پیشنهاد طرح تشویقی برای زنان باحجاب
ولی الله بیاتی سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها به جماران گفت: ما در مجلس به نوبه خود از جوانان دفاع میکنیم، چون مطمئن هستیم اگر جوانان ما بدانند یک موضوع چه عواقب و چه ضررهایی دارد لجبازی نمیکنند؛ چرا که لجبازی موضوع حجاب مساوی است با از دست دادن اعتبار، شخصیت، اعتقاد فرد، سوءاستفاده از شخصیت و تعرض به آن؛ و ما باید بتوانیم جوانان خود را نسبت به عواقب بیحجابی آگاه کنیم و از آنها... 1 اجتماعی 1402/05/19
صحبت های سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها در مورد لایحه حجاب و عفاف
چند روز قبل نمایندگان به این نتیجه رسیدند لایحه حجاب و عفاف بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی مورد رسیدگی قرار گیرد. بر اساس این اصل، مجلس در موارد ضروری میتواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای داخلی خود تفویض کند. در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین میکند، به صورت آزمایشی اجرا میشود.
در همین زمینه، خبرنگار جماران با ولی الله بیاتی سخنگوی کمیسیون امور داخلی و شوراها و رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی و نماینده مردم (آشتیان / تفرش / فراهان) به گفت وگو پرداخت که مشروح آن در پی می آید:
ما باید بتوانیم جوانان خود را نسبت به عواقب بیحجابی آگاه کنیم
حجاب امری فرهنگی و اجتماعی است، اما امروز میبینیم که نگاه سیاسی به آن شده است و نوعی لجبازی سیاسی از سوی نسل جوان پیش آمده است. مجلس برای این مساله تدبیری دارد؟
ما در مجلس به نوبه خود از جوانان دفاع میکنیم، چون مطمئن هستیم اگر جوانان ما بدانند یک موضوع چه عواقب و چه ضررهایی دارد لجبازی نمیکنند؛ چرا که لجبازی موضوع حجاب مساوی است با از دست دادن اعتبار، شخصیت، اعتقاد فرد، سوءاستفاده از شخصیت و تعرض به آن؛ و ما باید بتوانیم جوانان خود را نسبت به عواقب بیحجابی آگاه کنیم و از آنها بخواهیم رعایت کنند و کشف حجاب نکنند.
افرادی که حجاب خود را رعایت میکنند باید تشویق شوند
خیلی اشتباه بود، حجاب دستور شرعی ما است و افرادی که رعایت میکنند باید تشویق شوند و کشف حجاب هم به فرموده رهبر گناه بوده و هم برخلاف قانون اساسی است، ما با کشف حجاب نباید برخورد فیزیکی انجام دهیم و آن چیزی که شرع ما گفته است را باید انجام دهیم و در غالب تذکر رسانهای و نصیحت و موعظه باید جوانان را توجیه کنیم چرا که برخورد فیزیکی به صلاح نیست و اثر منفی دارد.
نقش آموزش و پرورش و مدارس را چگونه میبینید؟ در این لایحه چگونه به آن اشاره شده است؟
بله در مورد ادارات از جمله؛ آموزش و پرورش، وزارت کشور، آموزش عالی و... برای هر کدام از اینها وظایف تعریف شده است، اما نظرمان این است که باید کار فرهنگی انجام شود. دانش آموزی که از ابتدای کودکی تا سن نوجوانی و جوانی در اختیار ما است، ما باید او را درست تربیت کنیم. معلم باید درست رفتار کند و اگر خانمی بخواهد در مورد حجاب صحبت کند ابتدا خود باید عمل کننده به حجاب باشد و اگر آقایی بخواهد در مورد حجاب صحبت کند ابتدا خانواده او باید حجاب را رعایت کنند. در غیر این صورت اگر ما فقط صحبت کنیم و خودمان عمل نکنیم شنوندهها قطعا عمل نمیکنند.
در این لایجه همچنین خیلی از موارد دیگری برای آموزش و پرورش و برخی از وزارت خانههای دیگر تکلیف دیده شده است.
با جرایم مالی مشکل رفع نمیشود
بسیاری از کارشناسان به انتقاد جرایم تعیین شده در لایحه پرداختند و در فضای مجازی میگویند جرایم مالی به قدری زیاد است که از این طریق بودجه سال بعد
دولت تهیه میشود؟
من فکر نمیکنم با جرایم مالی مشکل رفع شود؛ میتواند عامل بازدارنده باشد، اما جرایم مالی مگر در سرعتهای بالا اثرگذار بود؟ جریمه فقط یک عامل بازدارنده است، اما یک عامل صد درصدی نیست و میتواند درصدی فقط تأثیر داشته باشد. ما باید فرهنگ سازی کنیم و با جرایم مالی و ضرب و شتم و زندان و برخورد فیزیکی نمیتوانیم این موضوع را حل کنیم. باید غالب جامعه بخواهیم حجاب در جامعه اتفاق بیفتد و آن هم بستگی به عملکرد ما دارد.
البته برخی جاها بخواهند دلخوریهایی از حکومت باشد و افراد بخواهند اینگونه مخالفت خود را اعلام کنند و برخی هم به فرموده مقام معظم رهبری ممکن است با نقشه دشمن و از خارج کشور تحریک شده باشند، مردم باید نسبت به این گونه مسائل آگاه باشند و بدانند کاری که انجام می دهند خواسته دشمن است و میخواهند کشور را بیثبات کنند و برخی از مطالب که اخیرا گفتهاند که «دشمن از طریق کشف حجاب به دنبال حمله نظامی به کشور جمهوری اسلامی ایران بود» و احساس میکردند همه افرادی که کشف حجاب کردهاند مخالف جمهوری اسلامی هستند؛ در صورتی که این گونه نیست. خیلی از این افراد موافق نظام هستند و شاید به عملکرد برخی افراد اعتراض دارند.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: جماران