیگر بودند که در نهایت آنها در زمره برنامه نویسان بزرگ مایکروسافت در آمدند.
گیتس در مدرسهٔ لیک ساید تحصیل کرد. سپس به علاقه خود به نرمافزار پی برد و برنامهنویسی را در سن ۱۳ سالگی آغاز کرد. در همینجا هستهٔ اولیهٔ مایکروسافت شکل گرفت. در بهار ۱۹۶۸ (میلادی) مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیدهای تازه که به تازگی در جهان شکل گرفتهبود یعنی رایانه آشنا کند. رایانهها هنوز بزرگتر و گرانتر از آن بودند که مدرسه بتواند خریداری کند. به همین منظور مدرسه صندوقی را برپا کرد و اعلام کرد که برای اجارهٔ یک سال رایانه PDP-10 ساخت شرکت کمک کنید. پول زیادی بیشتر از هزینهٔ اجاره یک سال جمعشد. اما مدرسه، جذابیت این غول الکترونیکی را برای شاگردان دست کم گرفته بود. این شاگردان، بیل گیتس، پل آلن که دو سال از گیتس بزرگتر بود و چند نفر دیگر از دوستان بودند که همگی از برنامهنویسان ارشد مایکروسافت شدند.
بیل گیتس برای اولین بار موفق شد یک بازی دوز را با زبان بیسیک بنویسد. او در این مدرسه با پل آلن که دو سال بزرگتر از او بوده آشنا شده و ارتباط دوستی برقرار کردند. از جمله نقاط مشترکی که در آنها وجود داشت، تمایل زیاد به رایانه بود که این امر تاثیر زیادی در صمیمیت و ارتباط متقابل و بیشتر آنها به یکدیگر داشت. از نظر شخصیتی پل پسری درونگرا و کم رو بوده، ولی بیل دارای روحیه ای ستیزه جوی و برونگرا بود.
این دو جوان روزانه مدت طولانی را در حال برنامه ریزی نویسی بودند. به علت تمایلات و روحیات مختلفی که در آنها وجود داشت، گاهی دچار اختلاف نظر و دعوا می شدند. در یکی از این دعواها پل به قدری از رفتار بیل عصبانی شد که تا مدتی امکان استفاده از رایانه آزمایشگاه را از او سلب کرد.
مابقی سالهای تحصیل بیل و پل در کنار یارانه طی شد. البته دفعاتی شده بود که به علت اختلالات و مشکلاتی که مسببشان بودند، به مخمصه افتادند. ولی در آخر توانستند با پشتکار و پیگیری های زیاد یک نرم افزار برای شرکت تهیه کننده و پشتیبان نرم افزارها بنویسند.
بیل گیتس در کنار سایر دوستان در حرفه و کار ها کمک زیادی به یکدیگر داشته و در عین حال از آموزش زبان های برنامه نویسی دیگر نیز غافل نمی ماندند. در اصل نزدیکترین و صمیمی ترین دوست بیل، پل آلن بود که آینده ای زیبا و درخشان را در کنار یکدیگر رقم می زدند.
از جمله تمایلات مشترک این دو جوان اهداف جاه طلبانه و شور و علاقه آنها نسبت به کار و حرفه شان بود. این امر سرآغازی بود که بتوانند در آینده بزرگترین شرکت جهان را تاسیس نمایند.
بیل گیتس در سال ۱۹۷۰ در سن ۱۵ سالگی توانست به همراه پل شغل و حرفه جدیدی را برای خود راه اندازی کند. او با کار و ارتقاء یک برنامه رایانه ای به نام «Traf-o-Data» موفق شدند که رفت و آمد های شهر سیاتل را کنترل کنند.
آنها از فروش این برنامه موفق به کسب سود ۲۰ هزار دلاری شدند. بر این اساس تصمیم گرفتند که شرکتی مختص خودشان تاسیس نماینده. ولی پدر و مادر بیل گیتس تمایل داشتند که او ابتدا دیپلم خود را اخذ کرده و به دانشگاه راه پیدا کند. چرا که در نظر داشتند بیل نیز همچون پدرش رشته حقوق و وکالت را به عنوان حرفه دنبال کند.
البته در دوران مدرسه مسئولین مدرسه اجازه دادند تا بیل گیتس برنامهای جهت تعیین زمان کلاس های دانش آموزان نوشته و اجرا کند. پس از آن بیل در اکثر مواقع در حال رشد و ارتقا در این زمینه بوده که سرانجام در سال ۱۹۷۳ موفق به اخذ دیپلم از مدرسه گردید. او در امتحان نهایی توانست از ۱۶۰۰ امتیاز ۱۵۹۰ امتیاز را اخذ کند. لذا تا سال های زیاد از افتخاراتش در کسب نمرات آزمون نهایی سخن گفته و به آن مباهات می کرد. به علت تاکید پدر و مادر بیل به تحصیل در دانشگاه، او در همان سال به دانشگاه هاروارد راه پیدا کرد.
رشته تحصیلی بیل گیتس در دانشگاه حقوق بود. ولی او هیچ علاقه و رغبتی نسبت به آن نداشته و تمایل داشت که در حوزه علاقه خود کار کند. این امر موجبات استرس و ناراحتی پدر و مادر بیل گشته بود.
در دانشگاه بیل گیتس با استیو بالمر که هم اکنون ریاست امور اداری مایکروسافت را عهده دار است، آشنا شد.
در این میان ارتباط صمیمی و دوستانه بیل و پل همچنان برقرار بود. در سال ۱۹۷۵ بیل گیتس جهت تهیه یک نسخه از برنامه Basic با تشکیل یک گروه دو نفره همکاری خود را با بیل آغاز نمود.
به یکباره بیل خبری از ساخت یک کامپیوتر را در مجله ای دیده بست سریعاً با مدیران ارشد شرکت تولید کننده آن کامپیوتر به نام MITS تماس گرفته و ارتباط برقرار کرد. در این گفتگو بیان کرد که مشغول تهیه یک نرم افزار مترجم زبان بیسیک جهت کامپیوتر می باشد. ولی در حقیقت چنین چیزی صحت نداشت و با این سخن در نظر داشت تا دید مساعد مسئولین آن شرکت را نسبت به خود داشته باشد. مدیران شرکت MITS تمایل خود را جهت دمو برنامه مذکور اعلام کردند. بیل و پل سعی و تلاش بسیاری را به طور شبانه روزی انجام دادند تا نرم افزار خود را برای دمو نوشته و مهیا کنند. در نهایت توافق شرکت کامپیوتر MITS و گروه بیل بر این شد که بیل و پل نرم افزار مترجم (Altair BASIC) را تهیه کنند.
پل آلن پس از گذراندن سال دوم دانشکده تصمیم گرفت از دانشگاه واشنگتن انصراف داده و جهت اشتغال در شرکت «هانی ول» عازم شهر بوستن آمریکا گردید. پس از آن بیل گیتس هم در سال ۱۹۷۴ در کنار او قرار گرفت.
بیل گیتس با تبادل نظر و مشورتهای زیادی که با خانواده انجام می داد، در سال ۱۹۷۶ تصمیم نهایی خود را بر بیرون آمدن از دانشگاه گرفته و همه انرژی و فعالیت خود را بر حیطه برنامه نویسی و علایقش گذاشت. لذا با نظر مساعد خانواده بیل گیتس در کنار پل آلن شرکت نرم افزاری خود را ایجاد کردند.
این دوستان جوان اولین مکانی که برای شرکت خود تعیین کردند، در آلبوکرکی قرار داشت. بدین ترتیب شرکت را به ثبت رسانده و آن را مایکروسافت «Micro-Soft» نام نهادند. این عنوان در حقیقت اختصاری از دو کلمه micro-computer و software بوده است و پس از مدت زمانی خط فاصله میان اسم را کنار گذاشته و به طور یکپارچه Microsoft نامیدند.
شرکت مایکروسافت با سرعت زیادی در حال رشد و ارتقاء بوده و هر روز بر تعداد کارمندان آن افزوده می شد.
موسسین شرکت مایکروسافت تاسیس و فعالیت این شرکت را بر اساس اصول و باوری قرار دادند که بتوانند رایانه را به عنوان وسیله ای مهم و حیاتی در هر خانه و اداره ای لازم دانسته و مورد استفاده قرار بگیرد. لذا در این جهت آنها نرم افزار هایی را برای استفاده در رایانه های خانگی تهیه کردند نگرش و دیدگاه بیل گیتس برای استفاده های شخصی نرم افزار در زندگی از جمله رموز موفقیت شرکت مایکروسافت محسوب می شد.
به گفته بیل گیتس در آن ابتدا تنها ۱۰ درصد از مصرف کننده های نرم افزار بهای آن را پرداخت می کردند و مابقی افراد از روش های غیر معمول و نادرست آن را استفاده کرده و در اختیار داشتند. ولی او در این مورد نگرش متفاوتی داشت. چرا که از نظر او نرم افزار نیز مانند هر تولید دیگری در انحصار و مالکیت صاحبش بوده و کپی و تکثیر آن از راههای غیر مجاز همچون سرقت در ملا عام قلمداد میکرد. لذا در فوریه سال ۱۹۷۶ نامه ای سرگشاده با عنوان کسانی که در امور رایانه اشتغال صاحب کسب و حرفه بودند، نوشته و خاطر نشان کرد که پخش بی رویه چنین محصولاتی بدون پرداخت هزینه آن منجر به توقف تولید و عدم ارائه چنین محصولات مناسب و باکیفیت میشود. در حقیقت سرقت برنامه های نرم افزاری، رغبت و تمایل برنامهنویس را از تخصیص زمان، انرژی و هزینه برای گسترش یک برنامه کامل را از او سلب میکند. در این میان نامه او با بی توجهی مخاطبانش مواجه شده ولی بیل گیتس در عقیده و نظر خود پایبند بوده و به آن اصرار داشت و با همه توان و انرژی در مقابل چنین دزدی های نرم افزاری مقاومت میکرد. اما این مشکلات تنها به مخاطبان منتهی نبود حتی رئیس شرکت MITS MITکه پل و بیل برنامههای خود را برای آن می نوشتند، استنباط صحیحی نسبت به گفته های بیل نداشته و او را متهم به خساست و تنگ نظری می کرد. دست آخر نیز رئیس شرکت، MITS را به شرکت رایانهای دیگری واگذار کرده و خود در پی گرایش و تمایل خود در حیطه پزشکی رفت. پس از این چالش ها تنها راه حلی که برای بیل گیتس و آلن باقی مانده بود چنین شد که شرکت را به شهر سیاتل زادگاهشان انتقال داده و به طور مستمر جهت ارتقا و رشد آن تلاش کنند. همه کارمندان شرکت تازه تاسیس مایکروسافت که سرجمع ۲۵ نفر بودند، با همه توان و مهارت های خود در جهت گسترش و تولید محصولات و امور بازرگانی و مشتری یابی فعالیت کرده که به این روش بتوانند شرکت را در جهت پیشرفت سوق دهند. بیل گیتس به علت دارا بودن از حس و قابلیت تجاری زیاد، مهارت فنی و توان کنترل مدیریت مایکروسافت را برعهده گرفت. بیل گیتس موفق شد تا قبل از ۲۳ سالگی مبلغی بالغ بر ۲٫۵ میلیون دلار سرمایه برای این شرکت به دست آورد.
بیان می شود در زمانی که مایکروسافت تنها ۴۰ کارمند داشت که همگی در کنار بیل گیتس به طور مستمر در حال کار بودند، درآمد حاصل از فروش را به مبلغ ۲.۴ میلیون دلار درسال رساندند. در سال ۱۹۸۰ شرکت رایانه ای به نام IBM جهت ارتقاء در زمینه کامپیوتر های خانگی تصمیم گرفت کامپیوتر هایی به نام pc تولید نموده و روانه بازار کند. در حال حاضر کامپیوترهای فعلی نیز از آن استفاده می کنند. در این میان فرصت مغتنمی به شرکت مایکروسافت روی آورد. چرا که شرکت IBM در نظر گرفت که امور و فعالیت نرم افزاری آن را به مایکروسافت واگذار نماید. لذا در این زمینه قرار داد مختصری با مایکروسافت امضا نمود.
اما شرکت IBM تصمیم گرفته بود تا کار نرم افزار آن را به شرکت دیگری بسپارد. از اینجا بود که خوش شانسی به مایکروسافت روی آورد و شرکت IBM قراردی با شرکت کوچک مایکروسافت بست.
با اجرای سیاست های مدیریتی بیل گیتس برنامه های او برای توسعه نرم افزار و سهولت استفاده از آن، در عین حال کمتر شدن قیمت آن و مقرون به صرفه بودن برای مصرفکنندگان رایانه به رشد و پیشرفت مایکروسافت کمک زیادی نمود. با توجه به اینکه چشم انداز مدیران مایکروسافت دستیابی به اهداف بلند مدت بوده، لذا در سال ۲۰۰۵ تخمین به ۶.۲ میلیارد دلار جهت گسترش و نوآوری سرمایه گذاری نمودند. در سال ۱۹۹۹ بیل گیتس کتابی با عنوان Business @ the Speed of Thought به رشته تحریر درآورد. در این کتاب بیان می کند که رایانه در رفع مسائل و مشکلات کاربران در زمینه سرمایه گذاری و کسب و کار تا چه حد می تواند کارساز بوده و کمک کند. تاکنون کتاب مذکور به ۲۵ زبان زنده دنیا ترجمه شده و در بیش از ۶۰ کشور جهان در دسترس همگان قرار دارد. این کتاب در زمره ی پرفروش ترین کتاب ها در روزنامه نیویورک تایمز، یواسای تودی، والاستریت جورنال، و فروشگاه اینترنتی آمازون محاسبه شد. البته کتاب The Road Ahead پدر سال ۱۹۹۵ انتشار یافت به مدت ۷ هفته مستمر دارای رتبه اول در نیویورک تایمز گردید.
پس از آن در سال ۲۰۰۰ میلادی بیل گیتس پس از ۲۵ سال جایگاه مدیرعاملی مایکرو سافت را ترک کرده و آن را به استیو بالمر سپرد. ولی در عین حال به عنوان مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیئت مدیره در شرکت به اداره امور می پرداخت. او طی سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۴ بر کرسی ریاست هیئت مدیره مایکروسافت تکیه زد. پس از گذشت ۳۹ سال با کنار رفتن بیل گیتس جان دبلیو. تامسون مسوولیت او را عهده دار شد.
گفته میشود ۲۷ ژوئن سال ۲۰۰۸ آخرین روزی بود که بیل گیتس یک روز کامل را در شرکت مایکروسافت به فعالیت پرداخت.
او در زمینه مسائل کاری اش بیان کرده: «من یک شخص تنبل را انتخاب کردم تا کار دشوار را انجام دهد. زیرا شخص تنبل همیشه سادهترین راه را پیدا میکند.»
پس از آن عده ای معتقدند اجرای پروژه مرورگر اج بر پایهی کرومیوم با مدیریت بیل گیتس انجام شده، لذا فعالیت و امورات حرفه ای اش بیشتر از گذشته گردیده است.
تولد ویندوز و آغاز کشمکش با اپل:
ماجرا از رقابتی که بین شرکت های مایکروسافت و اپل بود، آغاز شد. شرکت اپل جهت گسترش نرم افزارهای رایانهای مکینتاش در سال ۱۹۸۱ پیشنهاداتی را به مایکروسافت برای همکاری متقابل ارائه داد. بدین صورت که برنامه نویسان شرکت مایکروسافت در کنار انجام شد پروژه ها و فعالیت های خودشان در شرکت در برنامه گسترش نرم افزارهای مکینتاش مشارکت نمایند که این امر موجب گشت بسیاری از محصولات دو شرکت چه شباهت هایی با هم داشته باشند. این جریان سبب شد که مایکروسافت بتواند «ویندوز» را گسترش دهد. همان برنامهای که با استفاده از موس Mouse»» توانست ارتباط میان کاربر گرافیکی، متن نمایشگر و تصاویر را برقرار کند. برنامه جدیدی که از نظر کارایی و تنگنا و کمبودهای عینی به نسبت MS-DOS»» بسیار پیشرفته تر بود. در این میان بیل گیتس کاملاً به این مزیت های نرم افزار گرافیکی آگاهی داشته و می دانست که اگر سریعاً وارد عمل نشود، ضرر بزرگی را متحمل می شوند. در این حین شرکتVisiCorp» » سیستم عامل بر پایه گرافیک خود را رونمایی کرده بود و این احتمال بود که در بازار مایکروسافت را کنار زند. بیل گیتس بهسرعت جلسهای با مدیران و کارکنان خود تشکیل داده و در آن به گروه تبلیغاتی و روابط عمومی شرکت اعلام کرد که با سر و صدای زیاد این خبر را عمومی کرده و به گوش همگان برساند: «مایکروسافت سیستم عاملی گرافیکی به نام ویندوز توسعه داده که با تمام رایانههای اجراکنندهی MS-DOS سازگار است»
این جریان چیزی بیشتر از لاف و گزاف گویی نبود، چرا که در آن لحظه شرکت مایکروسافت حتی سیستم عاملی بدین شکل نداشته که بر روی آن کار کرده و گسترش دهند. بیل گیتس آدرس شد با این تصمیم ۳۰ درصد از بازار که از محصولات مایکروسافت استفاده می کردند را همچنان متقاعد کند که در عوض روی آوردن و خرید دستگاه های نو و سیستم عامل شرکت های دیگر، چشم انتظار ویندوز شرکت مایکروسافت بمانند.
شرکت VisiCorp System»» در حالی که بازار را از دست داده و مشتری برای خرید محصولاتش نداشت، در سال ۱۹۸۵ از دور این رقابت ها کنار رفت. بالاخره بیل گیتس در نوامبر ۱۹۸۵ ویندوز متعلق به شرکت مایکروسافت را روانه بازار کرد و این امر به فاصله دو سال از اعلام خبر آن فاصله داشت! این ویندوز از لحاظ ظاهری شباهت های زیادی به مکینتاش شرکت اپل داشت که دو سال زودتر از آن به بازار عرضه شده بود. در حقیقت شرکت اپل اطلاعات و اجازه و امکان استفاده از برنامه ها و کدهای مهم خود را به شرکت مایکروسافت داده بود. بیل گیتس تا پیش از این بارها به شرکت اپل هشدار داده بود که همه این اطلاعات و کد ها و به ثبت رسانده و با تخصصی نمودن آن مزیت و امتیاز شان را به دست بگیرد تا از این طریق در مقابل سوء استفاده هایی که به طور نامتعارف انجام می شد، گرفته شود. ولی در آن زمان اپل نیز همچون بسیاری دیگر از مخاطبان چنین چیزی را نپذیرفته و اقدامی برای آن نکرد. لذا بیل گیتس نیز از این جریان نهایت استفاده را برده و اقدام به تولید و انتشار برنامه ای نمود که ویژه و بنیان اصلی آن برگرفته از مکنتاش بود.
این جریان باعث شد شرکت اپل مایکروسافت را نسبت به مراجعه به دادگاه قضایی تهدید کرده و مایکروسافت هم با احتمال عقب افتادن در گسترش نرم افزارهایی شرکت اپل به آنها سفارش کرده بود، بترساند. در نهایت این جنگ و اختلاف به سود مایکروسافت خاتمه یافت و موفق شد دادگاه را مجاب نماید که محصول مایکروسافت برخلاف شباهت هایی که از نظر ظاهر با سیستم عامل مکینتاش اپل داشته، ولی شالوده و اصول آن کاملاً متفاوت است.
در سال ۱۹۸۶ بیل گیتس تصمیم گرفت مایکروسافت را وارد سهامی عام نموده و هر سهم را به ارزش ۲۱ دلار در بورس به فروش رساند. البته او از سهام شرکت ۴۵ درصد را برای خود در نظر گرفته و با مبلغی بالغ بر ۲۴.۷ میلیون دلار در سن ۳۱ سالگی به ثروت و دارایی بسیاری دست یافت.
بدین ترتیب تنها در مدت یک سال ارزش سهام شرکت مایکروسافت به طرز باورنکردنی افزایش یافت و بیل گیتس در ابتدای جوانی در عرض یک سال میلیاردر جهان شد. پس از آن او همیشه در جمع و دورهمی های افراد متمول و ثروتمند جامعه حضور داشت. در سال ۱۹۹۹ با پیشرفت باورنکردنی، میزان سرمایه او بالغ بر ۱۰۱ میلیارد دلار رسید.
با این وجود بیل گیتس به هیچ وجه خود را فراغ از رقابت و توسعه ندانسته و هر لحظه تمام فعالیت های فعلی و احتمالات و پیش بینی های آینده شرکت های رقیب را به دقت زیر نظر می گرفت و به طور مستمر به کار و فعالیت می پرداخت. روزی یکی از کارمندان شرکت مایکروسافت زودتر از حد معمول به محل کار رفته و مردی را مشاهده میکند که با شکل و شمایل عجیب در زیر میز به خواب رفته بود. او از دیدن این صحنه دچار ترس شده و به پلیس اطلاع میدهد. زمانی که مامور پلیس مرد را بیدار میکند متوجه میشوند که او بیل گیتس مدیر عامل شرکت مایکروسافت است که پس از انجام کار تا دیر هنگام در همانجا خوابیده بود.
تیزهوشی و فراست بیل گیتس موجب شد تا به همه ابعاد صنعت و بازار نرم افزار از مرحله تولید و گسترش محصولات، انجام سیاستهای لازم جهت کنترل و به دست گرفتن بازار کاملاً اشراف داشته باشد. او در حین تجزیه و حل کردن مسائل و گرفتن تصمیمات، همه احتمالات را مرور کرده، شرایط مختلف را در نظر گرفته و عکس العمل ها و سیاست هایی که می توانست برای آنها استفاده کند به دقت و جز به جز به آنها می پرداخت.
در اکثر گردهماییها از روش کنترل و مدیریت پیشتاز و برخورد بیل گیتس سخن به میان می آمد. نحوه رفتار او با کارمندانش به گونهای بود که عقاید و پیشنهادهای خود و آنها را زیر سوال برده تا هیچ وقت آن را خالی از نقص و ضعف ندانند. چنانچه کسی موضوعی را بدون کنترل و بررسی های لازم به او می گفت، پاسخ او چنین بود: «این احمقانهترین چیزی است که تا حالا شنیدهام»؛ اما این عکس العمل ها بیشتر برای آزمون و سنجش کارمندان انجام می شد تا متوجه شود آن شخص تا چه میزان نسبت به نظر و عقیده اش اطمینان داشته و به چه شکل از آن حمایت می کند.
با این روند به تدریج ترس و رعبی در میان رقبا ایجاد شده و همگی نسبت به یکهتازی و بی ملاحظگی بیل گیتس در تجارت و کسب و کار صحبت می کردند. لذا شرکت های رقیب به نمایندگی IBM دور هم جمع شده و برای نجات از MS-DOS سیستم عاملی را با عنوان OS/2 گسترش دادند. ولی بیل با دیدن این حجم از فشار ها دست از تلاش بر نداشته و با توسعه ویندوز و افزودن نرم افزارهایی بر اساس آن به رویارویی با آنها اقدام نمود.
شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۸۹ مجموعه ای از نرم افزار های آفیس را رونمایی نمود که شامل برنامه های عملی برای امور اداری همچون لغتنامه و صفحه گسترده بود. در عین حال با سیاست قدرتمندی که بیل گیتس برای جذب بازار انجام می داد، به مدت دو هفته بیش از ۱۰۰ هزار نسخه از ویندوز فروخته شد. لذا برنامه OS/2 را کاملاً از میدان خارج کرد. لذا فروش سیستم عامل های PC در بازار به تخصیص شرکت مایکروسافت رسید. پس از آن کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (همچون شورای رقابت در ایران) این شرکت را به انجام معاملات غیر منصفانه و محدود گرایی در مظان اتهام قرار داد.
در حقیقت شرکت مایکروسافت بیشتر وقت خود را در دهه ۹۰ میلادی در میان کمیسیون های تنظیم بازار و دادگاه های اقتصادی سپری کرد. در این میان شرکت های نرم افزاری و رایانهای که قدرت پایین کشیدن مایکروسافت را در امور بازرگانی نداشتند، سعی کردند با اتخاذ این روشها و درگیر کردن مراجع دولتی در این دعواها مایکروسافت را تضعیف نموده و او را به پایین بکشند. در برخی از این مراجع قضایی مایکروسافت را به انجام معاملات غیر عادلانه گناه کار دانسته و بعضی دیگر از الزام این شرکت جهت نصب مرورگر اینترنتی اکسپلور جهت مشتریان، اعتراض که هردفعه و سعی داشتند به طریقی این محدودیت ایجاد شده را از میان بردارند.
این جریانات و فشار های قانونی به حدی شد که احتمال میرفت مایکروسافت از دو جنبه بخش های مهم و حیاتی اش سیستم عامل و نرم افزار به دو نیم تقسیم شود. ولی در نهایت بیل گیتس توانست با روش های منحصر به فرد خود، شرایطی را برای توافق با دولت مرکزی اتخاذ کرده و سرانجام این آشوب را به پایان برساند. او سعی کرد با به کارگیری سلبریتی و چهره های مشهور هالیوود برای نرم و انعطاف پذیری به جو حاکم و قرار گرفتن بیش از پیش در گردهمایی های اجتماعی و گرم کردن روابط، تنگنا های ایجاد شده را به حد زیادی کم کند.
ناکامیهای بیل گیتس:
آنچه که همه انسان ها و حتی افراد موفق ممکن است در برهه ای از زندگی دچار شکست و یا ناکامی بوده باشند. این امر در خصوص شرکت گیتس نیز صدق می کند. در این میان می توان به دهه ۹۰ میلادی اشاره کرد که پرونده های ضد تراست در شبکه های اینترنتی بسیار گسترده شده و باعث شکست و رکود اینترنت اکسپلور و سایر برنامه های نرم افزاری گشتند. با وجود همه چالش ها و سختی هایی که در دهه ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی شرکت مایکروسافت متحمل شد، ولی همچنان در زمره بزرگترین شرکت های جهانی جایگاه خود را حفظ نمود. او از جمله موفق ترین و به نام ترین خالقان کسب و کار و ثروتمندترین تاجران جهان می باشد. در حال حاضر او به عنوان رئیس مایکروسافت مبالغ هنگفتی را در بنیاد خیریه بیل و ملیندا سرمایه گذاری نموده تا مشکلاتی نظیر تهیدستی و فقر را در جهان چاره اندیشی کند. زمانی که از بیل گیتس در خصوص شکست سوال شد، او اینگونه پاسخ داد: «من در برخی از امتحانات مردود شدم ولی دوستم همه را پاس کرد. حالا او یکی از مهندسین مایکروسافت است و من مالک مایکروسافت هستم.»
کناره گیری از مایکروسافت:
در سال مالی منتهی به ۲۰۰۵ شرکت مایکروسافت درآمدی بالغ بر ۳۹٫۷۹ میلیارد دلار داشته و در حدود ۶۱ هزار نفر کارمند در بیشتر از ۱۰۲ کشور در جهان برای او کار می کردند. در تاریخ پانزدهم ژوئن سال ۲۰۰۶ شرکت مایکروسافت رسماً بیان کرد که در تاریخ ژوئیه سال ۲۰۰۸ بیل گیتس از کار و فعالیتی که به طور روزانه در شرکت انجام میدهد، کناره گیری کرده و آن را در جهت سلامت جهانی و آموزش و تعلیم در بنیاد بیل و ملیندا اختصاص می دهد. پس از آن در ماه ژوئیه ۲۰۰۸ بیل گیتس مجددا در پست مدیر عامل شرکت مایکروسافت و مشاوره برنامه های گسترش امور مهم و کلیدی مایکروسافت باز میگردد.
در حقیقت مدت دو سال زمان لازم بود تا برای انتقال سمت و همچنین ثبات در این جا به جایی که به تدریج صورت گرفته و طرح و برنامه ای برای انجام تکالیف و مسئولیت های روزانه بیل گیتس در نظر گرفته شده بود. طبق این برنامه در ژوئن سال ۲۰۰۶ ری اوزی در پست قبلی گیتس به عنوان مدیر طراح نرم افزار انتخاب شده و در کنار او برای فعالیت در امور معماری تکنیکی و مسئول محصولات حذف شده شروع به کار کرد. در این میان کرگ موندی با سمت مدیر پژوهش و مسئول برنامه ریزی شرکت مایکروسافت انتخاب شده و با قرار گرفتن در کنار بیل گیتس به کار مشغول شد.
زندگی شخصی
ازدواج:
بیل گیتس در تاریخ ۱ ژانویه سال ۱۹۹۴ میلادی با ملیندا فرنج که در زمره کارمندان مایکروسافت بود، پیوند ازدواج بست. آنها در سال ۱۹۸۷ میلادی درست بعد از زمانی که ملیندا در پست مدیر تولید وارد شرکت مایکروسافت شد، با یکدیگر آشنا شده و دیدار و ملاقات نمودند. در حقیقت ملیندا از اهالی شهر دالاس در ایالت تگزاس آمریکا بود. بیل گیتس طبق روش های خود برای کنترل و در نظر گرفتن الزامات ازدواج با ملیندا، مزیت ها و معایب این رابطه را بر روی تخته به طور فهرست وار نوشته و در این زمینه با یکدیگر صحبت کردند. آنها جشن ازدواج شأن را در جزیره لانائی در هاوایی برگزار کرده و برای اینکه از ورود اشخاص بدون دعوت به مراسم ازدواج جلوگیری کنند، اقدام به اجاره همه بالگرد های موجود در آن منطقه نمودند. لیندا در گفتگویی که با مجله فوربز forbes انجام داده بود چنین می گوید؛ البته پسرهای با هوش و ذکاوت زیادی پیشنهاد ازدواج به من داده بودند، ولی در این میان من و بیل جایگاه و احترام ویژه ای برای هم داشتیم. لازم به ذکر است که در آن ایام خانومی که به حوزه فناوری علاقه بسیاری داشته و فعال باشد، جزو نوادر بود!
نتیجه این ازدواج تولد سه فرزند برای آنها به نامهای جنیفر کاترین گیتس متولد سال ۱۹۹۶ میلادی، روری جان گیتس متولد سال ۱۹۹۹ میلادی و فوب ادل گیتس متولد ۲۰۰۲ میلادی می باشد. ولی این زوج در ماه می سال ۲۰۲۱ میلادی پس از گذشت ۲۷ سال زندگی در کنار هم متارکه نمودند.
قوانین سختگیرانه برای فرزندان:
بیل گیتس شرایط و اصول خاصی برای تربیت و پرورش هر سه فرزند خود جنیفرکاترین گیتس، روری جان گیتس و فیبی ادل گیتس؛ قائل بود. به طوری که آنها تا سن ۱۴ سالگی اجازه داشتن موبایل را در زندگی نداشتند. البته بیل گیتس در سن ۶۱ سالگی در گفتگوهای خود در خصوص فرزندانش گفته که آنها تا قبل از رسیدن به سن ۱۴ سالگی حق برخورداری از موبایل را نداشتند. همچنین بیل اجازه استفاده از موبایل را در حین خوردن غذا در سر میز از آنها گرفته بود. در این میان میلیاردر جهان با داشتن ۶۷ میلیارد دلار ثروت اعلام کرد که برای فرزندانم جهت مشاهده تلویزیون در آخر شب نیز قوانین خاصی قائل شده تا هر چه سریعتر به خواب بروند. البته که هر کدام از این محدودیتها کاملا به نفع فرزندانم می باشد.
خانه:
منزل مسکونی بیل گیتس در زمره مجهزترین و گرانبهاترین خانه های موجود در جهان می باشد که در کنار تپه ای واقع گشته و دارای منظره ای مقابل دریاچه واشینگتن در مدینا در شهر واشینگتن است. بر اساس محاسبه ارزش خانه و ملک واقع در آن، تخمینی بالغ بر ۱۲۵ میلیون دلار می باشد که مالیات آن در حدود یک میلیون دلار در سال تعیین می گردد. در عین حال میان اموال و دارایی های بیل گیتس دست نوشته هایی از لئوناردو داوینچی نقاش معروف ایتالیایی وجود دارد که او در سال ۲۰۰۴ میلادی به قیمت ۳۰٫۸ دلار آن را از یک حراجی خریداری نموده است.
باور آن دور از ذهن است ولی میتوان گفت این خانه و امکانات آن به اندازه یک شهرک می باشد. در ابتدا بیل گیتس خانه ای را با نام XANADU 2.0 که در کنار دریاچه واقع شده بود را در سال ۱۹۸۸ میلادی به ارزش ۲ میلیون دلار خریداری نمود. پس از آن گروهی مجهز و متخصص را جهت بازسازی و نوسازی آن به مدت ۷ سال و صرف هزینه ای بالغ بر ۶۳ میلیون دلار در نظر گرفت. این خانه دارای مساحت ۲۰.۳ ۱۱۶ متر مربع در قسمتی از تپه های مدینا در شهر واشنگتن را در بر گرفته است و هم اکنون در زمره بزرگترین و مجلل ترین خانه ها در سطح جهان شناخته می شود. از جمله اموری که جهت بازسازی این خانه اجرا شده چنین بود که همه اطراف و گرداگرد این ملک را با درختها و درختچه های مختلف در شکل و شمایلی پرچین و حصار کشیده تا تنها راهی که برای مشاهده خانه باقی بماند به صورت هوایی بوده و یا از ضلع ساحلی ملک مقابل دریاچه، ختم شود.
آدرس ایمیل:
آدرس ایمیل بیل گیتس برای تکتک مردم جهان قابل مشاهده بوده و در دسترس همگان قرار دارد. او در سال ۲۰۰۴ میلادی در حدود ۴ میلیون ایمیل برایش وارد شد که البته اکثر آنها مطالب پوچ و نامناسب بودند. او گفته است در میان ایمیل هایی که به او رسیده است، تعداد قابل توجهی از آنها درخواست راهکارهایی برای رسیدن به پول و ثروت زیاد میباشد که در صورتی که آنها را اذیت و آزار در نظر نگیریم، حداقل بسیار مضحک و خنده دار است.
درآمد بیل گیتس در ثانیه:
براساس محاسبات صورت گرفته در هر لحظه ای که می گذرد ۲۵۰ دلار به درآمد و دارایی بیل گیتس اضافه میشود. توجه داشته باشید که چنین چیزی حتی در تصور یک شخص عادی نیز نمی گنجد. به بیان دیگر بیل گیتس در هر دقیقه ۱۵ هزار دلار و به طور روزانه ۲۰ میلیون دلار درآمد دارد. در صورتی که شخص بیل گیتس را به تنهایی تشبیه به یک کشور در جهان کنیم، او در فهرست سی و هفتمین کشور ثروتمند در دنیا قرار می گیرد. ولی با همه این تفاسیر مبلغ قابل توجهی از این درآمد چشمگیر را برای ارتقا و رشد نیازمندان و برخورداری از زندگی معمول در سطح کره زمین اختصاص داده است.
کلکسیون ماشین های بیل گیتس:
هر کسی در دنیا علاقمندی و رغبت به امور و وسایلی دارد که بر اساس توانمندی و پول خود مبالغی را برای آن صرف میکند. ولی از این میان بیل گیتس کسی است که هیچ حد و حدودی برای موضوع قائل نمی شود. چرا که پول و دامنه خرجهای او نامحدود است.
ازجمله تمایلاتی که برای بیل گیتس بیان می شود، رغبت و اشتیاق او جهت خریداری خانه های لوکس و مجموعه ای از خودروهای لاکچری میباشد. می توان گفت این مجموعه در زمره بزرگترین و منحصر به فردترین کلکسیون های اتومبیل در دنیا است.
خودروهایی که برای بیل گیتس خریداری شده در تعداد زیادی است که در این مبحث برخی از خودروهای این مجموعه را نام می بریم. در حقیقت در زندگی بیل گیتس کلمه ای به نام ماشین بیل گیتس صحت ندارد. چرا که مناسب است که از آن به عنوان ماشین های بیل گیتس یاد کنیم.
لیست خودرو های مرد بزرگ مایکروسافت:
- پورشه ۹۱۱
- پورشه ۹۳۰
- پورشه ۹۵۹
- جگوار ایکس ۶۰
- فراری ۳۴۸
- خودروی رولز رویس
- خودرو های برقی تسلا
- خودرو های مرسدس بنز کلاس سی
- BMW سری ۷
- شورلت Corvette
- لامبورگینی
البته در کنار خودروهای ذکر شده بیل گیتس در مجموعه خود تعدادی از ماشین های جدید و کلاسیک از کارخانه خودروسازی ایتالیایی به نام لامبورگینی هم در اختیار دارد.
درعینحال بیل گیتس تمایل به خرید و داشتن خودرو هایی که با برق کار می کنند، نیز داشته و چند خودرو از مدل های برقی شرکت تسلا در کلکسیون خودروهای بیل گیتس خریداری شده و موجود است.
موبایل بیل گیتس:
به نقل از اقتصاد نیوز که گزارشی از دیجیاتو گفته بود که بیل گیتس در اوایل سال جاری از گوشی گلکسی زد فولد ۳ استفاده کرده و در حال حاضر آن را به آخرین ورژن افزایش داده است. البته این بر کسی پوشیده نبود که بیل گیتس موسس شرکت مایکروسافت از یک گوشی تاشو به طور روزمره استفاده می کرد ولی این مرد بخشنده ثروتمند در ابتدای سال جاری گفت که از یک گوشی گلکسی گلکسی زد فولد ۳ در کنار یک رایانه شخصی سبک و قابل حمل بهره می گیرد. ولی در حال حاضر او گوشی همراه خود را به آخرین مدل گوشی های تاشو صنعت کره ای تغییر داده است. بیل گیتس در جلسه ای که گفته بود «هر چیزی از من بپرسید»؛ پاسخ داده بود که گوشی همراه گلکسی زد فولد ۴ که در دست دارد هدیه ای است که رئیس شرکت سامسونگ «لی جائه-یونگ» در آخرین سفرش به کشور کره به او داده است. در حقیقت به گفته یکی از کاربران شرکت ردیت بیل گیتس با هدف و نیت ارتقاء گوشی خود، دیدار و ملاقاتی با رئیس شرکت سامسونگ داشته است.
حقایق جالب دیگر:
بیل گیتس در کنار مجموعه ماشین هایش، دارای جت شخصی نیز می باشد. خالی از لطف نیست که بدانید دختر بیل گیتس نیز همچون پدرش تمایل عجیبی به مجموعه خودرو ها داشته و ماشین او نیز از میان کلکسیون خودروهای شخصی اش در نظر گرفته می شود.
ولی در این میان بیل گیتس هیچ تمایلی برای هزینه پول جهت لباس های متعدد نداشته و البته البسه او تنها به تعداد محدودی ختم میشود. لذا لباس در زمره علاقمندی های او قرار نمی گیرد. همانطور که در بالا ذکر شد، بیل گیتس به داشتن خانه های لوکس علاقه زیادی داشته و کلکسیونی نیز در این زمینه دارد.
باورهای مذهبی
باور و دیدگاه بیل گیتس در خصوص وجود خدا دوگانه می باشد. بر طبق عملکرد و سخنانش، او اغلب ارشاد و هدایت های دینی مسیحیت را از نگاه اخلاقی تعریف و تمجید کرده و اقدامات بنیاد خیریه اش را نشأت گرفته از رفت و آمدهایی میداند که به کلیسا داشته است. این رویکرد را به عنوان یک عقیده اخلاقی و نه عقیده مذهبی در نظر می گیرد.
در مصاحبه هایی که بیل گیتس در سالهای ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ انجام داده و از عقیده و نظر او در خصوص اعتقاد های مذهبی سوال کردند، در خصوص وجود خدا شک و ابهام خود را بیان نمود. ولی در موضوع ارشاد و راهنمایی های مذهبی در اولین گفتگوی خود با شبکه BBS که در سال ۱۹۹۵ انجام داد، اذعان داشت که در طی برنامه ای منظم به کلیسان نمی رود ولی هدایت های دینی مسیحیت را باور داشته و آنها را قبول دارد. او در گفتگویی که در ۱۳ ژانویه سال ۱۹۹۶ با مجله تایم انجام داده و از او سوال نمود که «آیا به چیزی به نام آفریدگار باور دارید؟» بیل در جواب با چهره ای پر از شک و شبهه در حالی که دستش را به سینه اش زده با مکث کوتاهی پاسخ داد: «من هیچ گواه و شاهدی برای این موضوع ندارم» همچنین او اضافه کرده بود که «در زمینه اختصاص منابع زمانی، مذهب خیلی مؤثر نیست. کارهای بیشتری هستند که میتوانم صبحهای یکشنبه انجام دهم.»
دست آخر بیل گیتس در مصاحبه سال ۲۰۱۴ میلادی که رولینگ استون مجددا این سوال را از او نمود «آیا به خدا باور دارید؟» پاسخ داد: من با نظر اشخاصی مثل ریچارد داوکینز که گفته است اصولاً انسان ها نیاز دارند که افسانه هایی برای خود در نظر بگیرند، کاملا هم عقیده هستم. چرا که حتی انسان ها قبل از این که در پی یافتن علت بیماری، آب و هوا و یا مسائلی از این قبیل باشند، به دنبال ساختن توضیحات غیر منطقی برای آن هستند. هم اکنون نیز در برخی از موضوعات، نه همه آنها از مذهب به عنوان وسیله ای جهت پر کردن خلا و علت آن استفاده می شود ولی بدانید که علم و دانش بشر پاسخ قانع کننده برای هر سوالی دارد و هیچ نقطه ابهامی را باقی نگذاشته است. ولی افسانه هایی که تاکنون بیان شده، به شکل تعجب برانگیزی انسان را به وجد می آورد و هنوز برای علت اساسی که تا به این حد رشد کرده، توضیح علمی بیان نشده است. اینکه گفته می شود عالم و جهان به علت عدد های تصادفی نامنظمی تشکیل شده است، درست به اندازه یک نگاه غیر عادلانه تصور می شود (در حین بیان می خندد). من معتقدم قبول و اعتقاد به وجود خدا عاقلانه و منطقی است ولی اینکه شما برای این دیدگاه چه تصمیمات و اصولی را پیاده کرده و در پیش بگیرید، من اطلاعی ندارم.
در ادامه او در جواب به این سوال که «شما یک کارشناس فناوری هستید اما بیشتر کار شما با بنیاد (خیریه) هماکنون یک جنبه اخلاقی دارد. آیا شما اینطور فکر میکنید که ارزش دین و مذهب طی سالها تغییر کردهاست؟» بیان کرد: من فکر می کنم سبک و سیاق اخلاقی بر اساس دین و مذهب اهمیت زیادی دارد. در حقیقت ما فرزندانمان را با متد دینی و مذهبی پرورش داده و تربیت کرده ایم. آنها به کلیسای کاتولیکی می روند که ملیندا در آنجا رفته و من نیز شرکت کرده ام. در حقیقت من بسیار خوش شانس هستم. فعالیت ها و اقداماتی که برای کم کردن میزان بی عدالتی در جهان انجام داده ام، مرهون کلیسا می دانم و این امر برگرفته از یک اعتقاد مذهبی است. به نگاه من این امر حداقل یک باور و نگاه اخلاقی دارد.
بنیاد بیل و ملیندا گیتس
با ترغیب و تشویق هایی که ملیندا انجام داد، بیل گیتس را متقاعد کرد در انجام امور خیر جهت مردم بی بضاعت نقش موثری را در ازای مادرش عهده دار شود. پرداختن به این امر سبب شد که او تصمیم بگیرد درصد زیادی از سرمایه اش را در این زمینه صرف نماید. البته میدانید که بیل گیتس قبل از هر تصمیم و اقدامی همه جوانب و مسئولیت های آن را به طور کامل مورد سنجش و بررسی قرار داده و تحقیقات زیادی را در خصوص آن انجام میدهد. در سال ۱۹۹۴ بیل گیتس در کنار همسرش ملیندا موسسه ای را به نام جد پدری اش ویلیام هنری گیتس بنیان نهاد.
از جمله اقدامات این موسسه کمک به توسعه آموزش، رسیدن به سلامتی و همچنین توانگر ساختن افراد مستمند بوده است. بیل و ملیندا در سال ۲۰۰۰ تعدادی از خانواده های متمول و ثروتمند را در مشارکت به این کار هدایت کردند که در نتیجه آن موسسه معروف «بیل و ملیندا گیتس» تشکیل شد. سرمایه اولیه این بنیاد بالغ بر ۲۸ میلیارد دلار بوده است.
در این میان بیل گیتس همه سود حاصل از تالیف دو کتابش را به این نهادهای خیریه ای اهدا کرده که در بهره گیری از تکنولوژی برای تعلیم و آموزش و بالا بردن کارایی اشخاص حمایت می کند. رفتار های انسان دوستانه در نزد بیل گیتس جزو معیارهای اصلی او می باشد. در این میان هدف بیل و ملیندا از تاسیس این موسسه خیریه با حداقل سرمایه ۲۸.۸ میلیارد دلار انجام حمایت و یاری انسان ها در سرتاسر جهان در موضوعات بهداشت جهانی و برخورداری از آموزش بوده است. با این نگرش که همه مردم در نقاط مختلف کره زمین در قرن بیست و یکم میلادی به راحتی از امکانات آموزشی و بهداشتی متعارف بهرهمند باشند. از جمله اقدامات این موسسه می توان به اختصاص مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار به بهداشت جهانی و دو میلیارد دلار جهت گسترش تعلیم و آموزش در مناطقی که مردم جامعه درآمد ناچیزی دارند، شامل میشود. در کشورهای آمریکا و کانادا با تهیه و ارسال رایانه و قابلیت اتصال به اینترنت برای عموم در محل کتابخانه های عمومی انجام شده است.
در سال ۲۰۱۶ میلادی بیل گیتس در مصاحبهای که با تلویزیون آی تی وی (ITV) برنامه «امروز صبح» داشته است، اعلام کرد که قصد ندارد دارایی و ثروتش را برای سه فرزندش به شکل ارث اختصاص دهد و همه ثروت و مالش پس از مرگش در امور خیریه و عام المنفعه صرف می شود.
به نظر می رسد بیل گیتس همه انرژی و اوقات خود را در روزمره جهت موسسه بیل و ملیندا تخصیص داده است و در اموراتی همچون تعلیم و تربیت، حیطه سلامت و بهداشت اقدامات متعددی دارد. در عین حال گفته می شود بیل گیتس به هر کدام از کارمندان این بنیاد که صاحب فرزند می شوند، به مدت یکسال مرخصی با حقوق پاداش می دهد.
البته گفته میشود بیل گیتس جهت حل و فصل مسائل و مشکلات در هر کجای دنیا رایزنی های زیادی با اشخاص متعدد انجام می دهد. برای نمونه می توان اشاره کرد که در سال ۲۰۱۸ میلادی بیل گیتس مطرح کرد که در کنار لری پیچ از بنیانگذاران گوگل به هر شخص یا تیمی که قادر باشند واکسنی کامل و فراگیر برای درمان آنفولانزا کشف کنند، مبلغی در حدود ۱۲ میلیون دلار پاداش میدهند. هم اکنون در سرتاسر جهان بیل گیتس از مشهور ترین و معتبرترین خالقان کسب و کار در عصر حاضر است.
علت طلاق بیل گیتس
درست پس از اعلام رسمی بیل گیتس و ملیندا در توییتر مبنی بر جدایی آنها از یکدیگر، حدس و گمان های بسیاری در خصوص علت این متارکه، میان مردم و خبرنگاران مطرح شد. ولی در حال حاضر به گزارش منابع موثق خبری دلیل فاصله و طلاق این زوج پس از ۲۷ سال زندگی مشترک آشکار گردید. زمانی که ملیندا پس از بازدید از عمارتی که به جفری ایستین تعلق داشت به ارتباط پنهانی او و همسرش بیل گیتس پی برده و از این رو از همسرش جدا شد. لازم به ذکر است ایستین یکی از ثروتمندان آمریکایی است که حرفه اش واسطهگری روابط نامشروع بوده و همواره به رفتارهای سوءاستفاده گرانه از دختران کم سن و سال متهم می باشد.
دارایی
بر اساس طبقه بندی هایی که مجله فوربز در تاریخ اوت سال ۲۰۱۸ انجام داد، مشخص شد که بیل گیتس با خالص دارایی بالغ بر ۹۵.۱ میلیارد دلار پس از جف بیزوس (موسس آمازون) به عنوان دومین شخص ثروتمند در جهان قرار می گیرد. بیل گیتس در سال ۱۹۹۴ برای اولین بار در رتبه اول از فهرست ثروتمندترین اشخاص جهان شناخته شد و برای مدت ۱۵ سال متمادی در رأس این فهرست قرار گرفته بود. پس از آن در سال ۲۰۱۰ کارلوس اسلیم تاجر مکزیکی جایگاه او را از آن خود نمود. در پی آن پس از چهار سال که بیل گیتس در رتبه دوم این فهرست قرار داشت، در سال ۲۰۱۴ میلادی در حالی که تنها مدت اندکی از کناره گیری او از مقام ریاست هیئت مدیره مایکروسافت میگذشت، از طرف مجله اقتصادی فوربز در جایگاه ثروتمندترین شخص جهان انتخاب شد. به طور کلی می توان گفت ثروت و دارایی خانواده گیتس پس از خانواده والتون وارثان شرکت وال مارت و فرزندان بنیانگذارش، سام والتون در رتبه دوم می باشد.
در سال ۲۰۱۰ بیل گیتس رسماً بیان کرد که قصد دارد از لیست اشخاص ثروتمند جهان بیرون آمده و اموال و دارایی خود را به جامعه بازگرداند. البته او این سخن را مجددا در تاریخ ژوییه ۲۰۲۲ اعلام کرد و گفت برای اجرای تصمیم و برنامه خود مبلغ ۲۰ میلیارد دلار به صندوق خیریه اش واریز میکند. ولی در این میان سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ ارزش خالص دارایی او به بیش از دو برابر رسید.
ثروت ۱۴۶ میلیاردی بیل گیتس پس از طلاق
طبق رویه هر سال و آغاز سال جدید میلادی لیست جدیدی از ثروتمندان جهان به انتشار درآمد که در آن پایین رفتن مرتبه بیل گیتس را از جایگاه سومین فرد ثروتمند جهان به پنجمین نفر نشان میداد. در این حین با توجه به جدایی بیل از همسرش ملیندا کاشف به عمل آمد که مبلغی بالغ بر ۱.۸ میلیارد دلار در قالب سهام به حساب ملیندا واریز شده بود.
جوایز و دستاوردهای بیل گیتس
در سال ۲۰۰۵ میلادی نشان افتخاری KBE یا Knight Commander of the Order of the British Empire را شخصاً از دست ملکه انگلستان دریافت نمود. البته جوایز متعدد دیگری که طی سالها به او اهدا شده است به علت اقدامات و رفتارهای انسان دوستانه ای است که به آن مبادرت داشته و همه آنها را با همسرش ملیندا تقسیم کرده است.
در سال ۲۰۱۶ جایزه لسکر رئیس جمهور آن دوره آمریکا باراک اوباما «نشان افتخار آزادی از طرف ریاست جمهوری» را به بیل و ملیندا گیتس هدیه داد.
پس از آن در سال ۲۰۱۷ فرانسیس اولاند رئیس جمهور وقت فرانسه بالاترین نشان افتخار آن کشور را به این زوج اهدا کرد.
بیل گیتس همچنین نشان «خدمات عمومی بلوبرگ میلینیوم» را دریافت نمود.
او جایزه پادما بوشان را نیز کسب کرد.
البته بیل گیتس در سال ۲۰۱۰ به علت حمایت ها و کمکی که در صنعت آی تی انجام داده بود، جایزه بوفالوی نقرهای را دریافت کرد.
لازم است بیان شود که بیل گیتس جوایز متعدد و متنوعی را به علت برنامه ها و فعالیت های بسیاری کسب کرده است.
بیل گیتس در عرصه های مختلف
ویروس کرونا
در حقیقت در سال ۲۰۲۰ میلادی مستندی بر اساس فرضیه دسیسه چینی با عنوان دستبرد تولید و در دنیا توزیع شد. در این فیلم که با استناد بر عناوین و حقایق منطقی آغاز شد، چنین پیامی را به مخاطب بیان می کند که در حقیقت ویروس کرونا جزئی از پروژه و برنامه گلوبالیست ها برای نابودی و آسیب به انسان ها در سرتاسر جهان و رسیدن ابر انسان بوده است.
مستند دستبرد با اعلام تولید عمدی ویروس کرونا در آزمایشگاه پاستور فرانسه و انتقال آن به شهر ووهان چین موجب شد تا با توجه به موضوع افزایش جمعیت جهانی، مسائل اصولی حکومت های فعلی، پولهای مجازی و غیره معمایی را طرح می کند که در نهایت به این نتیجه میرسد که «قدرتمندان پنهان جهان»، «دستهای پشت پرده»، «شرکتهای داروسازی فراملی با همکاری سیلیکونولی» بیل گیتس، بنیاد راکفلر و با تئوریهای یووال نوح هراری همگی در پی انجام اقداماتی جهت از میان برداشتن عده کثیری از انسانهای ضعیف در جهان و پیاده سازی دولت متحده غیردموکراتیک مدنظرشان هستند.
شهر هوشمند بیل گیتس
در سال ۲۰۱۷ میلادی بیل گیتس بیان کرد مبلغی بالغ بر ۸۰ میلیون دلار جهت توسعه و گسترش یک شهر هوشمند در اطراف فونیکس آریزونا اختصاص داده است. این شهر را «بلمونت» نام نهاده و قرار است تا با چشم انداز رشد و پیشرفت در آینده زیربنا و اصولی را با تکیه بر تکنولوژی های پیشرفته، شبکه های دیجیتالی پرسرعت، دیتاسنترها، مدلهای تولید و توزیع جدید، اتومبیلهای خودران و هابهای لجستیکی خودکار پیاده کنند.
گفته می شود مساحت این شهر حدود ۲۵ هزار هکتار زمین بوده که در حدود ۳ هزار هکتار جهت امور اداری، تجاری و فروشگاه ها در نظر گرفته می شود. پس از آن ۴۷۰ هکتار جهت مدارس عمومی و ۸۰ هزار هکتار جهت خانه های مسکونی اختصاص یافته است.
هشدار گیتس در مورد تغییرات اقلیمی
کتابی با عنوان «تغییرات اقلیمی و آینده بشر» از کتاب های است که توسط بیل گیتس تألیف گردیده و با ارائه برنامه های همگانی و قابل اجرا مترصد است، نشر گازهای گلخانهای را در جهان به کمترین میزان ممکن و حتی صفر کاهش دهد. البته بیل گیتس در حدود ده سال از عمر خود را در جهت بررسی و تاثیرات تغییرات آب و هوایی صرف نموده است که سرانجام توانست با یاری و کمک عدهای از مهندسین فیزیک، شیمی، زیست شناسی و غیره فرضیه کاملی جهت مقابله با انتشار گازهای گلخانه ای بیان کند.
خروج بیل گیتس از بازار سوخت های فسیلی
بیل گیتس در آخرین کتابی که به رشته تحریر درآورد از تصمیم خود جهت واگذاری همه سهامش در سوخت های فسیلی خبر داد. در عین حال او در ادامه بیان کرد که این کار مستلزم صرف زمان بسیاری می باشد. ولی بر اساس سخن افراد آشنا به بازار حتی قصد او جهت خارج شدن از بازار سوخت های فسیلی تحولی عظیم در قیمت ها ایجاد می کند.
تلاش برای یافتن فلز مناسب برای تولید خودروهای برقی
طبق آخرین اخبار مشخص شد که بیل گیتس در کنار اشخاصی همچون جف بزوس(بنیانگذار وب سایت آمازون)، مایکل بلومبرگ و تعدادی دیگر از ثروتمندان جهان مبلغی بالغ بر ۱۵ میلیون دلار سرمایه تعیین کردهاند که بتوانند فلز و آلیاژ مناسبی برای توسعه خودروهای برقی تولید نمایند. در این میان شرکت معدنی کوبولد متالز KoBold Metals توافقنامهای با شرکت معدنی بلوجی Bluejay در گرینلند امضا کردند که در پی جستجو و یافتن فلزات متناسب جهت تولید خودروهای برقی باشند.
بیل گیتس و ساخت نیروگاه هسته ای ۴ میلیاردی
از جمله شرکت هایی که بیل گیتس به تازگی آنها را بنیان نهاده است، شرکت تراپاور بوده که هم اکنون در حال ساخت اولین نیروگاه هسته ای خود در شهر کمرار آمریکا می باشد که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۸ میلادی با صرف هزینه ای در حدود ۴ میلیارد دلار به پایان برسد. در این میان بیل گیتس و وزارت انرژی آمریکا هر کدام نیمی از هزینه های ساخت این نیروگاه را تقبل نمودهاند. گفته میشود هدف بیل گیتس از تاسیس این شرکت ارائه طرح و برنامه های غیر معمول جهت نیروگاه های هسته ای بوده است.
جملات معروف
از جملات معروف بیل گیتس چنین بوده است که ما در اغلب مواقع در خصوص جریانات و تحولاتی که در دو سال آینده احتمال آن هست زیاده روی میکنیم، ولی در مورد اتفاقات ده سال پس از این، بسیار کم به آن پرداخته و در نظر نمی گیریم. سعی کنید هیچ وقت توقف و خمودگی شما را فرا نگیرد.
بیل گیتس در تاریخ ۵ آوریل سال ۲۰۲۱ در بحبوحه بیماری کرونا در جهان چنین گفت:
«اگر اقدامات حفظ فاصله فیزیکی به درستی انجام گیرد شمار کشته شدگان ویروس کرونا در ایالات متحده میتواند بسیار کمتر از برآوردهای اخیر از سوی مقامات ارشد بهداشت باشد»
سپس او اضافه کرد:
«اگر انجام آزمایش را تثبیت کنیم و هر ۵۰ ایالت را درگیر کنیم زیر میزان برآوردهای مقامات بهداشت قرار خواهیم گرفت. مطمئناً ما هزینه اقتصادی هنگفتی را پرداخت خواهیم کرد»
گیتس به طور شفاف بیان کرد:
«این منطقی است که بگوییم تا زمانی که واکسنی نداریم اوضاع به حالت عادی برنمیگردد.»
از جمله هشدارهایی که بیل گیتس در مورد رسیدن به ثروت و موفقیت در امور مختلف زندگی بیان کرده است:
«رویای من این نبود که ثروتمند شوم. و حتی بعد از دیدن شرکت میگفتم: واووووو! ثروتمند شدن باید عجیب باشد و خب، کاملاً عجیب بود. زیرا ثروت بالاتر از یک حد مشخص، یک مسئولیت است که در پایان آن را یا برای بچههایتان میگذارید (که ممکن است برایشان خوب نباشد) یا سعی میکنید که برای بخشیدن آن هوشمندانه عمل کنید. من میتوانم نیاز به داشتن میلیونها دلار را درک کنم، چون پول و ثروت آزادی قابل توجهی با خودش میاورد. اما بعد از آن ناگهان به نقطهای میرسید که پول دیگر اهمیتی ندارد.»
او در گفتگوی دیگری خطاب به مارک زاکربرگ چنین گفته است:
«من در مورد مهارتهای مختلف، خیلی ساده بودم و فکر میکردم اگر کسی آیکیوی بالایی داشته باشد، میتواند در هر کاری موفق باشد. اما در واقع ترکیب مهارتهاست که باعث خلق چیزی جدید و شایسته میشود. در واقع این تفکری ساده از معنای باهوش بودن بود، که فرد باهوش میتواند همهی مشکلات را حل کند و من آرزو میکنم که ای کاش در این مورد بهتر فکر میکردم.»
برای کسب درآمد؛ کافیه یکسری قواعدی که ثروتمندان بلد هستن رو تو هم یاد بگیری. اینکه چطوری پول دربیاری و ثروتمند بشی تو جلسهی آموزشی بهت یاد داده شده. بعد ازدیدن این جلسه، زندگیت عوض میشه.