این نوع قارچ را هرگز نخورید؛ چه خام، چه پخته!
یک دکترای تخصصی قارچشناسی پزشکی توضیح داد: حرارت و پختن قارچهای سمی نمیتواند سموم موجود در آنها را از بین ببرد. انسیه لطفعلی با تاکید بر اینکه حرارت و پخت نمیتواند سموم موجود...
یک دکترای تخصصی قارچشناسی پزشکی توضیح داد: حرارت و پختن قارچهای سمی نمیتواند سموم موجود در آنها را از بین ببرد.
انسیه لطفعلی با تاکید بر اینکه حرارت و پخت نمیتواند سموم موجود در قارچهای سمی را از بین ببرد، افزود: هرگز با جوشاندن، سرخ کردن و یا حرارت دادن، از سمیت قارچ کم نمیشود.
وی با بیان اینکه برخی از این قارچهای سمی عوارض پوستی هم به دنبال دارند، گفت: حتی دست زدن به قارچهای سمی هم میتواند موجب مسمومیت افراد شده و عوارض مختلفی به دنبال داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: افراد به طور جد از کندن قارچ در طبیعت و حتی دست زدن به آن خودداری کرده و به هیچ وجه قارچ فلهای و یا بسته بندی شده بدون آرم سلامت را خریداری نکنند.
لطفعلی درباره قارچهای که در کارخانهها تولید میشوند نیز توضیح داد: این قارچها در شرایط خاصی تولید، استریل و شستو شو میشوند ضمن اینکه در روند تولید تکنیکهای برای از بین بردن سموم شیمیایی قارچ استفاده میشود و با شست و شوی معمولی قارچها قابل استفادهاند.
وی تاکید کرد: به زمانی که از آخرین سمپاشی تا برداشت محصول در مزرعه باید سپری شود دوره کارنس گفته میشود؛ در این بازه زمانی سموم شیمیایی تجزیه شده و به حد قابل قبولی میرسد که کمترین آسیب را برای سلامت فرد دارد بنابراین سپری شدن این دوره مهم است.
لطفعلی با بیان اینکه حد مجاز و استانداردی برای سمزدایی قارچهای کارخانهای وجود دارد، ادامه داد: اگر سموم از حد مجاز استاندارد پایینتر و یا در سطح استاندارد باشند و مکانیسمهای استریل به درستی انجام شود، قارچهای کارخانهای با شست و شوی معمولی قابل استفاده خواهد بود.
این متخصص قارچشناسی پزشکی افزود: افراد در صورت نیاز میتوانند قارچهای صنعتی تولید کارخانه را که دارای نشان و برچسب سلامت هستند خریداری کنند.