اگر این حس را دارید نشانه سلامت مغز شماست


اگر این حس را دارید نشانه سلامت مغز شماست

آیا شما هم جزء انسان هایی هستید که همیشه فکر می کنند سنی کمتر از سن واقعی خود دارند؟ اگر این چنین است باید خبر خوبی را به شما بدهیم. تحقیقات جدید نشان داده اند که این نشانه سلامت مغز شماست. چنانچه شخصی حس کند که مسن تر از سن واقعی اش می باشد، باید روش زندگی خودش را مورد ارزیابی قرار دهد. با توجه به اسکن مغز، اگر از سن واقعی خود جوانتر هستید، این نشانه سلامت مغزی شماست. با ما همراه باشید تا به بررسی نتایج این تحقیق بپردازیم.

مغز پیچیده‌ترین عضو در بدن انسان است. با اینکه دانشمندان علوم مغز و اعصاب، درباره مسئولیت هر یک از نیمکره‌های مغز به طور کامل اطلاعات دارند، اما مسائلی وجود دارند که هنوز به صورت یک راز باقی هستند مانند اینکه به چه علت گروهی از افراد به آلزایمر مبتلا می‌شوند. اطلاعات نادرست بسیاری درباره مغز وجود دارد. اما آنچه که مسلم است این می‌باشد که جوان و سالم نگه داشتن مغز، واجب و حیاتی است و همچنین انجام بعضی از تمرینات، می‌تواند اثرات پیری و کهولت سن را بهبود ببخشد.

سلامت مغز

براساس تحقیقات جدیدی که صورت گرفته، راز‌های دیگری مبنی بر اینکه مغز خود را جوان نگه دارید، وجود دارد و همه چیز بستگی به ذهنیت شما دارد.

جین یونگ چی، از دانشگاه ملی سئول در کشور کره، ارتباط بین سن ذهنی و واقعی مغز را مورد بررسی قرار داد. او و تیم تحقیقاتیش، از ۶۸ نفر از افراد سالم بین سنین ۵۹ تا ۸۴ ساله، MRI مغزی گرفتند تا مقدار ماده خاکستری در مناطق مختلف مغز را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.

شرکت کنندگان در این تحقیق، درباره اینکه سن آن‌ها چقدر بوده و اینکه به چه میزان احساس جوانی یا پیری می‌کنند و نیز توانایی‌های شناختی و سلامتی خود را در قالب یک پرسشنامه، مورد ارزیابی قرار دادند.

افرادی که ادعا می‌کردند بیشتر از سن خود، احساس جوانی می‌کنند، امتیاز بهتری در آزمون حافظه کسب کردند گذشته از این، آنها، سالم‌تر به نظر می‌رسیدند و علائم افسردگی در آن‌ها بسیار کمتر دیده می‌شد.

افرادی که احساس جوانتری داشتند، حجم ماده خاکستری مغزشان، در قسمت قدامی برآمدگی‌های چین خورده مغز و همچنین در قسمت چین خوردگی مغز مربوط به گیجگاه که با مهارت‌های زبان و گفتار و صدا در ارتباط است، زیاد بود.

جین یونگ چی، می‌گوید: “ما به این موضوع پی بردیم که افرادی که احساس جوانی می‌کنند، ساختار مغز جوانتری نیز دارند. ”

“مهم‌تر از همه این مسئله است که اگر در عواملی مانند شخصیت، سلامت ذهنی، علائم افسردگی و یا نوع عملکرد شناختی، اختلاف و تفاوتی به وجود بیاید، اما باز هم این حس جوان ماندن از بین نمی‌رود. ”

پژوهشگران هنوز مطمئن نیستند که آیا یک مغز جوانتر می‌تواند عهده دار مسئولیت سن ذهنی یک فرد باشد یا خیر، ولی تصور آن‌ها بر این پایه قرار دارد که افرادی که احساس پیری می‌کنند، از روند پیر شدن مغزشان اطلاع دارند.

تعبیر دیگری که در این مورد میتوان ارائه کرد این است که افرادی که احساس جوانتری دارند، فعالیت فیزیکی و ذهنی بیشتری دارند و همین موضوع، باعث می‌شود زندگی مهیجی را تجربه کنند که در نتیجه باعث بهبود سلامت مغز آن‌ها می‌شود.

افرادی که احساس پیری می‌کنند ممکن است این واقعیت مربوط به سن خودشان را پذیرفته باشند و در نتیجه حالت سرزندگی و شادابی خود را از دست بدهند که این حالت می‌تواند بر توانایی‌های شناختی آن‌ها ضربه شدیدی وارد سازد.

جینگ یونگ چی می‌گوید: “اگر فردی، احساس کند که از سن واقع اش، پیرتر است، وجود این حس، علامتی است برای سنجش شیوه زندگی و عادت‌ها و فعالیت هایش که باعث می‌شوند به روند پیری مغز کمک کنند و در نتیجه فرد می‌تواند مراقبت‌های لازم را برای داشتن مغزی سالم، انجام دهد. ”


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)