طرز تهیه کوکی جو پرک با کشمش و گردو و طعم دارچین
آموزش درست کردن کلوچه جو دو سرطرز تهیه کوکی جو پرک با کشمش و گردوهیچ کلوچهای مانند کلوچه جو دوسر سریع و آسان نیست. کلوچه جو دوسر یکی از کلوچههای مورد علاقه من است چون هم نرم و خوشمزه است هم خوشبو و هم یک کلوچه دانه برجسته به خاطر وجود کشمش و...
هیچ کلوچهای مانند کلوچه جو دوسر سریع و آسان نیست. کلوچه جو دوسر یکی از کلوچههای مورد علاقه من است چون هم نرم و خوشمزه است هم خوشبو و هم یک کلوچه دانه برجسته به خاطر وجود کشمش و گردو است که دانههای کشمش آن را یک کلوچه خال خالی بامزه کردهاند. این کلوچه برای همراهی با شیر عالی است بخصوص وقتی که دلتان یک شیرینی متنوع میخواهد.
کوکی جو پرک
بافت این کلوچه دوست داشتنی و سرشار از طعم و بوی کره است. آنها یکی از کلوچههای کلاسیک همانند کلوچه بادام زمینی کلاسیک هستند که شما آنها را دوست خواهید داشت و دلتان میخواهد بارها و بارها آنها را درست کنید. من یک روز ۴ نوع کلوچه درست کردم که یکی از آنها هم کلوچه جو دوسر بود. این کلوچهها وقتی داغ از فر در میآیند میتوانند با یک لیوان بستنی سرد یا شیر پرچرب خامهای همراهی خوب باشند.
مواد لازم برای کلوچه جو دوسر چیست؟
- جو دوسر پرک: جو دوسر مورد استفاده در این دستور از نوع پرک است. با عرض تاسف باید عرض کنم با وجود آنکه جو دوسر یک گیاه با مساحت زیر کشت زیاد است تا کنون هیچ شرکت مواد غذایی در ایران اقدام به تهیه جو دوسر پرک نکرده است یا حداقل من ندیدهام. البته بخاطر داشته باشید که هرگز از جو دوسر فوری یا همان اوتمیل فوری استفاده نکنید چون در غیر اینصورت تمام رطوبت کلوچه را جذب خواهد کرد و کلوچه شما خشک خواهد شد.
- آرد همه کاره: آرد سفید شده یا نشده.
- بیکینگ پودر و جوش شیرین: مخلوطی از هر دو یک کلوچه خوب را به ما میدهد اما نکته مهم رعایت اندازه دقیقه آنهاست.
- دارچین: اگر دوست دارید کلوچهتان عطر بیشتری داشته باشد میتوانید ۱/۴ قاشق چایخوری جوز و زنجبیل هم به آن اضافه کنید.
- نمک: اینجا جایی نیست که نمک را حذف کنید، نمک در این دستور الزامی است چون در غیر اینصورت کلوچههای شما کاملا صاف میشوند.
- کره: کره را به طور کامل نرم نکنید. کره نیمه نرم به کمتر پهن شدن کلوچهها کمک میکند.
- شکر قهوهای و شکر سفید: ترکیب هر دو یک کلوچه نرم با بافتی خوب میدهد و شکر قهوهای طعم کاراملی به آن میدهد.
- تخم مرغ: همانطور که قبلا در مطلب مربوط به جایگزینهای تخم مرغ گفتیم، کار اصلی تخم مرغ چسباندن مواد به همدیگر است. استفاده از تخم مرغ سرد باعث کمتر پهن شدن مواد میشود.
- کشمش: کشمش تازه نتیجه کار را بهتر میکند فقط به یاد داشته باشید از کشمش خیلی خشک استفاده نکنید. همچنین کشمش سیاه و شیرین برای این دستور نیاز است.
- گردو: این بخش که اتفاقا گران نیز هست، اختیاری است اما کسی هست که دوست نداشته باشد که یک بخش برجسته و دانهای حاصل از گردو را در کلوچه از دست بدهد؟
شکلات چیپسی را استفاده کنم یا نه؟
شکلات چیپسی در این دستور خیلی خوب است. فقط در اینصورت کشمش را حذف کنید و به جای آن ۱ پیمانه شکلات چیپسی نیمه شیرین استفاده کنید.
مواد لازم
- آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۲۱۲ گرم)
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره: ۱ پیمانه (کمی سرد و نرم اما ذوب نشده باشد)
- شکر قهوهای روشن: ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
- شکر سفید: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
- تخم مرغ: ۲ عدد، بزرگ
- اسانس وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- جو دوسر پرک: ۳ پیمانه (۲۶۰ گرم)
- کشمش: ۱ پیمانه (۱۵۳ گرم)
- گردو: ۱ پیمانه (۱۱۸ گرم)
- فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سلسیوس) گرم کنید. یک سینی فر ۱۸ در ۱۳ اینچ را کاغذ بگیرید.
- در یک کاسه مخصوص مخلوط کردن، مواد خشک از جمله آرد، دارچین، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- در کاسه همزن الکتریکی یا یک کاسه مخلوط برای همزن دستی که قطعه خمیرگیر روی آن نصب شده است، کره، شکر قهوهای و شکر سفید را با هم بزنید تا جایی که کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
- یک عدد تخم مرغ را در آن ریخته و در حین هم زدن تخم مرغ دوم و اسانس وانیل را اضافه کنید.
- مخلوط آرد را به آن افزوده و مخلوط کنید تا زمانی که کاملا ترکیب شوند.
- جو دوسر، کشمش و گردو را به آن بیفزایید.
- حالا مواد را با یک لیسک یا اسپاتول مخلوط کنید. اگر مواد شما آنقدر چسبناک هستند که به شکل توپ گرد در نمیآیند میتوانید آن را به مدت ۳۰ دقیقه سرد یا از دو تا قاشق برای برداشتن مواد و گذاشتن آن روی سینی فر استفاده کنید.
- مواد را با استفاده از اسکوپ به شکل توپهایی با ۱ و ۱/۲ اینچ در آورید (هر کدام ۴۰ گرم باشد)، حالا همه آنها را به سینی فر انتقال دهید. بین آنها ۵ سانتی متر فضا بگذارید که میشود ۱۲ کلوچه. آنها را داخل فر از قبل گرم شده بپزید تا زمانی که لبههای آنها قهوهای شود و نزدیک به شکل گیری هستند )وسط آن باید زیر حد پختن باشد) که حدود ۱۲ تا ۱۴ دقیقه زمان میبرد.
- بگذارید روی سینی فر به مدت چند دقیقه بمانند تا خنک شوند سپس آنها را روی توری خنک کننده انتقال دهید تا بطور کامل خنک شوند. باقی خمیر را هم به همین صورت درست کنید.
آیا میتوان از همزن برقی ساده به جای همزن کاسهای استفاده کرد؟
میتوانید این کلوچه را با استفاده از همزن ساده برقی درست کنید. اما در اینصورت این نکات را بخاطر داشته باشید:
- توصیه میشود از کره نرم شده در دمای اتاق استفاده کنید چون در اینصورت نیازی به همزدن زیاد نیست.
- شما میتوانید تا مواد کلوچه یعنی جو دوسر، کشمش و گردو مخلوط شوند که در اینجا از لیسک یا قاشق چوبی یا قاشق سیلیکونی ا ستفاده میشود چون مخلوط کردن آنها با همزن فشار شدیدی به موتور دستگاه وارد میکند.
- خمیر را سرد کنید. از آنجایی که شما از کره نرم شده استفاده کردید، خمیر را به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه سرد کنید تا کلوچهها پهن نشوند.
نگهداری از کلوچه جو دوسر و جلوگیری از خشک شدن
آنها را در یک ظرف در بسته و در دمای اتاق نگه دارید. سعی کنید که یک تکه نان کنار آنها بگذارید. فقط مستقیما روی کلوچهها پهن نکنید بلکه فقط کنار آنها باشد.
ترجمه اختصاصی توسط مجله قرمز
منبع: cookingclassy