اگر شما هم نیمه های ماه بی پول می شوید این 10 توصیه را بخوانید
اگر شما هم از دسته افرادی هستید که حقوقتان به نیمه ماه نرسیده تمام میشود و میدانید که نواقصی متوجه رفتار و مدیریت مالی خودتان است این موارد را مرور کنید. شاید ماه بعد حساب بانکی شما زمان طولانیتری پر بود!
«پول چرک کف دسته! تا وسط ماه نشده تموم میشه!»
تورم بسیار بالاست و هزینههای واقعا سرسام آور است. برای خرید هر وسیلهی کوچک باید کلی فکر کنید و حساب و کتاب انجام بدهید. همهی این موارد کاملا درست است. اما اگر شما هم از دسته افرادی هستید که حقوقتان به نیمه ماه نرسیده تمام میشود و میدانید که نواقصی متوجه رفتار و مدیریت مالی خودتان است این موارد را مرور کنید. شاید ماه بعد حساب بانکی شما زمان طولانیتری پر بود!
مدیریت مالی داشتن کار خیلی بزرگی نیست اما بیشتر از آنکه بخواهد بزرگ باشد مهم است. شما میتوانید ده برابر حقوق و درآمد فعلیتان را هم تا نیمه ماه به پایان برسانید اگر مدیریت مالی بلد نباشید! پس بیشتر از اینکه دلتان برای پول بسوزد، برای خودتان و ساعاتی که درگیر به دست آوردن آن میزان پول هستید ناراحت باشید و قول بدهید که با رعایت یکسری موارد بتوانید کنترلی بر تصمیمات مالیتان داشته باشید.
چه باید بکنید؟! عرض میکنم!
۱- هزینههای یک هفته را بنویسید
شاید فکر کنید نوشتن هزینهها کار خاصی نیست، تاثیرگذاری ندارد و تنها وقت شما را خواهد گرفت! اما باید بگویم کار خاصی است و بسیار موثر واقع میشود و وقت شما را هم خیلی کمتر از آنچه لازم است میگیرد! سعی کنید از همین امروز کوچکترین خریدهایتان را یادداشت کنید. یک دفترچه یادداشت کوچک که همیشه بتوانید همراهتان داشته باشید تهیه کنید، حتی اگر برایتان کار کردن با گوشی راحتتر است از یادداشت گوشی استفاده کنید. ولی حتما، حتی خرج کردن ۱۰۰۰ تومان را هم بنویسید. برای یک هفته این کار را انجام بدهید و در پایان هفته مرور کنید. شاید با مرور کردن آن از دست خودتان عصبانی هم بشوید که اصلا اشکالی ندارد! راههای اصلاح از همین جا شروع میشود.
۲- دو کارت بانکی فعال داشته باشید
بودجهای برای یک هفتهتان درنظر بگیرید و آن را به یک کارت دیگر منتقل کنید. به خودتان قول بدهید که تحت هیچ شرایطی از آن میزان بیشتر خرج نکنید و سراغ کارت اصلی نروید. تمرین کردن کمی سخت است، مخصوصا در اوایل کار انرژی بیشتر و اراده محکمتری میطلبد. اما سعی کنید از پس این کار بربیایید!
3- دور خرید آنلاین را خط بکشید!
برای این یک هفته سمت خرید آنلاین نروید. این حرکت مستلزم این است که پیجها و سایتهای مربوطه را دنبال نکنید. خودتان را از توجه به آنها فقط برای همین یک هفته دور کنید. مطمئن باشید در هفت روز آن هم به صورت آنلاین خرید نکردن هیچ اتفاقی برای شما نمیافتد و نیاز به هیچ محصولی به صورت اضطراری پیدا نخواهید کرد!
4- 10% درآمدتان را نادیده بگیرید
در ابتدای هر ماه 10% از درآمدتان را به حساب دیگری که رمز دوم بانکی و اینترنتی ندارد منتقل کنید. شاید به نظر میزان کمی باشد اما به مرور زیاد پس انداز خوبی خواهد شد.
5- روی نیمی از حقوقتان حساب کنید
تصور کنید باید با 50% حقوق و درآمدتان زندگی کنید. خواستههای مالی را از غربال رد کنید و روی تمام درآمدتان حساب باز نکنید.
۶- آیا به آن نیاز دارید؟!
هنگامی که در وسوسهی خرید جنس و محصولی دست و پا میزنید از خودتان بپرسید که آیا واقعا به آن نیاز دارید؟! یا در آن لحظه به قدری از آن لباس، وسیله خانه و هر چیز دیگری که مقابل شما قرار دارد خوشتان آمده است که دل کندن از آن برایتان سخت است و به هر طریقی میخواهید تهیهاش کنید؟! اگر صادقانه جواب خود را دادید و نیاز نداشتید یک «نه» قاطع بگویید و خرید را کنار بگذارید!
۷- یک بار در هفته خرید کنید
چرخ زدن در فروشگاههای زنجیرهای و سوپرمارکتها و رجوع مرتب به آنها وسوسه کننده است. تا به خودتان بیایید میبینید کلی وسیله که اصلا دلیل موجهی برای خرید آنها ندارید توی سبدتان قرار دارد! پس لیست غذای هفتگی بنویسید و تمام مواردی که لازم دارید به صورت هفتگی خرید کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید شلوار جین اسکینی و بگ برای افراد چاق و لاغر
8- هیجان خرید را 24 ساعت عقب بیندازید!
معمولا هنگامی که دلتان میخواهد خرید کنید و چیزی چشمتان را حسابی گرفته است به خودتان زمان بدهید. فقط 24 ساعت از قید آن فارغ بشوید و اگر بعد از طی این مدت همچنان همان هیجان اولیه و مهمتر از آن نیاز به خرید را داشتید که هیچ، در غیر این صورت خواهید دید که نیاز شما مبرم و ضروری نبوده است و به راحتی میتوانید از آن بگذرید!
9- مقایسه قیمتها را فراموش نکنید!
هنگامی که در گیرودار خرید هستید تنها به یک مغازه اکتفا نکنید. یک جستجوی کامل انجام بدهید و از قیمت واقعی آن با خبر بشوید. ممکن است اولین جایی که مراجعه میکنید قیمت بالاتری داشته باشد پس حتما زمان بدهید و سریع تصمیم نگیرید.
۱۰- برند خریدن یک ضرورت نیست!
برندهای بزرگ در زمینه پوشاک، کیف و کفش، لوازم بهداشتی و آرایشی و... بی دلیل بزرگ نشدهاند. درست است که کیفیت خوبی دارند ولی ممکن است شما فردی باشید که برای طولانی مدت از یک لباس یا کفش استفاده نمیکند و زود دلتان را میزند. درصورتی که این بخشی از اخلاق شماست برای برندهای بزرگ هزینه نکنید.