کار‌ها و عادات اشتباه شما که باعث پیری مغزتان می‌شود


کار‌ها و عادات اشتباه شما که باعث پیری مغزتان می‌شود

پیری مغز یک نوع بیماری است که با رعایت نکردن برخی از عادت‌ها اتفاق می‌افتد و روش مناسب برای جلوگیری از پیری مغز، انجام ندادن این کار‌ها می‌باشد.

از پیاده روی که امروز صبح انجام ندادید، تا میان وعده‌ای که قبل از خواب خوردید، همه انتخاب‌های روزانه شما می‌توانند بر روی خطر ابتلا به بیماری زوال عقل و بیماری آلزایمر تاثیر بگذارند. در این بخش از سلامت نمناک علاوه بر بررسی علل پیری مغز راه‌هایی که به کاهش یافتن ذهن شما سرعت می‌بخشند را آورده ایم. کاشت مو

۱. شما برای نجات ذهن خود گامی برنمی دارید

هیچ راه فراری برای این واقعیت که پیری باعث تغییرات مغزی می‌شود و باعث کاهش عملکرد مغز می‌شود وجود ندارد، برخی از قسمت‌های مغز کوچک می‌شوند، ارتباط بین نورون‌ها کاهش می‌یابد، جریان خون در مغز ممکن است کاهش یابد و التهاب می‌تواند افزایش یابد. اما عادت‌های روزمره ممکن است این اتفاق را تسریع کند - و کار‌هایی وجود دارند که میتوان در این رابطه انجام داد. تمرین‌هایی که به طور کلی سالم هستند، برای این وضعیت مفید هستند. به عبارت دیگر فعالیت بدنی، بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی (به عنوان مثال فشار خون بالا، دیابت، سیگار کشیدن) تاثیر می‌گذارد و خوابیدن کافی، همه این‌ها برای سلامتی مفید هستند و ممکن است برای مغز نیز مفید باشند. اقدامات بیشتر، مانند؛ فعالیت‌های اجتماعی، درمان افسردگی و اجتناب از مصرف الکل نیز مفید هستند.

۲. پیری مغز با محافظت نکردن از حس شنوایی

افت شنوایی مرتبط با زوال عقل: ممکن است که تلاش برای شنیدن بتواند به مغز فشار وارد کند یا این کاهش شنوایی منجر به انزوای اجتماعی شود، که یک عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل است. دلیلش هرچه که می‌خواهد باشد، مطالعه روی داوطلبانی با افت شنوایی خفیف، متوسط و شدید، نشان داد که خطر ابتلا به زوال عقل را در طول چند سال دو برابر، سه برابر و پنج برابر افزایش می‌دهد پس این نشانه و علائم خاموش و بی صدا را بشناسید.

۳. نوشیدنی‌های الکلی باعث پیری مغز می‌شود

مصرف زیاد الکل یعنی سطح الکل خون ۰.۰۸ درصد می‌شود، در این صورت، تولید سلول‌های عصبی در منطقه هیپوکامپ مغز - محلی که با یادگیری درگیر است - تقریبا ۴۰ درصد کاهش می‌یابد این نوع رفتار در بلند مدت می‌تواند تاثیری منفی بر یادگیری و حافظه داشته باشد.

۴. پیری مغز با مراقبت نکردن از قلب خود

حسی مشترک می‌گوید که سلامت قلب به طور مستقیم به سلامت مغز مرتبط است. می‌دانیم که آنچه برای قلب مفید است برای مغز نیز مفید است. اگر قلب شما تحت استرس و فشار قرار گیرد و مغز شما جریان مناسب خونی دریافت نکند، سرعت پیر شدنش سریعتر خواهد شد. افراد میانسال با عوامل بیماری‌های عروقی، مانند فشار خون بالا یا دیابت بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

۵. در حین دوچرخه سواری یا اسکی از کلاه ایمنی استفاده نمی‌کنید:

شدت آسیب مغزی آسیب دیده (TBI) و سن در زمان آسیب دیدگی، می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تحت تاثیر قرار دهد، افرادی که سابقه TBI دارند، ۲۴% بیشتر خطر ابتلا به زوال عقل دارند به نسبت افراد بدون TBI. چیزی که ما را شگفت زده کرده، این است که حتی یک TBI خفیف هم خطر ابتلا به زوال عقل را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر شما در دهه ۲۰ سالگی آسیب مغزی دیده باشید، خطر ابتلا به زوال عقل در ۵۰ سالگی برای شما حدود ۶۰ درصد افزایش می‌یابد. امیدواریم که با این اعداد و ارقام، افراد دارای سابقه TBI را مجبور کند، تا عادات سلامتی، مانند تمرین بیشتر و عدم استفاده از تنباکو و الکل را داشته باشند.

۶. نیمکت را به ورزشگاه ترجیح می‌دهید:

دانشمندان درباره برخی ورزش‌ها که منجر به یک شیوه زندگی بی تحرک می‌شوند هشدار می‌دهند، زیرا عدم فعالیت یکی دیگر از عوامل خطر ابتلا به زوال عقل است. برای مثال، محققان با بررسی کارایی آن‌ها در دوچرخه‌های ثابت، محققان با مطالعه بر روی زنان فیتنس کار و مطالعه بر روی تمرین دوچرخه ثابتشان، نشان داد که زنانی که فیتنس خوبی بر روی قلب و عروق خود دارند، ۸۸ درصد کمتر به نسبت زنانی که ظاهری فیتنس دارند، به زوال عقل مبتلا می‌شوند. علاوه بر این، مطالعه نشان داد که علائم زوال عقل در زنانی که خیلی فیتنس هستند، ۱۱ سال دیرتر از زنانی که فقط کمی فیتنس هستند، شروع می‌شود.

۷. در مقابل تلویزیون خوابیدن از دلایل پیری مغز

وقتی بحث سر نگهداری از مغز است، عضله‌های ذهنی شما می‌تواند از تمرینات و ورزش‌های منظم نیز بهره‌مند شوند. بزرگسالان سالمندانی که تحت یک برنامه کامپیوتری آموزش شناختی قرار گرفتند، ۲۹ درصد کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند. آموزش شناختی در حوزه‌های خاص - به عنوان مثال، پردازش اطلاعات یا حفظ کردن - می‌تواند تا چند سال بعد از آموزش کاهش معناشناختی را کاهش دهد با این حال، روشن نیست که این به بازی مغزی چگونه انتقال می‌یابد، اما شواهد کافی برای اینکه بازی‌های مغزی می‌توانند از کاهش شناختی یا شرایطی مثل بیماری آلزایمر جلوگیری کنند، وجود ندارد. برای حل این مشکل ذهنتان را به چالش بکشید - با کار‌هایی مانند مطالعه، انجام جدول کلمات یا پازل سودوکو - که می‌توانند به شما کمک کند.

۸. دوست ندارید چیز‌های جدید یاد بگیرید

به نظر می‌رسد افرادی که سطح تحصیلات بالاتری دارند، به میزان کمتری به زوال عقل مبتلا می‌شوند. یکی از بهترین پیش بینی کننده‌هایی که بدانیم چه شخصی در برابر بیماری آلزایمر و زوال عقل محافظت می‌شود، میزان تحصیلات است، به هر میزان چه چیزی یاد می‌گیرید، یک ارتباطات جدید شکل می‌گیرد و این به شما انعطاف پذیری بیشتری می‌دهد مانند اینکه پول بیشتری را در حساب بازنشستگی خود قرار دهید، و هنگامی که بازنشسته می‌شوید و مغز شما شروع به کاهش سرعتش می‌کند، می‌توانید بر سرعتش بیافزایید. در صورتی که عمر طولانی داشته باشید، این اندازه گیری فریبنده به سادگی می‌تواند قدرت و انعطاف پذیری را پیش بینی کند.

۹. شما از قدم برداشتن برای حفظ کردن مغزتان دست برداشته اید:

بین ورزش‌های دبیرستان و دوره‌های آموزشی، جوانان فرصت‌های فراوانی برای محافظت از خود در برابر زوال عقل دارند؛ سلامت مغز یک درس مهم زندگی است. این اتفاق چیزی نیست که در سن ۶۵ سالگی و بازنشستگی به آن فکر کنیم. به همین دلیل است که ما باید از آموزش حمایت کنیم، بچه‌ها و نوه‌های ما با انعطاف پذیری بیشتری بزرگ می‌شوند و از مغزشان بهتر و بیشتر محافظت می‌شود.

۱۰. اجازه می‌دهید که دوستی‌های قدیمی و ارتباطات خانوادگی کنار بروند:

درست مانند خرید کفش یا پیاده روی در اطراف محله، وقتی که دوستانتان را دارید، درگیر نگه داشتن و دقیق نگه داشتن ذهنتان آسان‌تر می‌شود. در یک مطالعه شهروندان را براساس سطح فعالیت اجتماعی خود از نظر دیدار خانوادگی و شرکت در مراسم‌های ورزشی طبقه بندی کردند. محققان دریافتند که هر یک از این امتیازات نشان دهنده افزایش در میزان فعالیت اجتماعی افراد است که با کاهش ۴۷ درصدی میزان شناختی همراه بود. اجتماعی بودن استرس را از بین می‌برد و همانطور که بزرگتر می‌شویم، رابطه‌ی عظیمی بین استرس و مشکلات مغزما شکل می‌گیرد.

۱۱. تمرین نکردن آرامش و ریلکس کردن از دلایل پیری مغز

تلفات استرس بر مغز ترسناک است: در میان افرادی که در حال حاضر مبتلا به اختلال شناختی خفیف (MSI) هستند، افرادی که تجربه اضطراب نیز دارند، خطر ابتلا به کاهش شناختی در این افراد افزایش می‌یابد. در واقع، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر ۳۳ درصد در میان افراد مبتلا به اضطراب خفیف، ۷۸ درصد برای افرادی که اضطراب متوسط دارند، و ۱۳۵ درصد برای افرادی که اضطراب شدید دارند، افزایش می‌یابد. این آمار‌ها نشان می‌دهد که پزشکان در کلینیک‌ها باید به طور منظم اضطراب در افرادی که مشکلات حافظه‌ای دارند را اندازه گیری کنند، چرا که اضطراب در این افراد خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۱۲. نداشتن خواب شبانه باعث پیری مغز می‌شود

اگر شما میانسال هستید، هرچه کمتر بخوابید، سریع‌تر مغز شما پیر می‌شود با استفاده از اسکن مغز، با ارزیابی نورولوژیکی و ضبط کردن مدت خوابیدن، معلوم شد که افرادی که کمتر می‌خوابند، بطن شان بزرگ شده و باعث کاهش عملکرد شناختی می‌شود. هفت ساعت خوابیدن در روز برای بزرگسالان به نظر می‌رسد نقطه شیرین و مطلوب برای عملکرد مطلوب در آزمون‌های شناختی با کامپیوتر است.

۱۳. پیر شدن مغز با خوردن غذا‌های نامناسب

مغز شما با چیزی که می‌خورید، باهم مربوط می‌شوند. رژیم غذایی MIND (ذهنی) در افرادی که این رژیم غذایی را به سختی و دقیق انجام می‌دهند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را ۵۳% کاهش می‌دهند و حدود ۳۵% در افرادی که به آن پایبند هستند و حدودا این رژیم را انجام میدهند، نیز کاهش می‌یابد. رژیم ذهنی شامل حداقل خوردن سه وعده سالاد و سبزی‌های دیگر در طول روز است، و این مواد غذایی را برای سلامتی مغز ترویج می‌دهد: سبزیجات برگ سبز، سبزیجات دیگر، آجیل، انواع توت‌ها، لوبیا، ماهی، مرغ و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون؛ و یکی از این خوراکی‌ها که سزاوار یک فریاد خاص است: بلوبری، یکی از خوراکی‌های قوی برای حفاظت از مغز است.

۱۴. پیری مغز با سیگار کشیدن

اگر میخواهید کاری خوب در جهت جلوگیری از بیماری آلزایمر انجام دهید، سیگار را ترک کنید. سیگار تقریبا خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را دو برابر می‌کند. جالب توجه است، مطالعاتی که صنایع وابسته به دخانیات انجام داده اند، خطر ابتلا را کمتر از یک برابر نشان داده اند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

راه حل رفع کمبود نقدینگی حوزه دارو