احیای روانی چیست ؟
احیای روانی به معنای بازیابی و تقویت سلامت روانی افراد است عوامل روانی میتوانند بر سلامت جسمی افراد تأثیر بگذارند و باعث بروز اختلالات جسمی مانند اختلالات قلبی-عروقی، تنفسی و حتی گوارشی شوند. به گزارش...
به گزارش میگنا رسانه سلامت روان ایران احیای روانی اقداماتی است که برای بازگرداندن پایداری و حفظ کیفیت زندگی در او انجام میشود. در واقع شاخص موفقیت در تعریف و توصیف احیای روانی آن است که فرد کیفیت زندگیش دچار اختلال نشود.
خاطره اکبری روانشناس و کارشناس سلامت در ادامه این مطلب آورده است داشتن روابط اجتماعی و عاطفی محکم، مهارتهای مقابلهای سالم و نگرش مثبت از عوامل مهم تابآوری هستند که در احیای روانی و توانایی بازیابی روحیه بعد از هر شکست در موفقیت های اجتماعی ، شغلی و یا ورزشی نقش مهمی دارد. احیای روانی برای آنها که شکست عاطفی را تجربه میکنند یا با مصیبتی رودر رو میشوند موضوعی بسیار مهم است .
برای احیای روانی میتوان به تقویت تابآوری افراد پرداخت. آموزش مهارتهای مقابله با استرس، ایجاد روابط اجتماعی و عاطفی سالم و پرورش نگرش مثبت و خوشبینانه میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
احیا روانی به معنای بازیابی و بهبود سلامت روانی افراد است.
احیا میتواند اقداماتی برای کاهش علائم اختلالات روانی و بازگرداندن فرد به وضعیت سلامت روانی مطلوب باشد
- درمان اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات شخصیت و غیره با استفاده از روشهای درمانی مناسب
- ایجاد محیطهای حمایتی و امن برای افراد دارای مشکلات روانی
- آموزش مهارتهای زندگی و مقابله با استرس
- تقویت عوامل محافظتکننده سلامت روان مانند روابط اجتماعی، فعالیتهای تفریحی و ورزشی
- کاهش عوامل خطرساز سلامت روان مانند فشارهای محیطی و اجتماعی
چه افرادی ممکن است به احیای روانی نیاز داشته باشند ؟افراد ممکن است به احیا روانی نیاز داشته باشند اگر علائم زیر را تجربه کنند:
- احساس افسردگی، اضطراب یا استرس مزمن و شدید که بر زندگی روزمره تأثیر میگذارد
- تغییرات ناگهانی در خلق و خو، انرژی یا خواب
- مشکلات در روابط بینفردی و عملکرد اجتماعی
- افکار خودکشی یا آسیب به خود
- مصرف بیش از حد الکل یا مواد مخدر برای مقابله با مشکلات
- احساس بیارزشی، گناه یا بیمعنایی
- ترس، اضطراب یا پرخاشگری غیرمعمول
- مشکلات در تمرکز، تصمیمگیری یا حافظه
اگر این علائم به مدت طولانی ادامه داشته باشند و بر زندگی روزمره تأثیر بگذارند، فرد ممکن است به کمک متخصصان سلامت روان مانند رواندرمانگر یا روانپزشک نیاز داشته باشد.
مشاوره و تراپی یا شرکت در کارگاههای روانشناسی و یا کارگاه های آنلاین روانشناسی با موضوعاتی مانند افسردگی، روش های موثر خود یاری و خود درمانی، مسئولیت پذیری در روابط، الفبا و ملاحظات اولیه روابط، مدیریت خشم و موارد دیگر میتواند به ما در احیای روانی و تقویت تاب آوری کمک کند.