داروی بیسموت ساب سالیسیلات چیست؟ کاربرد و عوارض بیسموت صورتی
آنچه در این مقاله میخوانید بیسموت ساب سالیسیلات یک داروی بدون نسخه است که برای درمان اسهال، حالت تهوع، سوء هاضمه و سوزش سر دل استفاده میشود و همچنین به عنوان یک عامل ضد میکروبی خفیف عمل میکند. باید این دارو را به درستی مصرف کنید.
فهرست مطالب
- داروی بیسموت ساب سالیسیلات چیست؟
- نحوه مصرف قرص بیسموت ساب سالیسیلات چگونه است؟
- موارد مصرف بیسموت صورتی bismuth چیست؟
- عوارض پپتو بیسمول (بیسموت ساب سالیسیلات) چیست؟
- هشدارهای مصرف قرص بیسموت ساب سالیسیلات چیست؟
- داروی بیسموت ساب سالیسیلات با چه مواردی تداخل دارویی دارد؟
- اطلاعات و اشکال دارویی بیسموت ساب سالیسیلات
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر شما هم به اسهال دچار شدهاید و به دنبال درمان آن بودهاید، بدون شک نام داروی بیسموت ساب سالیسیلات به گوشتان رسیده است. این دارو یکی از انواع داروهایی است که برای برخی از افراد با مشکلات گوارشی تجویز میشود. اگر میخواهید درباره نحوه مصرف، عوارض احتمالی دارو و تداخلات داروی آن اطلاعات داشته باشید، این مطلب را مطالعه کنید.
در صورتیکه با سوزش سر دل، اسهال یا مشکلات معده مواجه شدهاید، وقت را تلف نکنید و همین حالا از دکتر داخلی، دکتر گوارش یا دکتر عمومی نوبت بگیرید و برای درمان مشکل خود اقدام کنید. در سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو میتوانید بدون منتظر ماندن در صف، اولین نوبت در دسترس را دریافت کنید و از مشاوره آنلاین بهرمند شوید.
داروی بیسموت ساب سالیسیلات چیست؟
بیسموت ساب سالیسیلات دارویی است که معمولا برای درمان ناراحتیهای موقت معده و دستگاه گوارش مانند اسهال، سوء هاضمه، سوزش سر دل و حالت تهوع استفاده میشود. این دارو ترکیبی است که حاوی بیسموت و سالیسیلات است که دومی مربوط به ماده فعال آسپرین (اسید استیل سالیسیلیک) است. بیسموت صورتی (نام دیگر این دارو) یا پپتو بیسمول بدون نسخه در دسترس است.
در حالیکه بیسموت ساب سالیسیلات در درمان علائم مختلف گوارشی موثر است، مهم است که از آن طبق دستورالعمل استفاده کنید و از عوارض جانبی بالقوه و تداخلات آن با سایر داروها آگاه باشید. در استفاده از این دارو برای علائم مداوم یا شدید، یا برای استفاده در کودکان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند، مشاوره دارویی حتما توصیه میشود. این دارو در اشکال دارویی قرص، قرص جویدنی و سوسپانسیون در دسترس است و اسامی تجاری بیسموت ساب سالیسیلات:
- Pepto Bismol
- Pink Bismuth
مکانیسم عملکرد بیسموت ساب سالیسیلات چیست؟
این دارو میتواند ترشح مایع به روده را کم کند، سد محافظتی در روده و معده ایجاد کند و خاصیت ضد میکروبی اندکی داشته باشد.
بیسموت ساب سالیسیلات قیمت بالایی دارد؟
خیر. این دارو را میتوان با بیمه هم از داروخانهها خریداری کرد. برای اینکار نیاز به نسخهی پزشک است.
نحوه مصرف قرص بیسموت ساب سالیسیلات چگونه است؟
بیسموت ساب سالیسیلات دارویی است که برای درمان علائم مختلف گوارشی استفاده میشود. در اینجا دستورالعملهای کلی برای استفاده از این دارو آمده است. لطفاً به یاد داشته باشید که پیروی از توصیههای پزشک یا دستورالعملهای روی اطلاعات نوشته شده روی دارو ضروری است:
- دوز استاندارد بزرگسالان معمولاً ۲ قرص یا ۲ قاشق غذاخوری هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در صورت نیاز است. از ۸ دوز در ۲۴ ساعت تجاوز نکنید.
- این دارو را به صورت خوراکی، معمولاً بعد از غذا و قبل از خواب، مصرف کنید. قرصها را به طور کامل بجوید یا آنها را کامل ببلعید. قبل از هر نوبت، فرم مایع این دارو (سوسپانسیون) را به خوبی تکان دهید.
- این دارو را طبق دستور روی بسته یا پزشک خود استفاده کنید، معمولاً برای اسهالی که بیش از دو روز طول کشیده باشد یا برای سایر علائم گوارشی تجویز میشود.
- در صورت مصرف بیش از حد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
اگر درباره نحوه مصرف این دارو سوالی دارید یا با مشکلی مواجه شدهاید، حتما از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید و سرخود دارو را مصرف نکنید.
نحوه مصرف این دارو رو نمیدونی؟
همین الان مشاوره دارویی بگیر!
موارد مصرف بیسموت صورتی bismuth چیست؟
این دارو از انواع قرص ضد اسهال است و در کاهش علائم اسهال کاربرد. دارد. این دارو کاربردهای دیگری هم دارد که در ادامه به آنها اشاره کردهایم:
- ضد اسهال: اثر ضد ترشحی دارد، یعنی ترشح مایع به روده را کاهش میدهد که در موارد اسهال میتواند به سفت شدن مدفوع کمک کند. علاوه بر این، یک اثر ضد میکروبی خفیف دارد که میتواند به خنثی کردن باکتریهایی که ممکن است باعث اسهال شوند کمک کند.
- ضد التهاب: جزء سالیسیلات این دارو یک اثر ضد التهابی ملایم ایجاد میکند و میتواند به کاهش التهاب مخاط معده و روده کمک کند و باعث تسکین ناراحتی شود.
- خواص آنتی اسید: بیسموت ساب سالیسیلات دارای خواص ضد اسیدی ملایمی است که میتواند اسید معده را خنثی کند و سوزش سر دل و سوء هاضمه را تسکین دهد.
- سد محافظ: پوشش معده و رودهها را میپوشاند و یک سد محافظ ایجاد میکند که میتواند پوشش معده را از تحریک ناشی از اسیدهای معده و سایر محرکها محافظت کند.
- عمل ضد میکروبی علیه هلیکوباکتر پیلوری: در ترکیب با سایر داروها برای درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری که با زخم معده همراه است استفاده میشود. نشان داده شده است که جزء بیسموت در برابر هلیکوباکتر پیلوری فعالیت دارد و به درمان این عفونتها کمک میکند.
عوارض پپتو بیسمول (بیسموت ساب سالیسیلات) چیست؟
عوارض جانبی: عوارض جانبی شایع عبارتند از یبوست، مدفوع تیره و زبان تیره. عوارض جانبی جدی نادر است اما می تواند شامل زنگ زدن در گوش، کاهش شنوایی یا واکنش های آلرژیک شدید باشد.
بیسموت ساب سالیسیلات عوارض جانبی مختلفی دارد که خطرناک نیستند. بیشتر عوارض جانبی خفیف هستند و جای نگرانی ندارند، اما برخی از آنها میتوانند جدیتر باشند.
عوارض شایع عبارتند از:
- تیره شدن موقت و زبان و مدفوع (این اثر به دلیل جزء بیسموت دارو است)
- یبوست
- تهوع یا استفراغ
عوارض جانبی نادر اما جدی عبارتند از:
- واکنشهای آلرژیک:
- بثورات پوستی
- خارش
- تورم (به ویژه در صورت، زبان و گلو)
- سرگیجه شدید
- مشکل تنفسی
- تغییرات شنوایی (معمولاً با دوزهای بالا یا استفاده طولانی مدت ممکن است رخ دهد):
- زنگ زدن در گوش
- کاهش شنوایی
- تغییرات ذهنی و خلقی (به ندرت این دارو میتواند باعث تغییرات خلقی یا روانی شود):
- گیجی
- افسردگی
- ضعف عضلانی
- سندرم ری (خطر ابتلا به سندرم ری، یک بیماری نادر اما جدی، در کودکان و نوجوانان در حال بهبودی از آبله مرغان یا علائم مشابه آنفولانزا وجود دارد)
- سمیت سالیسیلات (استفاده بیش از حد یا استفاده طولانی مدت میتواند منجر به مسمومیت با سالیسیلات شود):
- وزوز گوش (زنگ در گوش)
- تهوع و استفراغ
اگر با هر یک از عوارض خطرناک این دارو مواجه شدید یا عوارض شایع شما را آزرده خاطر کرد، حتما به دکتر گوارش، دکتر داخلی یا دکتر عمومی مراجعه کنید تا بررسیهای پزشکی لازم انجام شوند.
به اسهال دچار شدی و نمیتونی درمانش کنی؟ کلیک کن و خودت رو راحت کن!
هشدارهای مصرف قرص بیسموت ساب سالیسیلات چیست؟
در مصرف این دارو به نکات زیر توجه داشته باشید:
- اگر به سالیسیلاتها (از جمله آسپرین) یا سایر فرآوردههای حاوی بیسموت حساسیت دارید، از مصرف این دارو خودداری کنید.
- در صورت داشتن سابقه زخم گوارشی یا اختلالات خونریزی از مصرف خودداری کنید.
- مصرف این دارو برای کودکان یا نوجوانانی که اخیراً دچار آبله مرغان یا علائم مشابه آنفولانزا هستند، به دلیل خطر ابتلا به سندرم ری، توصیه نمیشود.
- این دارو میتواند باعث سیاه شدن زبان یا مدفوع شما شود. این عارضه بیضرر و موقتی است.
- پزشک خود را نسبت به تمام داروهایی که در حال حاضر مصرف میکنید مطلع کنید، زیرا بیسموت ساب سالیسیلات میتواند با برخی داروها تداخل داشته باشد.
- در صورت بارداری یا شیردهی قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
داروی بیسموت ساب سالیسیلات با چه مواردی تداخل دارویی دارد؟
بیسموت ساب سالیسیلات با چندین نوع دارو تداخل دارد و به طور بالقوه بر نحوه عملکرد آنها تأثیر میگذارد یا خطر عوارض جانبی را افزایش میدهد. بررخی از این تداخلات عبارتند از:
- آنتی بیوتیکهای تتراسایکلین: این داروها را حداقل ۲ تا ۳ ساعت قبل یا بعد از بیسموت ساب سالیسیلات مصرف کنید.
- ضد انعقادها (رقیق کنندههای خون مانند وارفارین): این داروها در صورت مصرف همزمان با بیسموت ساب سالیسیلات ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهند.
- آسپرین و سایر سالیسیلات: از آنجایی که بیسموت ساب سالیسیلات حاوی سالیسیلات است، استفاده از آن با آسپرین یا سایر داروهای حاوی سالیسیلات میتواند خطر سمیت سالیسیلات را افزایش دهد.
- متوترکسات: بیسموت ساب سالیسیلات میتواند با کلیرانس کلیوی متوترکسات تداخل داشته باشد و منجر به افزایش سمیت شود.
- پروبنسید و سولفین پیرازون (داروهای نقرس)
- NSAIDها (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی): استفاده از NSAID با بیسموت ساب سالیسیلات میتواند خطر عوارض گوارشی مانند خونریزی و زخم معده را افزایش دهد.
اطلاعات و اشکال دارویی بیسموت ساب سالیسیلات
در جدول زیر، به طور خلاصه اشکال دارویی پپتو بیسمول، عوارض جانبی و تداخلات آن را معرفی کردهایم. با ما همراه باشید.
اشکال دارویی | عوارض | تداخلات دارویی |
---|---|---|
قرص | تیره شدن رنگ زبان | داروهای نقرس |
قرص جویدنی | سیاه شدن رنگ مدفوع | متوترکسات |
سوسپانسیون | یبوست | آسپرین |
— | تهوع | وارفارین |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر به اسهال یا علائم گوارشی دیگری مانند سوزش سر دل و معده درد دچار شدید، نباید بیتوجه به آن در منزل بمانید. کمترین کاری که میتوانید برای سلامت خود انجام دهید، دریافت مشاوره آنلاین از پزشک است. برای دریافت نوبت از بهترین متخصص داخلی، بهترین پزشکان عمومی و فوق تخصص گوارش میتوانید از سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید. توجه داشته باشید که برای دریافت مشاوره آنلاین، میتوانید از لینکهای مستقیم مشاوره آنلاین با دکتر عمومی، مشاوره آنلاین متخصص گوارش و مشاوره آنلاین دکتر متخصص داخلی وارد شوید.همچنین اگر داروی بیسموت سالیسیلات برای درمان علائم گوارشی شما تجویز شده است، جهت آگاهی از نحوه مصرف و عوارض احتمالی این دارو، مشاوره دارویی دریافت کنید.
دکترتو مراقب سلامت شماست!