گاز در پیک برق کم نیاورد
در حالی پیک تابستان را پشت سر گذاشتیم که تابستان امسال نه تنها خاموشی نداشتیم بلکه تامین سوخت نیروگاهها نیز با مشکل مواجه نشد و صنعت گاز ۹۳ درصد سوخت نیروگاهها را تامین کرد.
به گزارش ایران اکونومیست، بررسی ها نشان میدهد روند گازرسانی به نیروگاهها نسبت به سال ۱۴۰۱ صعودی بوده بهطوری که میانگین گاز تحویلی به نیروگاهها پارسال (از ابتدای تابستان تا پایان مردادماه) ۲۷۴ میلیون مترمکعب در روز بود که این مقدار امسال و در همین بازه زمانی، به روزانه ۳۰۶ میلیون مترمکعب رسیده و نشانه افزایش ۱۲ درصدی این شاخص است.
بیشترین حجم گازرسانی به نیروگاهها در تابستان پارسال مربوط به اول مردادماه و حدود ۳۰۲ میلیون مترمکعب بود که امسال و در روز ۲۰ تیرماه با ۳۱۸ میلیون مترمکعب گازرسانی به نیروگاهها، رکوردی تازه در این بخش ثبت شد.
بر اساس گزارش وضعیت آماری صنعت برق کشور، از ابتدای سال جاری در ۶ ماهه اول سال جاری تا تاریخ ۱۰ شهریورماه نیروگاههای کشور ۲ میلیارد و ۳۵۴ میلیون لیتر سوخت مایع شامل گازوئیل و نفت کوره مصرف کردهاند.
طبق این آمار در مدت مشابه سال گذشته یعنی ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ۱۰ شهریور همان سال میزان مصرف سوخت مایع واحدهای نیروگاهی معادل ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب به ثبت رسیده است.
کنار هم قرار دادن این دو آمار به معنای کاهش ۶۰ درصدی مصرف سوخت مایع توسط واحدهای نیروگاهی کشور در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
تحویل گاز بیشتر به نیروگاهها، سبب کاهش مصرف سوخت مایع و فرآوردههای نفتی میشود که خود میتواند هم در بحث مسائل محیط زیستی و هم بحث صرفهجویی ارزی بسیار حائز اهمیت باشد.
گازرسانی به نیروگاهها دارای دو مزیت است؛ در مرحله نخست، این مهم، حداکثر حجم ذخیرهسازی فرآورده و تأمین کامل خوراک نیروگاهها با گاز طبیعی را به همراه داشته و در مرحله دوم، افزایش بازده نیروگاهها و به تبع آن، کاهش آلایندههای محیط زیستی را به ارمغان میآورد.
بنا بر اعلام مسوولان، افزایش تحویل یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون مترمکعبی گاز به نیروگاهها و جایگزینی آن با مصرف فرآوردههای نفتی، افزون بر صرفهجویی ارزی بیش از ۱.۵ میلیارد دلاری، کمک شایانی نیز به ناوگان حملونقل و پخش فرآوردههای نفتی برای تأمین حداکثری سوخت سفرهای تابستانی کرده است.