رجزخوانی بیلیونر ایرانی برای عربستان سعودی


رجزخوانی بیلیونر ایرانی برای عربستان سعودی

رسول رضوانی (مالک هلدینگ بزرگ رضوانی) که به دلیل فعالیت های حوزه فناوری و خلاقانه اش، بسیاری او را با ایلان ماسک مقایسه می کنند، در گفتگویی از ساخت و راه اندازی اولین شهر متاورسی مجهز به هوش مصنوعی در ایران رونمایی کرد.

او در این گفتگو که با شبکه تی وی پلاس انجام داده است، گفت: قرار است در زمینه فناوری و بازی و در اصل اولین شهر متاورسی ایران قدم برداریم.

ساخت یک شهر متاورسی به متراژ یک میلیون متر مربع سرمایه زیادی می خواهد. منابع مالی اش را خودتان تامین میکنید؟
ساخت شهر متاورسی و هوشمند جدا از مباحث فیزیکی، مباحث فناوری و مجهز کردن به تکنولوژی های روز (وی آر و ای آر و هوش مصنوعی)، سرمایه زیادی در زمینه کدینگ و تجهیزات فناوری می خواهد. ضمن اینکه نیاز به پلتفرمی دارد که بتواند ساز و کار این شهر را سامان دهد و مانند شبکه های اجتماعی بین مردم فراگیر شود.
از آنجا که تخصص اصلی ما گیم و بازی است و بیش از بیست سال در این زمینه سابقه داریم، همیشه برگزاری مسابقات یا ایجاد کلاب ها برایم جذابیت دارد.

فکر نمی کنید یک مقدار برای ساخت شهر متاورسی در ایران دیر اقدام کردید؟ کشورهای منطقه به ویژه عربستان در این حوزه خیلی وقت است که فعالیت شان را شروع کرده اند.
عربستان قرار است سال 2030 پروژه اش را بهره برداری کند پس تا الان کاری نکرده و بیشتر کارهای تبلیغاتی و شوآف است. ضمن اینکه بیشتر کارهای آنها را بچه های خودمان (ایرانی ها) انجام میدهند.
حوزه فناوری حوزه به شدت درآمدزایی است؛ مثلا در دنیا افراد به صورت آنلاین گیم بازی میکنند و درآمد کسب می کنند.
من هفت سال است روی پلتفرمی کار میکنم به اسم پلی ورک که افراد با انجام بازی های فیزیکی پول در می آورند. به این صورت است که شما در بازی فیزیکال، رتبه یا رنکینگ پیدا می کنید. مثلا اگر شطرنج بازی کنید، مشخص میشود در محله تان، شهرتان، استان تان چندمین نفر از نظر امتیاز هستید.

یعنی روی پلتفرم شما افراد میتوانند هم آنلاین و هم حضوری بازی کنند و کسب درآمد کنند؟
دقیقا. افراد علاوه بر ورزش و بازی فیزیکی، پول هم درمی آورند.
اینکه خیلی عالی است. هم لذت ببری، هم پول دربیاوری.
بله این ویژگی منحصربفرد استفاده از فناوری است. در این سالها هرآنچه درباره فناوری و پلتفرم ها دیده اید یک شوخی است. از اینجا به بعد میبینید که در دنیا چه اتفاقاتی در حوزه فناوری اتفاق خواهد افتاد.
ساخت اولین شهر متاورسی ایران در فلات ایران و ضلع جنوبی سد زاینده رود در استان چهارمحال و بختیاری اتفاق خواهد افتاد.
این شهر نزدیک به یک میلیون متر مربع با چهارصد ویلا و هتل، دفاتر کار، مجموعه های تفریحی و ورزشی و خدماتی است. سمینارها و نمایشگاه ها آنجا برگزار میشوند ولی تماما با استفاده از تکنولوژی.
این شهر قرار است با استفاده از هوش مصنوعی مدیریت شود و ربات ها بعضی از خدمات را ارائه میکنند. در این شهر ماشین بدون سرنشین به شما سرویس می دهد.

یعنی ما زودتر از عربستان شاهد گشایش این شهر در ایران خواهیم بود؟
قطعا، چون آنها متراژ شهرشان خیلی بیشتر از ماست. ما کار ساخت و تجهیز کارگاه را شروع کرده ایم و تمام مجوزها را هم گرفته ایم.
در خبرها دیدیم که عربستان 37 میلیارد دلار در حوزه گیم سرمایه گذاری کرده است، ما توان رقابت داریم؟
ببینید عربستان 37 میلیارد دلار سرمایه گذاری نکرده. این پول را گذاشته برای گیمرهای تاپ دنیا (مثل ایران) که به عربستان بروند. وقتی ما این سرمایه ها را در کشور خودمان داریم، بجای 37 میلیارد دلار، با سه میلیارد دلار سرمایه گذاری این اتفاق را رقم خواهیم زد.
در هفت سال گذشته، پلتفرم مان را روی بستر یکی از معروف ترین بلاک چین های دنیا قرار دادیم و الان تایید بیرونی را هم داریم. مگر ایرادی دارد ما پلتفرمی شبیه اینستاگرام بسازیم که در خارج از ایران هم دیگران بتوانند از آن استفاده کنند؟ اگر می بینید تا امروز این کار انجام نشده به این علت است که واقعا بخش خصوصی پای کار نیامده بود.

یک فیلم در هالیوود ساخته شده به نام «بازیکن شماره یک آماده»؛ توصیه می کنم حتما آن را ببینید. صاحبان سرمایه معتقدند تا چند سال آینده دنیای فیزیکی تبدیل به دنیای مجازی می شود و شما فقط برای سرویس بهداشتی رفتن و غذا خوردن عینک تان را برمی دارید! البته ما مخالفیم و اعتقاد داریم که اینطور نخواهد شد. پلتفرم های حامی سلامت (مانند پلتفرم ما) اجازه نمی دهند که همه چیز مجازی شود.
باز هم تاکید می کنم ما بهترین گیمرهای دنیا را داریم. اگر بتوانیم این پلتفرم را درست معرفی کنیم و زیرساخت های مناسب را داشته باشیم، تمام گیمرها باید بیایند اینجا و با گیمرهای ما مسابقه بدهند.
وقتی ما برای کاپ ها و مسابقات محلی و منطقه ای هیچ برنامه ای نداریم معلوم است که می روند روی پلتفرم های خارجی و نخبگان هم مهاجرت میکنند چون اینجا یا فرصتی برایشان وجود ندارد یا خیلی کم فرصت هست.

از نظر قانونی اجازه ساخت چنین شهری مشکل ندارد؟
خیر. مگر شما بخواهید ساختمان تان را مجهز به تکنولوژی کنید ایراد می گیرند؟ برای شهر متاورسی هم همینطور است ضمن اینکه عرض کردم مجوزهای لازم گرفته شده است.
ضمن اینکه سرعت رشد تکنولوژی زیاد است و مسئولین کشور واقعا میخواهند در این زمینه عقب نمانند. پس عزم این وجود دارد که این کار سریعا انجام شود.
الان یکی از اصلی ترین دغدغه های مردم مسائل معیشتی است. آیا با فناوری میتوان به اقتصاد خانواده ها کمک کرد؟
الان یکی از دغدغه های کسانی که مشغول به کار هستند همین است که روزی تکنولوژی جای افراد شاغل را خواهد گرفت. تاکید می کنم، ما می توانیم در کشور پلتفرمی با تفکر توسعه کسب و کار و کارآفرینی ایجاد کنیم که با آن افراد پول های بسیار خوبی دربیاورند.
ما چیزی به نام ان اف تی داریم که دارایی های دیجیتال است و از گیم می آید. این ان اف تی را کسانی درست کرده اند که خودشان صاحب هنر نیستند. به همین دلیل من اعتقاد دارم این هنر فیک است که مثلا عکس یک میمون را برمی دارند و ان اف تی می کنند،
در حالی که این یک ساز و کار بزرگ و بستری مناسب برای فروش آثار هنری و صنایع دستی و حتی صنایع دانش بنیان ماست و از طریق بلاک چین به راحتی می توانیم به دنیا این آثار را معرفی کنیم، فقط کافیست درست عمل کنیم.

شما سال ها امارات زندگی کرده اید و امارات از مدت ها قبل برنامه هوش مصنوعی اش را استارت زده. چرا به ایران برگشتید و همانجا فعالیت نکردید؟
اولین دلیل برگشتنم به ایران این است که ما یک معدن طلا در ایران داریم که 24 عیار است. بجای اینکه طلای 24 عیار را به کارخانه ای در امارات ببریم، خب کارخانه را کنار معدن خودمان می زنیم. مثلا درباره همین جوان ها و نوجوان های خودمان صحبت می کنم؛ به جرات می گویم که ما در هر محله ای یک «لیونل مسی» داریم که نتوانستیم استعدادش را درست کشف کنیم و پرورش بدهیم. دلیلش هم این است که نهایتا یک برنامه خوبی مثل «ستاره ساز» می آید و تا حدی کار می کند. ولی اگر ما پلتفرم های فناوری ای که برگرفته از شبکه های اجتماعی در خانواده هاست را ایجاد کنیم، به راحتی می توانیم در قالب همین بازی ها استعدادها را کشف کنیم.
اصل صحبت من این است که فناوری سرعت نفوذ بسیار بالایی در تمام آدم ها دارد و کسی هم نمی تواند جلویش را بگیرد و ما می توانیم با فعالیت های فیزیکی و مسابقه و گیم، برای مردم و به خصوص جوان ها کسب درآمد و پول سازی کنیم.
در نهایت این که در اولین شهر متاورسی ایران، در کنار تمام امکانات و نقشه هایی که برایش در نظر گرفته ایم، یک بیمارستان بسیار مجهز نیز داریم که در آن یک پزشک از آن سرِ دنیا، شما را درمان و جراحی می کند که این، یک اتفاق بسیار خوب برای مردم کشورم ایران است.

منبع: بهارنیوز



زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس