اوقات فراغت را به اشتراک دریابیم


مداخلات برای بهبود روابط والدین و فرزند باید افزایش زمان فراغت مشترک را بررسی کند.ارتباط واضحی بین رفاه روانی والدین، زمانی که والدین با فرزندان خود می گذرانند و سلامت و رفاه روانی کودکان وجود دارد: -...

اوقات فراغت را به اشتراک دریابیم
مداخلات برای بهبود روابط والدین و فرزند باید افزایش زمان فراغت مشترک را بررسی کند.ارتباط واضحی بین رفاه روانی والدین، زمانی که والدین با فرزندان خود می گذرانند و سلامت و رفاه روانی کودکان وجود دارد:

- رفاه روانی بهتر والدین با گردش و گلگشت و بازدیدهای مکرر از طبیعت بزرگسال و کودک همراه است که می تواند فعالیت بدنی و رفاه کلی کودکان را افزایش دهد. جنبه های سلامت روانی والدین با سطح فعالیت بدنی در کودکان مرتبط است.

- هر چه والدین وقت بیشتری را با فرزندان بگذرانند، رفاه روانی فرزندانشان نیز بالاتر خواهد بود. همراهی والدین عامل مهمی در بهزیستی کودکان است. زندگی و اوقات فراغتی که والدین با فرزندان می گذرانند باعث رفاه کودکان می شود.

- فرزندان والدینی که علائم افسردگی یا اضطراب دارند، بیشتر در معرض مشکلات سلامت روانی قرار دارند. عاطفه منفی والدین، مانند افسردگی و اضطراب، با پیامدهای منفی در کودکان مانند پرخاشگری، ADHD و بازی های بیمارگونه همراه است.

- سرمایه گذاری والدین در اوقات فراغت مشترک به طور قابل توجهی با کیفیت روابط بهتر والدین-فرزند، حتی پس از کنترل سایر عوامل مرتبط است. مداخلات برای بهبود روابط والدین و فرزند باید افزایش زمان فراغت مشترک را بررسی کند.

به طور خلاصه، سلامت روان والدین، مدت زمانی که با فرزندان خود می گذرانند و کیفیت آن زمان با هم، همه عوامل مهمی هستند که بر سلامت روان، رفاه و ایجاد روابط سالم کودکان تاثیر می گذارند. تشویق والدین به اولویت دادن به سلامت روان خود و اختصاص دادن وقت برای فعالیت های اوقات فراغت با فرزندانشان می تواند تاثیرات مثبتی بر کل خانواده داشته باشد.

گاهی والدین گزارش می دهند که به دلیل مشغله ها و فعالیت های سازماندهی شده زمان کافی برای بردن فرزندان خود به طبیعت ندارند اغلب والدین واقعا ترک خانه و سفر به مناطق طبیعی با فرزندان خردسال خود را چالش برانگیز می دانند یا در مواردی دیگر عنوان شده است مناطق طبیعی قابل دسترس همیشه نزدیک نیستند و حمل و نقل و ایاب و ذهاب می تواند یک مانع باشد.

برخی از والدین هم در مورد مناطق طبیعی محلی و فعالیت هایی که باید با فرزندان خود انجام دهند، آگاهی کافی ندارند و مورد دیگری که ممکن دغدغه ای جدی باشد خانواده هایی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایین تر ممکن است دسترسی کمتری به مناطق طبیعی و وسایل سفر به آنها داشته باشند.

اکرم نصیری در خاتمه این مطلب آورده است والدینی که از سلامت روانی ضعیف تری برخوردارند، به احتمال زیاد اوقات فراغت کمتری را با فرزندان خود میگذارنند لذا توصیه میشود ار فرصت های با هم بودن در دل طبیعت، چه پیاده روی کوتاه و یا گلگشت و کوه پیمایی بعنوان یک ابزار برای توسعه تاب آوری و کاهش تنش و استرس حتما استفاده کنید.
گذراندن اوقات فراغت با همسر و فرزندان و سایر عزیزان بویژه در دامان طبیعت فرصتهای تمدید و تجدید قوا و ارتقای سلامت جسمی و روانی است که به کاهش خستگی ذهنی و ایجاد آمادگی ذهنی کمک می کند.


آموزش مدیریت خشم به بچه‌ها